brand

5 Mașini europene foarte vechi, dar frumoase, fiabile și incredibil de convenabile ca preț

5 Mașini europene foarte vechi, dar frumoase, fiabile și incredibil de convenabile ca preț

Dacă îți plac mașinile și dacă pe deasupra te mai pricepi și la recondiționări, atunci trebuie să citești acest articol pentru că te va ajuta să alegi mai ușor o mașină de colecție, frumoasă, fiabilă și mai înainte de toate, convenabilă!

1. BMW 2002 (1968-1976)

Începe lista noastră cu un model clasic de mașină. Este vorba despre BMW 2002, una din cele mai apreciate mașini de la sfârșitul anilor 1960, atât în Europa, cât și pe continentul american. BMW 2002 are suspensii remarcabil de bune pentru o mașină atât de veche și se pune repede pe picioare dacă îi acorzi chiar și cea mai mică atenție.

Conform unui material postat în publicația Popular Mechanics, această mașină, aproape de una singură, a stabilit un nume în industria auto pentru brandul BMW, făcându-l unul din cele mai apreciate branduri de mașini sedan sport din întreaga lume. În ceea ce privește acest model și generațiile lui, cel mai remarcabil exemplu este BMW 2002tii, introdus pe piață pentru prima oară în anul 1971, cu 130 de cai putere.

2. Porsche 912 (1966-1969)

Când compania Porsche a oprit producția modelului 356 în anul 1965, toată lumea aștepta cu o curiozitate nefirească apariția noului model 911, deși mulți știau că este vorba de un automobil cu motor cu șase cilindri, nu de lepădat, dar nici să merite să faci prea multe sacrificii pentru el. De aceea, într-un moment de disperare cel mai probabil și ca să nu-și piardă faima obținută datorită modelului 356, Porsche a luat motorul lui 356 și la așezat frumos sub caroseria lui 911, creând astfel modelul 1966 912, care a făcut istorie.

Denumit apoi într-un mod foarte simplist o versiune detunată a modelului 911, Porsche 912 s-a bucurat de foarte multă dragoste din partea iubitorilor de mașini și încă se bucură de atenția colecționarilor și celor pasionați, mai ales că poate fi cumpărat la un preț cu aproximativ 1.400 de euro mai mic decât fratele său mai puternic.

3. Volkswagen Karmann Ghia (1956-1974)

O mașină ca VW Karmann Ghia se naște atunci când un designer german foarte obosit după lungi ore de muncă, se așează într-o seară la birou, își toarnă un pahar de tărie și se gândește că un un Beetle nu este destul de sexy așa cum arată el original, ci îi mai trebuie niște mușchi de mașină serioasă și începe să deseneze. Bineînțeles că povestea nu este adevărată, dar cel puțin așa ne imaginăm noi că au stat lucrurile când a fost creat VW Karmann Ghia ori de câte ori ne uităm la imaginea lui.

Pentru că primul model al acestei mașini nu avea decât 36 de cai putere, dacă vrei să ai așa ceva în colecția ta de mașini, trebuie să te uiți după un model din anii 1971-1974, cu 60 de cai putere și o capacitate de 1.6 litri. Iar dacă nu te satisface puterea lui, însă îți place ce față are, să știi că îi poți schimba motorul cu ceva mai competent.

4. Saab 9-5 Aero 2.3T (2004-2009)

Și iată că am revenit în epoca noastră, sau cel puțin ne-am apropiat mult de ea pentru că în continuare vrem să-ți vorbim puțin despre Saab 9-5 Aero 2.3T. O astfel de mașină întreținută bine poate fi cumpărată cu aproximativ 4000-8000 de euro și îți oferă în schimb o experiență unică de condus, datorită cutiei sale manuale de viteze și celor 250 de cai putere ai săi.

Adaugă la toate specificațiile care țin de putere un interior luxos, ceva mai mult din frumusețea design-ului suedez și te alegi cu o mașină europeană după care toată lumea întoarce capul când o vede alergând pe șosele.

5. Mercedes-Benz 300TD (1976-1985)

Dacă cauți cuvântul tanc în dicționar și găsești o fotografie cu această mașină, să nu te miri pentru că nu este o greșeală!

Acest Mercedes-Benz de colecție, dotat cu un motor diesel, este una din cele mai puternice și rezistente mașini create vreodată în istoria automobilelor.

Dacă ți-a atras atenția vreunul din modelele din lista noastră, caută-l pe cauțimașină.ro deoarece cu siguranță îl vei găsi la un preț atractiv, mai bun decât oriunde în altă parte!