brand

Top 10 cele mai bune mașini de lux pe care să le cumperi în 2023

Top 10 cele mai bune mașini de lux pe care să le cumperi în 2023

Fie că este vorba de un SUV sau de o limuzină, pentru a fi considerată una dintre cele mai bune automobile de lux pe care banii le pot cumpăra, o mașină trebuie să fie fabricată din cele mai bune materiale, să fie dotată cu cele mai noi tehnologii și să ofere cea mai rafinată experiență posibilă.

Sedanurile (sau limuzinele, în cele mai multe cazuri) au fost cândva sinonime cu piața automobilelor de lux, dar multe mărci au fost martorele succesului Range Rover și au profitat de această situație adăugând SUV-uri de lux la gamele lor. Chiar și modul în care sunt alimentate aceste mașini evoluează, cu modele precum BMW i7 și Rolls-Royce Spectre, care presară energie electrică în amestec.

Indiferent de aceste evoluții constante, factorul principal în evaluarea mașinilor de lux rămâne același: cât de mult lux primești pentru banii tăi? Cele mai bune modele de lux vin cu scaune de pluș - adesea acoperite cu piele moale - în timp ce chiar și pasagerii de pe bancheta din spate se pot aștepta la reglaje electrice, opțiuni de masaj și poate chiar o funcție de înclinare. Va exista spațiu pentru picioare de prisos și genul de divertisment la bordul mașinii care obișnuia să fie apanajul zborurilor transatlantice de primă clasă, cu sisteme audio și video de înaltă calitate care pot fi adaptate la orice cerință.

10. Porsche Panamera

Actualul Panamera există încă din 2016, dar un facelift în 2021 a păstrat senzația de prospețime ca niciodată. Cu o versiune break "Sport Turismo" disponibilă și în varianta "Sport Turismo", câinele tău poate savura și el luxul.

La fel ca și Porsche 911, Panamera este o clasă de maestru în evoluția înaintea revoluției atunci când vine vorba de dezvoltarea sa, și este clar că cel mai recent Panamera este o progresie logică față de predecesorul său. Din fericire, asta înseamnă că arată mai atrăgător decât originalul. Liniile au fost netezite, dar elementele stilistice ale modelului 911 au rămas, în timp ce experiența de condus a fost îmbunătățită pentru a-i spori gama de abilități.

Este la fel de concentrat pe șofer ca și înainte, astfel încât este o plăcere să conduci rapid și are performanțe la grămadă, dar suspensia pneumatică poate fi comutată în modul confort prin simpla apăsare a unui buton, pentru ca pasagerii de pe bancheta din spate să se simtă confortabil și liniștiți.

9. Rolls-Royce Phantom

Nu există nicio îndoială că Phantom este o mașină incredibilă. Este propulsată de un motor V12 pe benzină de 6,75 litri, care produce 563 CP și un cuplu satisfăcător de 900 Nm. Acest lucru vă permite să plantați piciorul drept și să accelerați de pe loc până la 100 km/h în 5,3 secunde și până la o viteză maximă limitată de 155 km/h.

Pe șosea, Phantom este incredibil de silențios și confortabil - așa cum v-ați aștepta - dar, dacă vă aflați la volan, veți avea la dispoziție un amestec de caracteristici pentru a vă asigura că vă veți bucura de timpul petrecut acolo. În primul rând, există direcția pe patru roți pentru a ajuta la manevrele la viteze mici și la stabilitatea la viteze mari, apoi există suspensia pneumatică și managementul activ al ruliului pentru a preveni o clătinare nedorită a caroseriei în viraje - toate acestea fac ca această mașină enormă să fie mult mai ușor de ținut sub control.

8. Rolls-Royce Spectre

Charles Rolls a prezis că propulsia electrică va fi viitorul automobilului, iar peste 120 de ani mai târziu, Rolls-Royce Spectre este primul vehicul electric care poartă Spirit of Ecstasy. De asemenea, pentru unii, acesta servește drept succesor spiritual al modelului Phantom Coupe, precum și începutul unei noi ere pentru marca britanică, după ce aceasta s-a angajat să treacă la vehicule exclusiv electrice până la sfârșitul deceniului. Între timp însă, dacă deschideți ușile uriașe cu balamale spate ale lui Spectre și veți vedea că acest coupe cu patru locuri și două uși este inundat de cele mai fine piei, lemn și metale. Puterea combinată a celor două motoare ar trebui să se dovedească acceptabilă și pentru cel mai exigent șofer, cu 577 CP și 900 Nm.

