brand

Care sunt cele mai fiabile mașini în care poți investi anul acesta, conform topului realizat de J.D. Power?

Care sunt cele mai fiabile mașini în care poți investi anul acesta, conform topului realizat de J.D. Power?

Pentru 33 de ani la rând, J.D. Power a întocmit câte un top al celor mai fiabile mașini din lume. În anul 2022, pentru prima dată în istoria acestui top, locul 1 a fost câștigat de o marcă non-premium și anume Kia. De asemenea, de menționat este și faptul că Kia, Genesis și Hyundai au câștigat trei din cele patru clasamente generale ale topului.

Participanții la acest top au clasat brandul Kia ca cea mai bună mașină de familie, iar Kia Sorento a câștigat primul loc în categoria Upper Midsized SUV, la fel ca anul trecut.

Genesis, marca premium creată de grupul Hyundai / Kia, a câștigat titlul de cea mai bună marcă premium și locul patru în clasamentul general, cu doar un loc în spatele brandului Hyundai care a fost pe locul trei.

Locul doi al acestui top a fost câștigat de Buick, iar cel de-al cincilea a revenit mărcii Toyota, odată considerată cea mai fiabilă marcă de mașini din întreaga lume.

La categoria premium, locul doi a fost câștigat de Lexus, iar cel de-al treilea de Porsche.

Dintre toate modelele de mașini care și-au făcut loc în acest top, titlul de cea mai fiabilă mașină a fost câștigat în mod deloc surprinzător tot de Porsche 911, ca și anul trecut.

Topul J.D Power al celor mai fiabile mașini pe segmente

La capitolul mașini compacte, participanții la topul J.D. Power au ales Toyota Corolla pe primul loc. Apoi, au considerat demne de locurile doi și trei modelele Chevrolet Cruze și Hyundai Elantra.

În ceea ce privește mașinile compacte premium, BMW Seria 4 a cucerit inimile fanilor de automobile și a primit astfel locul 1, iar Infiniti Q50 și Audi 5 au reușit să se claseze pe locurile imediat următoare.

Cele mai bune mașini compacte sport sunt, exact în această ordine: Mazda MX-5, Mini Cooper și Hyundei Veloster.

Cele mai fiabile mașini de clasă mare sunt Chevrolet Impala, Buick LaCrosse și Dodge Charger.

La categoria medie, s-au clasat în această ordine: Hyundai Sonata, Chevrolet Malibu și Kia Optima.

Cele mai fiabile mașini premium, de clasă medie sunt: Lincoln MKZ și Lexus ES.

Mașinile sport de clasă medie care au reușit să cucerească locuri în acest top sunt: Ford Mustang și Chevrolet Camaro.

Cele mai bune SUV-uri compacte premium în opinia celor care au întocmit topul J.D. Power sunt: Lexus NX, Lincoln MKC și Cadillac XT4, iar SUV-uri compacte: Buick Envision, Kia Sportage și Hyundai Tucson. La capitolul SUV-uri mari avem: Chevrolet Suburban, GMC Yukon și Chevrolet Tahoe, iar SUV-uri mici: Buick Encore, Kia Soul și Toyota C-HR.

Singurul clasament câștigat în exclusivitate de mașini europene este cel al SUV-urilor de clasă medie superioară premium unde Porsche Cayenne s-a clasat pe primul loc, urmat apoi de BMW X5 și Mercedes-Benz GLE

Cât de relevant este topul J.D. Power pentru piața europeană?

Ca pasionați de automobile, este meseria noastră să analizăm toate topurile realizate de cele mai reprezentante entități și publicații din domeniu: Dar pe lângă mărcile de mașini prezentate în aceste topuri, analizăm totodată și relevanța acestor topuri pentru diferite pieței auto din întreaga lume.

Pentru că la acest chestionar J.D. Power au participat anul acesta aproximativ 30.000 de proprietari de mașini din Statele Unite ale Americii, nu putem spune că datele furnizate aici sunt cele mai relevante pentru piața europeană, mai ales pentru că mașinile europene, minunate de altfel, nu sunt la fel de bine vândute pe continentul American ca cele produse de firmele locale sau de cele asiatice.

Interesant e însă să vedem cum în opinia americanilor mașinile coreene sunt net superioare celor americane, atât din punct de vedere al fiabilității, cât și al confortului pe care îl oferă.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea pentru mașini noi cu acest top și dacă vrei să vezi cu cât poți cumpăra unul modelele menționate aici, în România, te invităm pe platforma noastră cauțimașină.ro unde poți compara prețuri, citit specificații și căuta cele mai bune oferte.