brand

Cele mai fiabile și cele mai puțin fiabile branduri europene de automobile în opinia experților

Cele mai fiabile și cele mai puțin fiabile branduri europene de automobile în opinia experților

Îți dorești un automobil fiabil, în care să poți avea deplină încredere și în care să nu-ți pară rău că ai investit chiar și peste ani de zile? Atunci ai ajuns unde trebuie pentru că la cauțimașină.ro am întocmit un top cu cele mai fiabile branduri de mașini cărora trebuie să le acorzi puțină atenție.

Pe baza informațiilor publicate în primăvara aceasta de revista online WhatCar am întocmit un top cu cele mai fiabile și cele mai puțin fiabile branduri europene de mașini în opinia cumpărătorilor.

Cele mai fiabile branduri de mașini

Mini

Mini a obținut scoruri incredibile la capitolul fiabilitate cu nou lor automobil convertibil, considerat una din cele mai fiabile mașini lansate vreodată pe piață, nu doar din cele fabricate de Mini, ci incluzând în ecuație toate brandurile din lume. De asemenea, micuțul SUV Countryman, precum și Hatchback-ul de dimensiuni relativ modeste, dar cu un spațiu relativ generos în interior, s-au bucurat de multe laude din partea cumpărătorilor, aceștia acordându-le încrederea lor deplină.

Dacia

Cel mai bun lucru atunci când fabrici mașini simple, folosind tehnologie testată și răstestată, este faptul că nu prea poți da greș la capitolul fiabilitate. Sau cel puțin, în rândul brandurilor europene, asta am învățat de la Dacia care se pricepe de minune să profite la maxim de toate componentele pe care le primește de la Renault. Sandero mai ales, începând cu primele modele și continuând cu cele din prezent, este o mașină foarte fiabilă, care știi că nu-ți va crea niciodată probleme și în care poți investi cu toată încrederea, fără să-ți faci griji în ceea ce privește siguranța ta și a familiei tale. Și Duster de asemenea, printre SUV-urile de mici dimensiuni se bucură de multă apreciere ca mașină fiabilă, cu care nu ți-e teamă să pleci la drum lung.

Toyota

Dacă până acum câțiva ani liderii incontestabili ai industriei auto erau producătorii germani, în ultima vreme mașinile japoneze câștigă tot mai mult teren. Ba mai mult pentru 12 ani consecutiv în topul vânzărilor la nivel mondial un model japonez este cel care a ocupat prima poziție.

Bineînțeles că vorbim despre Toyota, brandul care s-a impus nu numai prin fiabilitatea sa, dar și prin designul elegant și potrivit pentru orice familie, cu performanțe deosebite, inclusiv de consum, în jungla urbană.

Chiar și pe site-ul nostru, cautimasina.ro, multe dintre căutările celor care își doresc să cumpere un nou autoturism se realizează pentru Toyota.

Cele mai puțin fiabile branduri de mașini

Alfa Romeo

În mitologia greacă sirenele erau niște bestii periculoase care atrăgeau marinarii către insula lor prin cântece fermecate și poate tocmai de aceea să-ți cumperi un Alfa Romeo este ca și cum ai asculta cântecul unei sirene și a-i urma chemarea. Deși la prima vedere poată părea o idee grozavă să investești într-un Alfa Romeo pentru cât de distractiv pare de condus, în realitate, te expui unui risc destul de mare atunci când iei o astfel de decizie și de aceea ar fi mai bine să-ți iei anumite precauții, mai ales dacă alegi să optezi pentru o mașină la mâna a doua.

Land Rover

Poate că ne-am grăbit atunci când i-am lăudat atât de mult pe britanici în ceea ce privește fiabilitatea mașinilor lor pentru că se pare că au și ei oile lor negre. SUV-urile de lux sunt recunoscute pretutindeni în lume ca niște automobile pe care nu te poți baza prea mult, dar chiar și în rândul acestora, Land Rover a obținut din partea cititorilor publicației What Car niște recenzii care nu prea îi fac cinste. Da, Land Rover este un brand superb, care te ajută să te remarci în calitate de șofer cu gusturi, dar dacă vrei să beneficiezi de toate avantajele pe care el ți le oferă, ar fi bine să ai și niște nervi de fier pentru că s-ar putea să te lase baltă tocmai atunci când îți este lumea mai dragă.

Fiat

Printre vorbitorii de limba engleză, circulă o glumă care spune că FIAT ar fi acronimul de la Fix It Again Tomorrow și oricât de amuzantă ți s-ar părea, să știi că în spatele ei se ascunde un sâmbure de adevăr. Mai ales modelul 124 Spider se pare că are ceva probleme la capitolul fiabilitate și de aceea, dacă vrei o mașină fiabilă, ia-ți orice mai puțin un Fiat.