brand

Cele mai frumoase interioare de automobile SUV ale anului 2022

Cele mai frumoase interioare de automobile SUV ale anului 2022

Producătorii europeni construiesc unele dintre cele mai bune și mai opulente cabine din industrie și, coincidență sau nu, majoritatea sunt SUV-uri.

La fel ca și SUV-urile însele, interioarele despre care îți vom vorbi în continuare prezintă tehnologie de ultimă generație și au un aspect în ton cu trendurile actuale. Cumpărătorii nu mai trebuie să se mulțumească acum cu interioare monotone, asemănătoare cu cele ale automobilelor utilitare pe care le întâlneam în majoritatea SUV-urilor produse în anii '90 și 2000. Producătorii sunt conștienți mai mult ca niciodată de faptul că tehnologia și sistemele de infotainment din mașinile lor sunt mai importante pentru cumpărătorii de acum mai mult decât pentru cei din trecut. Pentru unii oameni, acesta poate fi chiar cel mai important aspect. Desigur, integrarea smartphone-urilor sub formă de Apple CarPlay și Android Auto este acum văzută ca o caracteristică esențială de către majoritatea potențialilor noi proprietari.

Însă tehnologia nu este singurul lucru de luat în considerare atunci când cauți un SUV excelent. La fel de mult contează: confortul, luxul și caracterul practic. De aceea, noi, echipa cauțimașină.ro, am căutat să comparăm în această listă cât mai multe caracteristici și aspecte unice ale celor mai performante SUV-uri de pe piață, ca să demonstrăm adevăratul potențial al SUV-urilor europene din prezent

1. Porsche Macan GTS

Interiorul modelului Macan GTS este ușor de recunoscut, chiar și în rândul interioarelor proiectate de Porsche. GTS vine la pachet cu scaune sport în partea din față, reglabile în 8 direcți și cu sigle GTS pe tetiere. Volanul este versiunea GT Sport de la cel mai recent model 911, detaliu care îi dă un aer foarte modern.

Pretutindeni în cabină miroase a Alcantara, ceea ce înseamnă un mediu sportiv și luxos. Sistemul de infotainment este centrat în jurul unui ecran tactil de 10,9" și oferă o interfață de ultimă generație, cu control wireless Apple CarPlay. De asemenea, cumpărătorii pot alege între sistemele de sunet Bose sau Burmeister.

2. Volvo XC40

Volvo XC40 este cel mai mic SUV din gama Volvo, dar asta nu înseamnă că nu este un vehicul practic. Bancheta din spate este relativ lată, așa că trei adulți pot sta acolo chiar foarte confortabil. În mod similar, spațiul pentru cap și cel pentru picioare picioare sunt suficient de generoase, chiar și pentru persoanele mai înalte. Ceea ce maximizează cu adevărat spațiul interior este utilizarea inteligentă a suprafeței de depozitare. Buzunarele ușilor sunt încăpătoare și mochetate și există chiar și un coș de gunoi detașabil între scaunele din față care contribuie la menținerea ordonată a interiorului.

Din punct de vedere al confortului, scaunele sunt excelente din punct de vedere ergonomic și, după cum mulți mărturisesc, scaunele Volvo sunt unele dintre cele mai bune din domeniu. Sistemul de infotainment se concentrează în jurul unui ecran tactil mare, de 9,0 inchi, în stil „iPad”, care permite o configurație interioară curată și minimalistă. Instrumentele de conducere sunt, de asemenea, digitale și oferă un grad de personalizare ridicat, în funcție de preferințele șoferului.

3. Mercedes-Benz GLC 63 AMG

În comparație cu GLC standard, GLC 63 AMG vine la pachet cu un interior personalizat. Caracteristicile includ un volan AMG îmbrăcat în piele Nappa de culoare neagră și un selector de conducere care permite selectarea unei game variate de moduri de condus.

Pe lângă faptul că arată grozav, mașina este o propunere practică cu un portbagaj de 500 de litri. Se poate spune că unele aspecte ale interiorului par lipsite, având în vedere prețul mașinii, ecranul de infotainment, de exemplu, pare datat în comparație cu unele dintre modelele mai noi Mercedes.

4. Lamborghini Urus

În ciuda faptului că împărtășește aceeași platformă MLB Evo ca și Audi Q8, Bentley Bentayga și Porsche Cayenne, interiorul lui Urus se vede de la distanță că este cel al unui Lamborghini de lux. Poate cea mai interesantă caracteristică este butonul de pornire, dar și sistemul de conducere, practic și ușor de folosit.

Deși există unele detalii care aduc aminte de Audi în întreaga cabină, aspectul general și experiența de condus sunt unele pe care doar un Lamborghini poate să ți le ofere. Sistemul Infotainment III Lamborghini, bazat pe sistemul MMI Audi, cuprinde o configurație cu două ecrane în consola centrală. Ecranul superior controlează majoritatea funcțiilor, cum ar fi navigarea prin satelit și audio, în timp ce ecranul inferior este utilizat pentru controlul atmosferei din cabină, cum ar fi încălzirea și răcirea.