brand

Cum sa prelungesti viata cutiei de viteza

Cum sa prelungesti viata cutiei de viteza

Cutia de viteza adapteaza deplasarea masinii la conditiile de trafic. Insa putini conducatori auto sunt constienti de rolul important al acesteia in functionarea vehiculelor. Prin cutia de viteze este controlata miscarea rotilor, viteza, precum si directia de rotatie a acestora. Astfel, vehiculele se pot deplasa cu viteze si directii diferite.

Prin cutia de viteze este controlata miscarea rotilor, viteza, precum si directia de rotatie a acestora. Astfel, vehiculele se pot deplasa cu viteze si directii diferite.

Functionarea lina a vehiculului si eficienta mult mai mare a motorului se datoreaza, de asemenea, cutiei de viteze. De cutie depinde puterea unui vehicul si consumul de carburant al acestuia.

Urmand cateva sfaturi simple si efectuand inspectiile periodice, poti prelungi cu succes viata cutiei de viteza.

Verifica nivelurile si calitatea lichidului de transmisie

Lichidul de transmisie joaca un rol esential in lubrifierea si racirea diferitelor componente ale transmisiei masinii tale. In timp, lichidul poate fi contaminat sau uzat, ceea ce duce la scaderea performantei si potentiale daune. Verificarea regulata a nivelurilor si calitatii lichidului este importanta pentru mentinerea unei transmisii optime. Daca observi scurgeri de lichid, decolorare sau miros de ars, du masina la un service autorizat pentru o inspectie amanuntita sau achizitioneaza o cutie de viteza din dezmembrari, verificata si testata de catre experti in domeniu.

Schimba lichidul de transmisie

Lichidul de transmisie trebuie schimbat in conformitate cu recomandarile de intretinere oferite de producatorul vehiculului. In timp, lichidul se poate contamina, deveni murdar, pierzandu-si eficacitatea. Prin schimbarea lui, vei elimina contaminantii, asigurandu-i performante optime. Pentru a prelungi viata cutiei de viteze a vehiculului tau, foloseste, intotdeauna, lichid de transmisie de calitate, si schimba-l periodic, conform recomandarii producatorului. Pentru schimbarea lichidului de transmisie, apeleaza la un service autorizat sau la o reprezentanta care stie foarte bine modelul tau de masina.

Efectueaza inspectii periodice

Inspectiile periodice sunt vitale pentru identificarea semnelor precoce ale problemelor de transmisie. O astfel de verificare este recomandata cel putin o data pe an sau ori de cate ori intampini probleme. Alege un service autorizat de reparatii si opteaza pentru o cutie de viteza din dezmembrari ca si piesa de schimb de calitate. Tehnicienii calificati vor efectua o evaluare cuprinzatoare, verificand scurgerile, piesele uzate si orice alte potetiale probleme. Prin abordarea problemelor minore din timp, poti evita reparatiile majore si prelungi durata de viata a transmisiei.

Mentine obiceiurile adecvate de condus

Obiceiurile de condus au un impact semnificativ asupra longevitatii transmisiei masinii. Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont:

  1. Evita acceleratia excesiva si opririle bruste, deoarece acest lucru poate suprasolicita transmisia.
  2. Opreste complet inainte de a trece de la marsarier la deplasare sau invers.
  3. Cand pornesti masina, lasa motorul sa se incalzeasca inainte de a-l porni.
  4. Daca tractezi o remorca sau transporti incarcaturi grele, asigura-te ca vehiculul este echipat pentru aceasta sarcina.

Protejeaza transmisia in timpul vremii extreme

Conditiile meteorologice extreme pot afecta transmisia masinii. In lunile reci de iarna, permite motorului vehiculului sa se incalzeasca inainte de a conduce, deoarece acest lucru ajuta la incalzirea lichidului de transmisie si la prevenirea unei suprasolicitari inutile. Pe vreme calda, evita mersul incet in gol (ralanti) si parcheaza in zonele umbrite ori de cate ori este posibil, pentru a reduce acumularea de caldura in transmisie.

O alternativa rentabila a achizitionarii unei cutii de viteze reconditionate este sa cumperi o cutie de viteza din dezmembrari la un pret rezonabil, perfect functionala, ca si noua. In parcul auto Dezmembraru sunt disponibile multe cutii de viteze care nu au fost desfacute niciodata, care functioneaza cu piese originale si care sunt foarte rezistente. Mai ales daca vechiul proprietar de vehicul a avut grija de ea, cutia se va afla intr-o stare foarte buna, lucru confirmat, ulterior, si de mecanicii profesionisti ai firmei.