Totuși, există încă unele probleme de început. Rafinamentul este excepțional la viteze de croazieră, direcția este bine judecată și chiar pretinde o autonomie de până la 530 de kilometri cu o singură încărcare. Cu toate acestea, suspensia face ca această mașină de trei tone să devină vizibil instabilă atunci când se conduce la viteze mici - în special în oraș - iar sistemul de frânare regenerativă poate fi un pic prea intruziv.

7. Bentley Continental GT

Bentley Continental GT este un coupe de lux de tip "grand touring", care nu va transpiră atunci când va fi condus pe toate continentele - de unde și numele. Puterea este și ea abundentă, putând alege între un motor V8 de 542 CP sau un motor W12 de 650 CP, deși producția motorului Bentley cu 12 cilindri se va încheia în 2024.

Interiorul este un deliciu pentru oricine are norocul de a se așeza înăuntru, cu inspirație preluată din aripile emblemei Bentley. Tabloul de bord, de exemplu, "înaripează" maiestuos din consola centrală, înainte de a continua în ornamentele ușilor, înconjurându-i pe ocupanți cu un inel de lemn și piele.

Pe lângă designul somptuos, habitaclul dispune de o serie de tehnologii, inclusiv sisteme de infotainment și de siguranță de ultimă generație. Există, de asemenea, un pachet de tehnologie a șasiului care contribuie la conferirea senzației de șofer excelent pe șosea a lui Continental GT.

6. Rolls-Royce Ghost

Atunci când vine vorba de lux și rafinament, Rolls-Royce Ghost oferă o mulțime de avantaje. Există doar două piese preluate de la modelul anterior - Spirit of Ecstasy, care se află în vârful capotei, și umbrelele ascunse în uși.

Modelul Ghost se bazează pe cel mai recent șasiu din aluminiu pe care Rolls-Royce îl numește "arhitectura luxului". Acesta se regăsește, de asemenea, sub SUV-ul Cullinan, nava amiral Phantom și chiar și sub modelul complet electric Spectre.

Deși poate puțin mai puțin vizibil decât fratele său Phantom, Ghost are totuși o lungime de cinci metri și o greutate de 2,5 tone, așa că nu poate fi numit discret. Nu ar trebui să vă faceți griji cu privire la fuziunea de pe drumurile de acces, deoarece motorul V12 pe benzină de 6,75 litri al lui Ghost produce 563 CP, ceea ce permite un timp de 0-100 km/h de 4,8 s și o viteză maximă de 250 km/h.

5. Mercedes S-Class

Clasa S oferă în continuare una dintre cele mai rafinate și mai relaxante experiențe de condus de pe piață. Vibrațiile prin intermediul pedalelor și al volanului sunt inexistente și chiar și la viteze de autostradă nu veți auzi niciun zgomot de vânt sau de anvelope.

Plutești, fără să fii conștient de imperfecțiunile de pe suprafața drumului, deoarece Mercedes-ul pur și simplu absoarbe denivelările și denivelările ca și cum nu ar fi existat niciodată. Adăugați la aceasta motoare atât de silențioase încât veți fi convins în mod regulat că sistemul start/stop a intrat în funcțiune și o cutie de viteze automată cu nouă trepte de viteză netedă și veți obține combinația de lux supremă.

Nu este nicio surpriză faptul că modelul cu ampatament lung se bucură de bancheta din spate, care oferă suficient spațiu pentru picioare pentru a te relaxa și a privi cum trec ceilalți participanți la trafic în vehiculele lor mai mici. În cazul în care chiar și acest lucru ar fi prea stresant, scaunele sunt prevăzute cu funcții de încălzire și masaj pentru a ridica confortul la un alt nivel.

4. Range Rover

Poate că nu arată foarte diferit față de modelul pe care l-a înlocuit, dar cel mai recent Range Rover este pur și simplu cel mai bun exemplu de 4x4 de lux în toată regula aflat la vânzare în prezent. Mașina noastră de lux a anului 2022 oferă o gamă mai largă de motorizări, un confort sporit și o tehnologie de bord mai impresionantă decât predecesorul său. De fapt, există un Range Rover complet electric care va sosi în 2024.

Asta nu înseamnă că Range Rover s-a înmuiat, deoarece se concentrează din ce în ce mai mult pe a fi un SUV de lux. Este în continuare la fel de capabil într-o călătorie pe autostradă peste continent ca și la arat pe un câmp noroios. Și, deși este mai mare ca niciodată, este, de asemenea, surprinzător de agil la viteze mici, datorită adăugării direcției pe roțile din spate.

Nu este surprinzător faptul că Range Rover este de departe cea mai practică mașină de pe această listă. Cu înălțimea suplimentară pe care acest SUV o are față de rivalii săi, se simte cu adevărat masiv în spate. De asemenea, noua suspensie pneumatică montată standard coboară mașina pentru a facilita accesul - o atingere utilă având în vedere cât de înaltă este. Cu peste 700 de litri de spațiu în portbagaj și cu opțiunea unei versiuni LWB cu șapte locuri, întreaga familie poate călători în lux.

