brand

Cum să faci economie de carburant

Cum să faci economie de carburant

Știm cu toții cât de mult a crescut prețul combustibilului în ultima vreme și nu ar strica să știm câteva trucuri pentru a mai reduce consumul.

Așadar, dacă nu te-ai hotărât încă să treci pe electric și în continuare deții o mașină pe benzină sau diesel sau vrei să achiziționezi curând tot una de acest tip, mai jos îți vom împărtăși câteva trucuri ca plinul să îți ajungă cât mai mult.

Bineînțeles, dacă ești în căutarea unei mașini noi sau second hand, te invităm să accesezi platforma noastră cautimasina.ro. Nu numai că vei găsi în același loc toate anunțurile cu vânzări auto postate în site-urile de profil din România, dar pe lângă analize de consum și detalii tehnice ale mașinii, îți punem la dispoziție gratis și analize de kilometraj, depreciere, istoric auto sau rating.

# Golește portbagajul

Orice greutate în plus va afecta per ansamblul și consumul de combustibil. De aceea, dacă drumurile tale cele mai multe sunt prin oraș, nu ocupa portbagajul cu lucruri inutile și menține-l cât mai gol posibil. Extinctorul, trusa de prim ajutor și triunghiul reflectorizant ar trebui să îți fie suficiente.

# Schimbă uleiul și filtrul de aer la timp

Este necesar să ții cont să schimbi uleiul și filtrele la timp, așa cum recomandă producătorul. Nu numai că îți vei proteja motorul, dar consumul nu va crește.

# Nu frâna inutil

În traficul din oraș, păstrează pe cât posibil distanța față de cel din față, nu frâna inutil și evită accelerările bruște. Acestea nu vor face decât să îți crească consumul.

# Folosește aerul condiționat cât mai puțin

Deși în oraș, temperaturile pot urca destul de mult vara și este incomod să conduci fără aer condiționat, în drumurile tale în afara orașului este mai eficient să deschizi un geam. La o viteză de 80 km/h și cu un geam deschis, fără aer condiționat, poți face o economie chiar și de 2 l de carburant.

# Dacă folosești mașina mai mult în oraș, optează pentru un motor pe benzină, sub 2 l

Dacă nu faci mai mult de 15.000-20.000 km pe an și conduci cel mai mult în oraș, cel mai bine ar fi sa îți iei o mașină pe benzină cu un motor mic, până în 2 l și din clasa mică.

Aceste sfaturi sunt câteva aspecte minime pe care le putem face oricare din noi pentru a economisi carburant. Dacă vrei să aprofundezi și mai mult subiectul, poți găsi indicii valoroase și în manualul mașinii sau să adopți un stil de condus mai puțin sportiv și mai preventiv.