brand

Top 10 cele mai bune mașini pe care să le deții în 2023

Top 10 cele mai bune mașini pe care să le deții în 2023

Au apărut rezultatele sondajului Driver Power 2023 privind mașinile noi! Mai jos sunt enumerate, în ordine inversă, primele 10 mașini din sondaj. Pentru a vizualiza întregul top 75 cele mai bune mașini pe care să le dețineți, pur și simplu derulați până în partea de jos a acestei pagini.

10. Kia Ceed - 91,29%

Kia Ceed este una dintre primele zece mașini din top, iar proprietarii sunt atrași de ea pentru prețul accesibil și aspectul său atractiv. Analizând cifrele, designul exterior a obținut locul opt, iar senzația de calitate exterioară a obținut locul șapte.

Aflându-se pe locul al zecelea pentru stilul interior, oamenii găsesc scaunele din față deosebit de confortabile pe locul al doisprezecelea. Spațiul din portbagaj este clasat pe locul douăzeci, în timp ce comportamentul și manevrabilitatea ocupă locurile nouă și cincisprezece. Cu un loc 18 pentru costurile de funcționare și un loc 15 pentru fiabilitate, aceste rezultate impresionante sunt oarecum îngreunate de netezimea cutiei de viteze, aflată pe locul șaptezeci și trei.

9. Mazda CX-5 - 91,36%

Mazda CX-5 a fost foarte bine apreciat de către proprietarii săi, valoarea, fiabilitatea și exteriorul său fiind cotate în top 10. Stilul și calitatea construcției sale au fost lăudate, clasându-se pe locul 11, respectiv pe locul 4. Calitatea interiorului s-a situat pe locul 12, în timp ce confortul scaunelor din față s-a plasat pe locul 8. În plus, proprietarii au considerat că mașina este a 13-a cea mai plăcută de condus, conform sondajului.

Calitatea generală a modelului CX-5 se situează pe locul 10, iar fiabilitatea pe locul 5. Cu toate acestea, accelerația și sunetul motorului s-au clasat pe locurile 55 și, respectiv, 48. Economia se situează pe locul 20, iar costurile de întreținere sunt pe locul 42. Notele pentru infotainment se situează în cea mai mare parte în prima treime, cu excepția notei pentru comenzi, care se situează pe locul 43.

8. Toyota Prius - 91,45%

Toyota Prius Toyota se situează aproape de vârful clasamentului în cinci categorii, toate celelalte clasări fiind în prima jumătate a clasamentului. Cu toate acestea, caracterul practic are de suferit din cauza trapei spate aerodinamice, rezultând un loc 71. Automobilul este cunoscut pentru motorizările sale netede și silențioase (locul 7) și pentru calitatea rulajului și ținuta de drum (locul 8, respectiv 7).

Caracteristicile de siguranță se situează pe locul 13, dar locul trei pentru eficiență este neutralizat de locul 49 pentru costurile de service. Fiabilitatea pare garantată pe locul 4. Cu toate acestea, rezultatele bune pentru infotainment sunt diminuate de un 63 pentru sistemul audio.

7. Kia EV6 - 91,50%

Apreciatul EV6 excelează atât în ceea ce privește designul, cât și caracterul practic, iar caracteristicile sale de condus sunt, de asemenea, impresionante. Acest EV personalizat a obținut punctaje de top 20 pentru toate atributele din ambele categorii, cu un loc 17 pentru plăcerea de a conduce și un impresionant loc cinci pentru fluiditate.

6. Ford EcoSport - 91,52%

Ford EcoSport a obținut calificative extrem de bune, și anume a primit cel mai mare punctaj pentru capacitatea de reacție a direcției, al patrulea pentru confortul scaunelor din față și al treilea pentru fiabilitate. În plus, a menținut un nivel ridicat de performanță și în ceea ce privește toate criteriile de infotainment, ocupând locul patru pentru navigație și sensibilitatea ecranului tactil.

