brand

Top 10 cele mai bune mașini din clasa medie premium în 2023

Top 10 cele mai bune mașini din clasa medie premium în 2023

Dacă doriți să cumpărați o mașină executivă, atunci vă veți găsi rapid într-o mare de modele prestigioase, cu emblemă premium, de obicei în caroserie berlină. Având în vedere că tot mai mulți producători încearcă să obțină o felie din piața profitabilă a mașinilor premium, porecla "mașină de lux" poate fi atribuită acum mai multor modele ca niciodată.

Pentru a vă ajuta să vă restrângeți căutarea, am întocmit această listă cu cele mai bune 10 mașini executive pe care le puteți cumpăra în acest moment, pe baza testelor noastre amănunțite cu fiecare mașină nouă aflată la vânzare.

Ce este o mașină executivă?

Aceasta a fost cândva o întrebare la care era foarte simplu de răspuns. Aveai saloane executive precum BMW Seria 5 și Mercedes Clasa E, apoi aveai saloanele executive compacte precum BMW Seria 3 și Audi A4. Astăzi, varietatea de opțiuni s-a înmulțit.

Mașini precum Peugeot 508, Skoda Superb și Volkswagen Arteon au aspirații de a supăra ofertele tradiționale de mașini executive precum Mercedes Clasa E și BMW Seria 5. Cele mai bune oferă cea mai mare parte a calității și tehnologiei necesare, lipsindu-le cu adevărat doar emblema premium.

Chiar și fără să ne scufundăm în clasa SUV și crossover, unde cumpărătorii de mașini executive vor găsi din ce în ce mai multe opțiuni tentante, există mai multe modele de caroserie disponibile pentru cumpărătorii de mașini executive ca niciodată. Pe lângă berlinele tradiționale, sunt oferite și versiunile obișnuite de break, iar dincolo de acestea lucrurile încep să devină interesante.

Coupe-urile cu două uși, cum ar fi Audi A5 Coupe, BMW Seria 4 și Mercedes C-Class Coupe, oferă o gamă de motoare similară cu cea a berlinelor lor, cu taxe și costuri de funcționare similare, dar cu un aspect și un comportament mai elegant. Multe dintre ele sunt disponibile și în variantă decapotabilă, pentru o călătorie în aer liber. Apoi, există o creștere a coupe-urilor cu patru sau cinci uși, caracterizate de mașini precum Audi A7 Sportback, BMW Seria 4 Gran Coupe și Mercedes CLS.

Cohorta obișnuită de producători germani de mașini executive are și alți concurenți. Există acum modele pur electrice care se califică și ele pentru statutul de mașini executive, cum ar fi Tesla Model 3.

Având în vedere că piața automobilelor de lux se bazează atât de mult pe cumpărătorii de mașini de firmă și de afaceri, propulsoarele electrice reprezintă o atracție uriașă datorită impozitului mai mic asociat pentru mașinile de firmă, care reprezintă un beneficiu în natură. Propulsoarele diesel și pe benzină sunt în continuare populare pentru cumpărătorii privați, dar propulsoarele hibride plug-in și electrice au devenit din ce în ce mai populare. Modelele hibride plug-in, cum ar fi Audi A6 TFSI e și Mercedes E300 e, vă pot reduce cu adevărat cheltuielile generale, iar dacă sunteți dispus să faceți pasul spre domeniul EV, BMW i4, Polestar 2 și Tesla Model 3 oferă performanțe în linie dreaptă demne de o mașină sport, un spațiu imens și costuri de funcționare zilnică foarte scăzute.

Așadar, având în vedere toate acestea, oricare ar fi combinația de eficiență, practicitate, performanță, tehnologie și senzația de premium care vi se potrivește cel mai bine, există șanse să existe o mașină executivă care să vă placă. Haideți să aruncăm o privire la cele mai bune 10 pe care le puteți cumpăra astăzi.

  1. BMW 5 Series
  2. BMW 3 Series
  3. Mercedes C-Class
  4. BMW i4
  5. Mercedes E-Class
  6. Audi A6
  7. Volvo S90
  8. Tesla Model 3
  9. Alfa Romeo Giulia
  10. Jaguar XF