brand

Cele mai bune mașini dacă ai o familie numeroasă

Cele mai bune mașini dacă ai o familie numeroasă

Poate că sectorul MPV-urilor și al mașinilor de transport persoane nu este cel mai fermecător, dar este totuși vital pentru acele familii numeroase care au nevoie de o singură mașină care să poată transporta pe toată lumea în confort, împreună cu o mulțime de bagaje pe care viața de familie le presupune adesea.

Vehiculul multifuncțional, sau MPV, își are rădăcinile la jumătatea anilor '80, când Renault Espace, incredibil de încăpător, a sosit în Europa, în timp ce Chrysler/Plymouth Voyager a fost lansat în SUA. Principiile fundamentale ale ambelor modele au fost de a combina interiorul rafinat și confortabil al unui break cu forma cutie a unei furgonete - creând un vehicul foarte spațios și foarte versatil.

La fel ca majoritatea tipurilor de mașini aflate la vânzare în Europa, MPV-urile au crescut de-a lungul anilor, ceea ce înseamnă că modelele mai mari oferă acum și mai mult spațiu. În prezent, există sub-sectoare în cadrul clasei MPV, mașini precum Volkswagen Touran fiind etichetate ca MPV compact, iar modelele bazate pe vehicule comerciale fiind cunoscute ca MPV-uri pe bază de furgonetă. Modelele MPV cu origini de vehicule comerciale au evoluat semnificativ de-a lungul anilor, de la puțin mai mult decât niște furgonete cu geamuri și scaune fixate cu șuruburi, pentru a deveni o alternativă reală la un MPV proiectat special, cu niveluri similare de lux și dotări, dar, fără îndoială, și mai mult spațiu pentru mai puțini bani.

În prezent, sectorul MPV se află sub o presiune din ce în ce mai mare din partea clasei crossover și SUV - poate cel mai bine evidențiată de transformarea noului Renault Espace într-un SUV. Cu toate acestea, SUV-urile mari de familie încă nu pot concura cu cele mai bune MPV-uri în ceea ce privește spațiul, caracterul practic și, în multe cazuri, eficiența.

Mai jos, am selectat cele mai bune 10 MPV-uri aflate la vânzare în prezent, pe baza testelor noastre extinse în condiții reale cu fiecare mașină nouă aflată la vânzare. Toate acestea oferă versatilitatea de care au nevoie cumpărătorii de familii, oferind în același timp costuri de funcționare rezonabile. Am ales cele mai bune modele dintr-o varietate de clase, de la modelele convenționale cu cinci și șapte locuri până la cele mai bune MPV-uri bazate pe furgonete, cu o varietate de propulsoare pe benzină, diesel, hibride și complet electrice, astfel încât ar trebui să existe ceva pentru toată lumea.

  1. Dacia Jogger
  2. Volkswagen ID. Buzz
  3. BMW 2 Series Gran Tourer
  4. Volkswagen Touran
  5. Citroen Berlingo
  6. Tesla Model X
  7. Ford S-MAX
  8. Ford Tourneo Connect
  9. Toyota Proace Verso
  10. Mercedes V-Class