brand

Cele mai bune mașini europene fabricate în anii 2000

Cele mai bune mașini europene fabricate în anii 2000

Anii 2000 au fost unii revoluționari pentru industria auto. Mulți dintre noi am avut ocazia să urmărim la lansările la televizor, niște momente emoționante pentru entuziaștii industriei auto. Dar și cei care erau prea mici atunci pentru a fi interesați de mașini se gândesc cu admirație și interes la acei ani plini de glorie.

În acest articol îți vom prezenta câteva dintre cele mai impresionante mașini lansate în anii 2000.

Porsche Cayenne 2002

Un SUV? De la Porsche? Entuziaștii au fost oarecum neîncrezători, dar și înspăimântați când producătorul german de mașini sport a decis să lanseze un 4x4 în 2002. Cu toate acestea, s-au calmat când a devenit clar că profiturile masive obținute de la vânzările uriașe ale acest off-roader urmau să finanțează proiecte mai interesante.

Acest Cayenne original ne-a impresionat cu priceperea sa la drum greu și agilitatea neobișnuită pentru un vehicul atât de mare și și de înalt. Motorul său V8 era și el puternic – iar în formă Turbo a făcut Cayenne-ul ridicol de rapid. Până la sfârșitul vieții lui Mk1, existau chiar și variante V6 și diesel, la o lume depărtare de 911 GT3 RS, dar prin acest lucru Porsche nu a făcut decât să demonstreze încă o dată cât de capabil este ca brand de mașini.

Volkswagen Golf Mk5 2003

Într-adevăr, fiecare generație de Volkswagen Golf a fost un succes, dar a patra iterație a modelului a fost considerată aproape prea sofisticată, cu o calitate ieșită din comun și o tehnologie pe care firma s-a străduit să le livreze la un preț competitiv.

Golf Mk5 a răspuns criticilor, cu o combinație fericită de tehnologii și sisteme care i-au conferit o calitate excelentă, manevrabilitate bună, agilitate, motoare de top și prețuri accesibile, care, o combinație care i-a pus pe jar pe toți de la Vauxhall și până la VW sau Audi. Acest Golf a marcat și o revenire senzațională la formă pentru versiunea GTI hot hatch. În comparație cu Mk4 GTI care era greu și relativ dificil de condus, Mk5 era o plăcere la condus.

Fiat 500 2007

Fiat a avut o lungă istorie ca producător de mașini mici și inteligente, dar statutul i-a fost amenințat la începutul anilor ’00 din partea celor de la Smart ForTwo. Astfel, după un brainstorming care avea să salveze firma, Fiat a readus la viață un model clasic: Fiat 500. Iar rezultatul a fost o mașină care a redefinit ceea ce clienții atenți la modă se pot aștepta de la un vehicul. O mișcare inteligentă a producătorilor de vehicule Fiat a fost faptul că nu s-au jucat prea mult cu aspectul, în schimb, pur și simplu au actualizat gama de culori și ornamentele în același mod în care industria modei are colecții de iarnă și de vară.

Renault Megane R26.R 2009

A existat un moment, la sfârșitul anilor ’00, când deșeurile lăsate în urmă de producătorii de autoturisme au devenit destul de serioase (sau stupide, în funcție de punctul tău de vedere).

Așa s-a născut Renault Megane Sport 230 Renault F1 Team R26.R, un model care s-a concentrat pe simplificare pentru a îmbunătăți performanțele pe pistă. Astfel cei de la Renault au păstrat aerul condiționat, dar au eliminat multe dintre celelalte accesorii puse acolo doar de frumusețe, pentru a reduce astfel greutatea mașinii cu aproximativ 120 kg față de Mégane R26 obișnuit. Exemplarele bine păstrate sunt profitabile chiar și acum, vândute pe piața mașinilor second hand.

Istoria industriei autovehiculelor anilor 2000 în câteva rânduri

2000 - presiunea de a face mașini noi

2003 - VW lansează Mk4 Golf R32, un vehicul care a introdus pe piața automobilelor un nou tip de transmisie

2005 - Bugatti Veyron devine cea mai rapidă mașină din lume

2008 - Ford vinde Jaguar și Land Lover la TataMotors

2008 - Lewis Hamilton Devine campion mondial formula 1 după ce reușește să câștige suficiente puncte printr-o manevră pe ultima sută de metri în Brazilia.

Dacă ți-a plăcut vreunul din modelele prezentate de noi aici, cu ajutorul motorului căutare cauțimașină.ro vei găsi cu siguranță exemplare la prețuri convenabile și cu specificațiile dorite de tine!