brand

Cele mai bune mașini electrice mici pe care să le cumperi în anul 2022

Cele mai bune mașini electrice mici pe care să le cumperi în anul 2022

Mașinile electrice sunt viitorul automobilelor. Așa că dacă vrei să investești într-o mașină de care să fii sigur că te vei putea bucura mulți ani de acum înainte, atunci merită să investești cu toată încrederea într-o mașină electrică.

La capitolul mașini mici, de familie sau de oraș, cu care e mai mare plăcerea să te plimbi și pentru care nu trebuie să scoți din buzunar o avere, am întocmit pentru tine o listă cu modele inedite, în care merită să investești anul acesta.

Analizează cu atenție fiecare propunere, iar dacă îți face cu ochiul vreuna din variante, te așteptăm apoi să folosești cauțimașină.ro și cauți modelul care se potrivește cel mai bine cu așteptările tale.

Mercedes EQA

Mercedes EQA este al doilea vehicul electric de la Stuttgart care își propune să ofere cumpărătorilor săi o cale mai ieftină în gama EQ, o gamă a acestei mărci care se extinde într-un mod foarte alert. La prețul său foarte convenabil, EQA își depășește cu succes competitorii. Unii ar putea spune că îi lipsește flerul și concentrarea rivalilor săi electrici, dar dacă ne gândim la cât costă, este ușor să treci cu vederea peste aspectele care inițial pot părea relativ plictisitoare.

BMW i3

Până în toamna anului 2018, îți puteai alege un BMW i3 pur electric sau cu o autonomie extinsă, dar motorul pe benzină de la bord a fost abandonat în 2019. i3 EV este astfel o mașină electrică mică și simplă, însă cu o construcție inteligentă, din fibră de carbon F1, cu un stil futurist, aspecte care o transformă într-o mașină de oraș grozavă.

Acest BMW minuscul este extrem de agil în oraș și există mult spațiu în ambele rânduri de scaune pentru caroserie, deși portbagajul mic este o pată pe imaginea mașinii. Se simte la fiecare kilometru că acest BMW stă excelent la capitolul manevrabilitate și este foarte agil, oferind șoferilor săi precizia germană pe care o așteaptă de fapt când investesc într-un automobil de la acest brand, dar dacă nu poți să treci cu ușurință peste lipsa spațiului din portbagaj, poate ar fi bine să cauți un alt vehicul.

Renault Zoe

Renault Zoe este una dintre mașinile noastre electrice mici preferate și considerăm că este o mașină cu o valoare justă pentru ceea ce oferă.

Renault Zoe a ajuns deja la cea de-a doua generație, incluzând acum un pachet de baterii cu autonomie remarcabilă de aproape 400 de kilometri. Cea mai recentă tehnologie de la cel mai recent Clio și-a găsit și ea drumul înăuntru. Cu toate acestea, scorul slab la testul de impact Euro NCAP pentru ultima generație de Zoe ne-a lăsat un gust acru în gură.

Peugeot e-208

Cu doar puțin mai mult decât Renault Zoe, Peugeot e-208 îi pune în dilemă pe fanii brandurilor de automobile franceze. Bateria de la Peugeot e-208 nu are la fel de multă autonomie cu cea de la Renault Zoe, ea cerând să fie încărcată la scurt timp după ce depășește distanța de 350 de kilometri. Dar chiar și așa, o astfel de performanță nu este deloc de lepădat, mai ales dacă vrei un interior elegant, cu un aspect premium și să ai parte de o experiență de condus mai mult decât satisfăcătoare.

Peugeot e-208 se mai mândrește și cu un motor de 136 CP care acționează roțile din față pentru 0-100 KM/h în 8,1 secunde. Iar dacă nu ești convins că este posibilă o asemenea performanță pentru o mașină din gama aceasta de preț, aruncă o privire la Corsa-e, care este interpretarea Vauxhall a lui Peugeot e-208.

Fiat 500

Fiat 500 de ultimă generație a devenit un automobil electric, dar față de alte automobile electrice, la autonomia sa de doar 190 de kilometri pare destul de zgârcit. Pe de altă parte, limitările sale provin de la bateria de 24 kWh „City Range”, așa că dacă nu-ți ajunge ce-ți oferă poți face un upgrade la unitatea „Long Range” de 42 kWh și te bucuri de un drum de 320 de kilometri dintr-o singură încărcare.