brand

Top 8 cele mai bune mașini cu tracțiune spate de cumpărat 2023

Top 8 cele mai bune mașini cu tracțiune spate de cumpărat 2023

Cândva o configurație obișnuită pe multe tipuri de mașini, tracțiunea spate s-a trezit treptat că a trecut în plan secundar și a devenit mai mult o găselniță exclusivă pe mașinile care le place să pună accentul pe plăcerea de a conduce. Acest lucru înseamnă că cele mai bune mașini cu tracțiune spate din prezent sunt printre cele mai plăcute de condus pe șosea și pe circuit.

Dar ce face ca mașinile cu tracțiune spate să fie atât de distractive pentru șoferii lor? Ei bine, principalul beneficiu este că roțile din față se ocupă doar de direcție, în timp ce cele din spate duc puterea pe șosea. În cazul mașinilor cu tracțiune față, totul se întâmplă în față, în timp ce roțile din spate sunt, în esență, doar alături pentru plimbare. Cu tracțiune spate, nu există niciun compromis.

Celălalt beneficiu al unei configurații cu tracțiune spate este că o mașină în această configurație ar trebui să aibă un echilibru mai bun, greutatea mașinii fiind distribuită mai uniform între roțile din față și cele din spate. Indiferent dacă mașina este cu motor central sau față, faptul că o parte din piesele mecanice se află în spate va oferi acest echilibru îmbunătățit.

Așadar, care credem că sunt cele mai bune mașini cu tracțiune spate aflate la vânzare? Iată topul nostru de 8 mașini ce ar trebui, într-adevăr, să vă pună un zâmbet pe față...

  1. Mazda MX-5
  2. Porsche 911
  3. BMW 3 Series
  4. Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
  5. McLaren 720S
  6. BMW i4
  7. Ford Mustang
  8. Lamborghini Huracan STO

Mazda MX-5 oferă o experiență similară într-un pachet mult mai modern, pe care îl puteți folosi în fiecare zi, și pornește doar de la câteva mii de dolari în plus.

În altă parte, BMW și Mercedes sunt renumite pentru faptul că favorizează configurația cu tracțiune spate la mașinile lor executive și există o mulțime de mașini sport cu tracțiune spate de top la vânzare. Indiferent dacă sunt cu motor față, mijlociu sau spate, toate au fost proiectate cu senzațiile de condus în primul rând. Multe dintre ele sunt dotate cu o cutie de viteze manuală pentru a menține o experiență de condus pură, dar cele mai bune modele echipate automat nu își pierd nimic din angajament datorită montării unui schimbător automat.