brand

10 SUV-uri de lux pe care le poți cumpăra în 2023

SUV-urile de lux au devenit din ce în ce mai populare de-a lungul anilor, oferind combinația perfectă de putere, performanță și confort. În 2023, piața oferă unele dintre cele mai avansate și mai luxoase SUV-uri văzute vreodată, de la modele de dimensiuni mari la cele medii. Fie că sunteți în căutarea unui vehicul care oferă capacități off-road superioare, caracteristici de siguranță de ultimă generație sau un interior de top, există un SUV perfect pentru dumneavoastră. Iată zece dintre cele mai bune SUV-uri de lux pe care le puteți cumpăra în 2023. De la interioare luxoase la tehnologie avansată, aceste SUV-uri le au pe toate.

10 SUV-uri de lux pe care le poți cumpăra în 2023

1. Maserati Levante

Maserati Levante a primit o reîmprospătare în urmă cu ceva timp, dar este încă subestimat în lumea SUV-urilor de lux. Nu este deosebit de comun (un merit atrăgător pentru unii), acesta combină o emblemă de lux și o conducere capabilă. Îi lipsesc unele funcții de asistență pentru șofer (ADAS), iar potențialii cumpărători cred că este prea ieftin, ceea ce este păcat, deoarece Levante este un model mai bun în toate privințele decât îl creditează oamenii.

10 SUV-uri de lux pe care le poți cumpăra în 2023

2. Land Rover Defender

Land Rover Defender are o misiune mare. Cândva armăsarul tipic al lucrătorilor agricoli, rafinamentul de astăzi face ca Defender să ajungă cu ușurință într-o astfel de listă. De fapt, unele caracteristici sunt puțin prea sofisticate pentru muncă - ar putea rupe un cui, metaforic vorbind. Dar nu este timid, se conduce bine și este foarte confortabil.

10 SUV-uri de lux pe care le poți cumpăra în 2023

3. Bentley Bentayga

Este aproape un pic strident să vezi un Bentley Bentayga în natură. Juxtapunerea luxului Bentley cu modelarea unui SUV înseamnă că este... atrăgătoare. Dacă acest lucru este în sensul bun sau nu, depinde de privitor - deși vânzările în creștere sugerează că este foarte atractiv. Nu e de mirare; este impresionant de condus și la fel de opulent ca o coroană de pietre prețioase.

10 SUV-uri de lux pe care le poți cumpăra în 2023

4. Range Rover

Singura marcă cu un frate sau o soră din listă, este clar că Land Rover știe ce face atunci când își modernizează vehiculele sale utilitare extrem de capabile în obiecte de confort și izolare asemănătoare unui salon. Aflat la doar a cincea versiune în 52 de ani, Range Rover este inteligent atât sub capotă, cât și în habitaclu. Prețul este ridicat, hibrizii sunt aici, dar, pe Dumnezeu, se poate și mai rău.

10 SUV-uri de lux pe care le poți cumpăra în 2023

5. Rolls-Royce Cullinan

Rolls-Royce Cullinan stabilește un nou standard pentru vehiculele ultra-luxoase care adoptă forma de caroserie a unui SUV. Chiar dacă te lupți cu conceptul de SUV mare, rapid și greu, nu te poți certa cu execuția de aici. Mașinile Rolls-Royce sunt întotdeauna mult mai mari decât suma părților lor, iar Cullinan face parte dintr-un continuum fascinant de inginerie. Aceasta este o experiență de divertisment la fel de mult ca și un mijloc de transport, și una al naibii de bună.

10 SUV-uri de lux pe care le poți cumpăra în 2023

6. Aston Martin DBX

Aston Martin DBX îndeplinește toate condițiile pe care un SUV ar trebui să le îndeplinească. Dar ar trebui să o facă, din moment ce s-a alăturat puțin mai târziu acestei petreceri. Beneficiile învățării de la alții a ceea ce funcționează și ceea ce nu funcționează înseamnă că Aston a dezvoltat un vehicul foarte bun pentru toate categoriile. Este plăcut la vedere, practic și distractiv. Are și un zgomot plăcut.

10 SUV-uri de lux pe care le poți cumpăra în 2023

7. Porsche Cayenne

Acum, cu o vechime de peste două decenii, Porsche Cayenne a reușit să intre în inimile și mințile unor critici altădată sceptici. Cel mai bun SUV pentru șofer, cu o versiune hibridă bună - cu o autonomie de aproximativ 25 de mile - fac din el o mașină care nu aduce rușine insignei. Tehnologia sofisticată nu este ieftină, sau standard, dar este impresionantă.

10 SUV-uri de lux pe care le poți cumpăra în 2023

8. Tesla Model X

Lipsit de convenție în tot ceea ce face ca marcă, Tesla Model X este a treia mașină din gama exclusiv electrică a companiei și cea mai mare dintre toate. Dovedind că spațiul este disponibil și aici, pe Pământ, Model X dispune de uși Falcon de lux și de o mulțime de conectivitate. În timp ce ușile ar putea fi un artificiu, varianta Long Range oferă o autonomie de 360 de mile - și ne putem gândi la locuri mai rele pentru o călătorie lungă.

10 SUV-uri de lux pe care le poți cumpăra în 2023

9. Volvo XC90

Volvo a scăpat de mult timp de reputația sa de a fi o marcă pentru bătrâni. Volvo XC90 este unul dintre modelele SUV geniale, orientate spre familie, care a ajutat-o să facă acest lucru. Combinarea caracterului practic pentru transportul de persoane și a abilităților 4x4 în XC90 a fost esențială pentru succesul său. Marca a creat un nivel exemplar de siguranță și apoi a amortizat, a protejat și conectat ocupanții.

10 SUV-uri de lux pe care le poți cumpăra în 2023

10. Mercedes-Benz G-Class

"Dacă nu este stricat, nu-l repara" ar fi putut fi mantra pentru exterior, dar în ultimii ani Mercedes-Benz G-Class a suferit câteva schimbări dramatice. Astfel de modificări au dus la o călătorie mai bună, o mașină mai rapidă și un habitaclu mult îmbunătățit. Clasa G este însetată, da, dar acest off-roader iconic poate acum să concureze în mod legitim cu Range Rovers de top.

*Sursa TopGear.com