brand

Top 10 cele mai bune mașini de oraș pe care să le cumpărați în 2023

Top 10 cele mai bune mașini de oraș pe care să le cumpărați în 2023

În lumea automobilelor mici, varietatea este noul nume al jocului. Fabricanții auto se întrec unii pe alții în a oferi consumatorilor selecții vaste de mașini mici, fiecare cu propriile sale puncte forte și caracteristici unice. În acest articol, vom explora cele mai bune opțiuni de pe piață în 2023 pentru cei care caută o mașină de oraș eficientă, confortabilă și tehnologic avansată.

Top 10 mașini de oraș

1. Dacia Sandero

Modelul Dacia Sandero este un favorit al multor șoferi din Marea Britanie. Sandero oferă o mulțime de dotări și o experiență de condus excelentă, ilustrând astfel de ce este atât de popular. În plus, prețul său de pornire este unul dintre cele mai mici de pe piață, ceea ce îl face o opțiune foarte atractivă pentru cei cu bugete limitate.

2. Renault Clio

Renault Clio este o altă alegere favorită, cu multe puncte forte. Clio este plăcut de condus, datorită platformei sale avansate, iar direcția oferă mult feedback. Există, de asemenea, un echilibru bine gândit între controlul caroseriei și confort.

3. Skoda Fabia

Skoda Fabia este o altă mașină de oraș excelentă, cu un motor puternic și un interior spațios. Deși Fabia se bazează pe aceeași platformă MQB-A0 ca și Volkswagen Polo și SEAT Ibiza (și împarte multă tehnologie cu acestea), Skoda este preferata noastră dintre superminiurile Grupului VW.

4. Toyota Yaris

Toyota Yaris este o altă supermini populară, cu un design atractiv și o reputație solidă pentru fiabilitate. În plus, cu un sistem de propulsie complet hibrid, Yaris este una dintre cele mai eficiente mașini din clasa sa.

5. Jeep Avenger

Deși Jeep Avenger este clasificată ca un SUV, este încă suficient de mică și agilă pentru a se simți angajantă la condus. Bonusul adăugat, desigur, este o practicitate mai bună, ceea ce o face mai potrivită pentru utilizarea în familie.

6. Hyundai i10

Hyundai i10 este o altă mașină de oraș excelentă, care oferă o combinație de tehnologie, spațiu și distracție la volan. În plus, cu un preț de pornire de sub 15.000 de euro, i10 oferă o valoare excelentă pentru banii săi.

7. Fiat/Abarth 500e

Fiat 500e, versiunea complet electrică a popularului model 500, este o altă opțiune excelentă pentru cei care caută o mașină de oraș eficientă și ecologică.

8. Ford Puma

Deși este clasificat ca un SUV, Ford Puma este încă suficient de mic și agil pentru a se simți la fel de angajant la volan ca și fratele său supermini, Fiesta.

9. Opel Corsa

Opel Corsa este una dintre cele mai bine vândute mașini din Marea Britanie, și nu este greu de văzut de ce este atât de populară. Corsa este accesibilă, ușor de condus, are suficient spațiu pentru cinci pasageri și este chiar disponibilă cu alegerea puterii pe benzină sau complet electrică.

10. Kia Picanto

Kia Picanto oferă o mulțime de echipamente și o experiență de condus mai asemănătoare cu cea a unei mașini din clasa de mai sus. Recent, un facelift a adăugat motoare mai eficiente și tehnologie îmbunătățită la bord.

Sfaturi pentru cumpărarea unei mașini mici

Este important să începeți căutarea având o idee clară despre nevoile dvs. de mașină mică. Luați în considerare kilometrajul probabil, numărul de pasageri, cerințele de spațiu pentru bagaje, numărul de uși necesare și orice caracteristici sau opțiuni indispensabile.

Luați în considerare bugetul dvs. și nu uitați să gândiți la costurile de combustibil și de asigurare. Motoarele moderne pe benzină au parcurs un drum lung în ultimii ani, în special în modelele mai mici - astfel, mașinile mici alimentate cu diesel devin din ce în ce mai dificil de recomandat și mulți producători nici măcar nu oferă dieseluri. Recomandăm alegerea unuia numai dacă intenționați să faceți în mare parte lucrări pe autostradă pe distanțe lungi.

Motoarele pe benzină turboalimentate mici sunt concepute pentru a oferi performanțe decente fără a sacrifica economia - sunt opțiuni excelente pentru conducerea mixtă.

Unul dintre aspectele cele mai importante ale cumpărării unei mașini noi este testul de condus; o mașină care se potrivește nevoilor dvs. pe hârtie poate să nu se simtă astfel în persoană. Asigurați-vă că testați mașina pe drumuri similare cu cele pe care intenționați să faceți cea mai mare parte a condusului de zi cu zi - are sens să obțineți o idee precisă despre ce să vă așteptați odată ce cumpărați.

Dacă aveți obiecte voluminoase, cum ar fi un cărucior sau o bicicletă, pe care le transportați adesea în mașina dvs., aduceți-le și vedeți dacă se potrivesc în cea nouă. De asemenea, fiți atenți la ofertele excelente - mașinile mici sunt adesea supuse unor dintre cele mai mari reduceri. Contribuțiile la depozit și ofertele de finanțare la 0% sunt comune, la fel și ofertele de asigurare gratuită.

Top 10 cele mai bune mașini de oraș

  1. Dacia Sandero
  2. Renault Clio
  3. Skoda Fabia
  4. Toyota Yaris
  5. Jeep Avenger
  6. Hyundai i10
  7. Fiat/Abarth 500e
  8. Ford Puma
  9. Opel Corsa
  10. Kia Picanto

În concluzie, cumpărarea unei mașini de oraș eficiente, confortabile și tehnologic avansate în 2023 poate fi o sarcină ușoară dacă aveți în vedere aspectele esențiale discutate mai sus. În același timp, este important să vă amintiți că fiecare mașină are propriile sale puncte forte și slăbiciuni și că cea mai bună mașină pentru dvs. va depinde în cele din urmă de nevoile și preferințele dvs. individuale. Cu toate acestea, cu atâtea opțiuni excelente disponibile pe piață, suntem încrezători că veți putea găsi mașina de oraș perfectă pentru dvs. în 2023.