SUV-ul Ford nu este foarte bine cotat în ceea ce privește confortul la rulare, ocupând locul 41, dar proprietarii săi l-au evaluat pe locul 15 în ceea ce privește plăcerea de a conduce. Portbagajul său este relativ mic și se plasează pe locul 52 atât pentru caracteristicile de siguranță, cât și pentru economie, dar totuși a reușit să obțină un loc 66 pentru spațiul de depozitare îngust. SUV-ul a fost lăudat pentru raportul calitate-preț excelent, ocupând locul 12.

5. Subaru Outback - 91,73%

Subaru Outback este numărul unu la categoria interior atunci când vine vorba de stil, vizibilitate de pe scaunul șoferului și spațiu pentru picioare pe bancheta din spate. De asemenea, se află pe locul al treilea pentru confortul pe scaunul din față, cu un loc 14 pentru calitatea și senzația interiorului. Acest lucru se regăsește și în categoria practicitate, Outback ocupând locul al doilea și având cel mai mare spațiu în portbagaj, locul al patrulea pentru versatilitatea locurilor și locul al cincilea pentru dotările destinate copiilor. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de depozitare, se situează doar pe locul 16.

Vehiculul a obținut poziția a patra la secțiunea de rulare și manevrabilitate, cu excepția plăcerii de a conduce, unde a fost poziționat pe locul 19. În ceea ce privește siguranța, a înregistrat locul patru pentru cantitatea de caracteristici de siguranță, însă nu a avut același succes în ceea ce privește ușurința de activare, situându-se pe locul 69.

4. Dacia Duster - 91,75%

SUV-ul Dacia oferă un raport calitate-preț excelent, iar costurile de exploatare sunt foarte bine cotate de proprietari. Acesta a obținut locul cinci pentru economia de combustibil, locul nouă pentru întreținere și locul zece pentru alte costuri, cum ar fi asigurarea, rezultând un loc șapte în ceea ce privește costurile generale de funcționare.

Sistemul de infotainment al lui Duster este remarcabil de impresionant, ocupând locul al doilea în clasamentul general. Conectivitatea telefonică este deosebit de remarcabilă, ocupând primul loc, în timp ce comenzile ușor de utilizat, echilibrul dintre comenzile fizice și cele de pe ecranul tactil și sistemul de navigație prin satelit au obținut, de asemenea, punctaje foarte bune; locul cinci, șase și, respectiv, nouă.

Cu un punctaj de 19 pentru motor și transmisie, sunetul motorului Duster a obținut poziția a 12-a, în timp ce fiabilitatea sa a fost clasată pe locul 21. Practicitatea și spațiul din portbagaj au ocupat locul 22, portbagajul propriu-zis fiind clasat pe locul 8, iar spațiul de depozitare din habitaclu pe locul 17. Caracteristicile de siguranță și interiorul Duster au primit cele mai slabe clasări, pe locurile 55 și, respectiv, 53, iar calitatea interiorului său a fost clasată pe locul 70.

3. Lexus RX - 92,15%

Locul al treilea în clasamentul Driver Power New Car 2023 este ocupat de SUV-ul RX de la Lexus, care a obținut scoruri de top 10 în cinci categorii. În ciuda naturii sale luxoase, acesta este cel mai impresionant la capitolul practicitate, obținând primul loc. Acest lucru este rezultatul clasării pe locul 14 pentru spațiul din portbagaj, al doilea loc pentru versatilitatea scaunelor și două rezultate pe primul loc pentru spațiul de depozitare din habitaclu și pentru caracteristicile prietenoase pentru copii.

