brand

Ce mașini cumpărau în anii 90 tipii șmecheri din fostele republici sovietice?

Ce mașini cumpărau în anii 90 tipii șmecheri din fostele republici sovietice?

Automobilul a fost și va rămâne întotdeauna o expresie a puterii și a statutului. Chiar dacă nu vrem să recunoaștem acest lucru, mașina pe care o conducem ne reprezintă și deși sunt de apreciat persoanele care pun mai mult accent pe experiențe decât pe lucruri materiale, automobilul la volanul căruia ne așezăm spune multe despre noi.

Dar în puține perioade din istorie automobilul a contat atât de mult ca după anii 90, când s-au destrămat rând pe rând fostele republici sovietice și cetățenii din Europa de Est au început să prindă gustul libertății.

Mai ales cei cărora le păsa mult de felul cum sunt priviți de către cei din jur își alegeau cu mare atenție mașinile pe care le conduceau și aveau câteva branduri preferate. În acest articol, cauțimașină.ro a întocmit special pentru tine un top cu mașini preferate de băieții cool în anii 90, pe de-o parte pentru a te ajuta să-ți imaginezi mai bine cum arătau acele vremuri și pe de altă parte să-ți facă puțină poftă de automobile vintage.

1. BMW 5-Series E34

BMW și acum este un brand de mașini des asociat cu luxul și opulența, dar niciodată nu a fost considerat mai elegant decât în anii 90 când a intrat în vizorul găștilor de tipi șmecheri din fostul spațiu sovietic.

Acest model de mașină se remarca printr-o dinamică uimitoare și materiale de o calitate superioară, atât în interior cât și în exterior, fiind una din mașinile preferate de către cei cărora le plăcea să se certe cu legea.

În versiunea sa cea mai populară și anume: 525i, BMW Seria 5 E34 era dotat cu un propulsor cu șase cilindri în linie, capabil să genereze o putere de 189 cai.

2. Mercedes-Benz S600 W140

E imposibil să vorbești despre mașini nemțești de excepție fără să aduci în discuție brandul Mercedes. Mai ales Mercedes-Benz S600 W140 era considerat un automobil de excepție datorită tehnologiei sale de vârf. Dar faima acestui model era pătată de numărul de infracționalități la care era obligat să participe.

Băieții răi din perioada postcomunistă din întreaga Europă de Est aveau o predilecție către acest model și chiar îl preferau în locul unor modele similare de la Porsche sau Lamborghini. Așa că, din acest punct de vedere cel puțin, pentru Mercedes lucrurile nu au fost mereu lapte și miere și a trebuit să muncească mult pentru a-și forma o reputație cât mai bună.

Chiar dacă cântărea nu mai puțin de două tone, Mercedes-Benz S600 W140 nu avea nevoie de mai mult de 0.7 secunde pentru a atinge viteza de 100 km / h, iar asta pentru că avea un motor v12 de 395 de cai putere și un sistem impecabil.

3. Mercedes-Benz Gelandewagen

Poate că acum ți se pare un nume greu de pronunțat pentru că nu prea mai ești obișnuit să auzi în stânga și în dreapta despre Gelandewagen. Dar să știi că a fost o perioadă, mai exact în anii 90, când acest automobil se bucura de foarte multă atenție pe străzile țărilor est-europene.

Mercedes-Benz Gelandewagen era disponibil în mai multe versiuni care mai de care mai potente ca de exemplu: G63 și G65, dar și de o reputație nu tocmai excelentă pentru că infractorii investeau masiv în el, cu toate că nu se găsea foarte ușor pe piață.

Ca mașină, Mercedes G-Class nu excela deoarece producea un zgomot asurzitor în timpul mersului și nici nu oferea confortul de care ne așteptăm să ne bucurăm când ne așezăm într-un Mercedes pentru că spațiul din interiorul său era destul de modest. Dar avea o calitate specială și anume aceea că era foarte des ales în calitate de escortă pentru Mercedesurile mai stilate, despre care am povestit mai sus, cele din seria 600. Cu alte cuvinte, dacă ne gândim la o bandă de mafioți din Euprpa de Est a anilor 90, ne putem imagina capii în Mercedesuri Benz S600, iar slugile în Mercedesuri G-Class făcând coadă în spatele lor.