3. Bentley Flying Spur

Luxul și performanța sunt sinonime cu automobilele Bentley, iar Flying Spur este "mica" limuzină cu patru uși a mărcii. Utilizează o versiune extinsă a platformei coupe-ului Continental GT și este disponibil la alegere cu un motor V6 plug-in hybrid, un V8 de 4,0 litri sau un motor W12 de 6,0 litri. Indiferent de motorul ales, această berlină de peste două tone oferă un timp de 0-100 km/h de sub cinci secunde. Bineînțeles, motorul W12 oferă cea mai mare viteză maximă, de 207 km/h.

Flying Spur oferă niveluri maiestuoase de rafinament și este atât de bine izolat și rafinat încât chiar și vuietul motorului W12 twin-turbo de 6,0 litri este doar o coloană sonoră subiacentă.

La fel ca în cazul tuturor Bentley-urilor, Flying Spur este frumos finisat la interior, cu cele mai fine finisaje din lemn și piele, astfel încât ocupanții pot fi purtați într-un confort suprem la viteze mari. Programul de personalizare Mulliner de la Bentley înseamnă, de asemenea, că puteți avea Flying Spur-ul specificat după toate capriciile dumneavoastră.

2. Range Rover Sport

Range Rover-ul standard a fost un pionier pe piața SUV-urilor de lux și este în continuare o mașină extrem de impresionantă, dar Range Rover Sport adaugă un element cheie mai puțin obișnuit în acest segment: un factor de distracție.

Având în vedere că acest SUV de mari dimensiuni cântărește 2,3 tone, Range Rover Sport oferă un condus cu adevărat captivant, cu capacități admirabile atât în ceea ce privește performanța, cât și manevrabilitatea. Direcția este precisă, suspensia pneumatică menține greutatea mașinii sub control în viraje, iar opțiunile de motorizare diesel, pe benzină și PHEV vor lansa Sportul de la 0 la 100 km/h în 6,3 secunde sau mai puțin. Noua versiune de 627 CP, numită Range Rover Sport SV, crește puterea la 11 și atinge 100 km/h în doar 3,8 secunde.

Totuși, poate cea mai bună calitate a ultimului Range Rover Sport este faptul că aceste performanțe și angajament nu vin în detrimentul luxului. Suspensia pneumatică funcționează împreună cu tehnologia activă de anulare a zgomotului pentru a menține lucrurile calme și rafinate atunci când doriți să fie. Există, de asemenea, suficient spațiu pentru până la cinci pasageri, iar materialele și tehnologia au fost îmbunătățite masiv față de modelul anterior. Sport îmbină aceste calități atât de perfect încât și-a învins fratele pentru a deveni SUV-ul nostru Premium de mari dimensiuni al anului 2023.

1. BMW i7

Designul exterior al celui mai recent Seria 7 este cu siguranță un motiv de dezbatere, dar ceea ce nu poate fi negat este că este o mașină de lux extrem de impresionantă. Opțiunea pentru modelul i7 complet electric îmbunătățește și mai mult pachetul și este o experiență de lux atât de fantastică, încât am numit-o Mașina de lux a anului 2023.

Pe șosea este locul unde i7 își eclipsează fratele cu motor termic. În timp ce suspensia pneumatică și izolarea fonică excelentă a Seriei 7 standard înseamnă că este deja o mașină foarte bine rafinată, sistemul de propulsie electrică al lui i7 îmbunătățește și mai mult aceste calități. Nu numai că este incredibil de silențios la condus, dar puterea este livrată într-un mod foarte lin și liniar - exact ceea ce vă așteptați de la o mașină din această clasă.

Bineînțeles, să stai și să aștepți ca un EV să se încarce este departe de a fi o experiență de lux, așa că BMW a abordat acest aspect prin echiparea lui i7 cu o baterie uriașă de 101,7 kWh care permite o autonomie de până la 625 de kilometri, în funcție de specificațiile alese. Toate modelele i7 sunt capabile să parcurgă distanța de 0-100 km/h în mai puțin de 5 secunde, dar dacă vă grăbiți, este disponibilă o versiune M Sport orientată spre performanță, cu 537 CP.

Cele mai bune mașini de lux in 2023

  1. BMW i7
  2. Range Rover Sport
  3. Bentley Flying Spur
  4. Range Rover
  5. Mercedes S-Class
  6. Rolls-Royce Ghost
  7. Bentley Continental GT
  8. Rolls-Royce Spectre
  9. Rolls-Royce Phantom
  10. Porsche Panamera