În ceea ce privește designul interior, RX ocupă locul al doilea. A obținut cel mai mare punctaj la calitatea materialelor și finisajelor, apoi al doilea la stil, al cincilea la confortul scaunelor din față și spațiul pentru picioare din spate și al șaselea la vizibilitatea șoferului. Când vine vorba de rulare și manevrabilitate, a obținut două poziții șase. Fluiditatea rulării sale a obținut locul al doilea, iar pentru plăcerea de a conduce a ocupat locul al patrulea. În ceea ce privește exteriorul, a fost poziționat pe locul 16 la stil, dar calitatea sa exterioară a fost a doua.

Pe locul nouă în clasamentul fiabilității, grupul motopropulsor și elementele de siguranță au punctaje impresionante. Costurile de întreținere sunt, de asemenea, relativ scăzute, pe locul 15, dar scorurile scăzute pentru economie (locul 50) și asigurare (locul 71) trag RX în jos, până pe locul 40 în clasamentul general.

2. Kia Sorento - 92,44%

Kia Sorento a fost singura mașină care s-a clasat pe primul loc în două categorii în sondajul din acest an, obținând locul doi. Oamenii au lăudat acest model pentru echilibrul excelent între comenzile fizice și cele de pe ecranul tactil, ușurința de utilizare, controlul climatizării și sensibilitatea ecranului tactil. Cu toate acestea, a obținut un scor mic în ceea ce privește conectivitatea telefonică, situându-se pe locul 37. Stilul exterior a primit, de asemenea, o clasare pe locul patru, dar Sorento a fost numărul unu în ceea ce privește calitatea.

Finisajul fantastic al lui Sorento este exemplificat de locul trei la categoria interior, locul patru la capitolul practicitate și spațiu în portbagaj și un alt loc trei la capitolul caracteristici de siguranță. Stilul interiorului și flexibilitatea scaunelor se numără printre cele mai bune caracteristici ale sale, ambele primind clasări pe locul al treilea, în timp ce spațiul pentru portbagaj, confortul scaunelor din față și spațiul pentru picioarele din spate îl urmează îndeaproape pe locurile cinci, șase și șapte.

Evaluarea grupului motopropulsor ar fi putut fi mai bună, dar Sorento a fost penalizat pentru că s-a clasat pe locul 72 în ceea ce privește fluiditatea cutiei de viteze. Cu toate acestea, SUV-ul Kia s-a clasat pe locul 8 în ceea ce privește plăcerea de a conduce și pe locurile 11 și 12 în ceea ce privește răspunsul direcției și al frânării, rezultând un loc 13 în clasamentul general în ceea ce privește comportamentul și manevrabilitatea.

1. Citroen C4 - 93.39%

În cadrul sondajului Driver Power New Car din acest an, Citroen C4 a triumfat cu șase clasări incredibile în top 10 și alte patru rezultate în primele 20 de locuri. Cea mai bună clasare a lui C4 a fost a treia la categoria rulare și manevrabilitate, în special pentru rularea sa lină, dar a obținut rezultate remarcabile în toate domeniile. Acest lucru a făcut ca performanța sa să fie imbatabilă.

Citroen a obținut un loc întâi demn de remarcat pentru calitatea generală și un loc patru pentru fiabilitate, precum și un loc patru pentru economie și costuri de întreținere. În plus, s-a clasat pe locul șase pentru numărul și ușurința de utilizare a elementelor de siguranță și pe locul șapte pentru reactivitatea frânelor/direcției și plăcerea de a conduce. În ceea ce privește interiorul, Citroen s-a clasat pe locul doi pentru confortul scaunelor din față, pe locul patru pentru calitatea interiorului și pe locul cinci pentru stilul interiorului. Deși s-a clasat doar pe locul 32 pentru spațiul din portbagaj, a obținut un onorabil loc trei pentru dotările adaptate copiilor.

În ciuda numeroaselor avantaje ale modelului C4, există doar două domenii în care acesta nu excelează. Acestea sunt locul 59 pentru sensibilitatea și vizibilitatea ecranului tactil, precum și locul 68 pentru vizibilitatea din perspectiva șoferului.