brand

Cele mai fiabile mașini europene disponibile pe piață la ora actuală, în 2022

Cele mai fiabile mașini europene disponibile pe piață la ora actuală, în 2022

Vrei să-ți cumperi o mașină nouă, dar nu te mulțumești cu puțin când vine vorba de fiabilitate? Ei bine, atunci ai ajuns exact unde trebuie deoarece ți-am pregătit în această listă o serie de mașini pe care poți să te bazezi pe deplin. Studiază cu atenție lista noastră, iar dacă îți face cu ochiul vreunul din modelele prezentate de noi aici, te invităm apoi să-l cauți pe cauțimașină.ro și chiar să-l cumperi la un preț convenabil!

1. Volkswagen T-Roc

Volkswagen T-Roc nu a reușit să obțină un scor perfect la capitolul siguranță, dar neajunsurile sale sunt minore și vestea bună este că stă extrem de bine la alte capitole ca de exemplu aspectul. Cine nu a fost bucuros în anul 2014 de noul T-Roc care spre deosebire de alte modele de la Volkswagen avea un look care emană eleganță, dar în același timp și sportivitate. Modelul încă se produce masiv și în prezent și dispune de motoare fiabile, cu un consum mic de energie și emisii la fel de scăzute.

2. BMW i3

Primul BMW i3 a fost produs în anul 2013. El se remarcă ca un supermini electric, foarte promițător, cu o gamă variată de motoare, capabil să satisfacă așteptările mai multor tipuri de șoferi. Primele modele i3 nu erau cele mai sigure mașini de pe șosele, dar BMW a avut grijă să rezolve toate problemele, motiv pentru care acum BMW i3 s-a transformat într-o mașină foarte fiabilă și demnă de încredere. De aceea, dacă prețul acestei mașini se încadrează în bugetul tău, iar designul său ți se pare unul atrăgător, atunci îți recomandăm cu căldură să-i acorzi o șansă și să vezi de ce este în stare pentru că merită din plin.

3. Audi Q5

Reputația brandului Audi a avut mult de suferit pe la începutul anilor 2010 din motive de siguranță. Dar și această marcă este una dintre cele care au reușit să-și spele păcatele rezolvându-și toate problemele și oferind în final mai mult decât promite. Acum, Audi Q5 se numără printre cele mai fiabile mașini de pe piață, în mare parte datorită motoarelor sale TFSI și TDI. Dar pe de altă parte, chiar dacă la capitolul fiabilitate te va mulțumi din plin, dacă vrei să investești în acest model trebuie să știi că va trebui să scoți ceva bani din buzunar ca să-l întreții în mod corespunzător.

4. BMW Seria 2

Pentru Seria 2, cei de la BMW au avut de rezolvat niște probleme destul de costisitoare cu transmisia defectuoasă și alte astfel de lucruri care dau coșmaruri oricărui șofer. Dar se pare că ultimul model din din serie este o excepție de la regulă și pe lângă faptul că este foarte sigur, vine la pachet și cu niște dotări de top, demne pentru o mașină din anul 2022. Noul BMW Seria 2 este un vehicul executiv subcompact, valabil doar ca un coupe cu două uși, dar dacă nu ai o familie numeroasă sau pur și simplu îți dorești o mașină doar pentru tine și jumătatea ta, acest automobil cu siguranță îți va fi mai mult decât suficient.

5. Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq este unul din cele mai sigure SUV-uri de pe piață, dacă n-o fi chiar cel mai sigur. Este adevărat că unii din proprietarii săi s-au plâns de probleme minore precum mânerele de la uși care scârțâie sau senzori de parcare defectuoși. Dar multe dintre ele au fost rezolvate și, în 2016, Kodiaq a primit chiar titlul de Cea mai bună mașină de familie din întreaga lume din partea publicației Top Gear Magazine.

6. Audi A1

Cele mai comune probleme cu care se confruntă automobilele Audi sunt legate de sistemul electric și transmisie. Dar pentru o mașină din clasa sa, Audi A1 se descurcă exemplar și excelează chiar la capitole la care alte branduri nu sunt capabile să facă față. Spre deosebire de alte modele de la Audi, A1 este simplu și deloc pretențios. Nu vei găsi la el un motor uriaș și nici accesorii electronice inutile. Dar de fapt, asta este și partea sa bună, un lucru care îl scoate în evidență într-un mod pozitiv.