brand

Top 10 cele mai bune prime mașini pentru șoferii începători 2023

Top 10 cele mai bune prime mașini pentru șoferii începători 2023

După ce ai trecut examenul de conducere, următorul obstacol între tine și un nou nivel de libertate este găsirea primei tale mașini. Bineînțeles, într-o lume ideală, îți vei dori o mașină sigură și bine echipată, cu caracterul practic de care ai nevoie și, sperăm, cu puțin stil și distracție la volan. Pe lângă toate acestea, și poate cel mai important, va trebui să fie și accesibilă.

Costurile de achiziționare și de funcționare a unei mașini pot fi foarte mari, așa că cea mai bună modalitate de a maximiza suma pe care o puteți cheltui este să alegeți o mașină care să aibă o valoare bună, să fie fiabilă, economică și să fie ieftin de asigurat. În timp ce mulți dintre cei care cumpără pentru prima dată o mașină se vor concentra pe mașinile de ocazie, unele mașini noi pot fi găsite la un preț foarte rezonabil.

Primele mașini au cu siguranță o listă mare de cerințe de îndeplinit, dar am ales 10 mașini care sunt la înălțimea provocării. Aceste modele se laudă cu prețuri accesibile, siguranță, o experiență de condus ușoară și o dimensiune ușor de gestionat. Mai mult, există chiar și câteva luxuri de care vă puteți bucura. Citiți mai departe pentru a găsi mai jos topul nostru cu cele mai bune 10 prime mașini pentru șoferii începători, enumerate în ordine inversă...

10. Fiat Panda

Fiat Panda 2023 este o mașină de oraș cu o lungă tradiție, fabricată și comercializată de Fiat încă din 1980. Fiind acum în a treia generație, acest model continuă să se vândă bine, în special în Italia. În nordul Italiei, Fiat Panda este populară datorită capacităților sale de tracțiune integrală 4x4. Noul Fiat Panda este acum electrificat cu un sistem hibrid ușor și vechea versiune va continua să fie vândută alături de înlocuitorul electric. Există acum o singură opțiune de motor disponibilă. Panda este o mașină polivalentă în comparație cu concurența sa, oferind conducere plăcută, spațiu decent și accesibilitate financiară. Cu toate acestea, unele dintre particularitățile sale pot fi scuzate doar o perioadă limitată de timp.

9. Citroen Ami

Citroen Ami este un vehicul electric mic și ușor, cu o viteză maximă de 45 km/h. Poate fi folosit pentru împărțirea mașinilor și este disponibil pentru închiriere sau cumpărare. Ami este clasificat ca un quadricycle, ceea ce îi permite să ocolească anumite reglementări. Este conceput pentru călătorii scurte în oraș și este accesibil, cu prețuri care încep de la 7.695 euro. În general, deși nu este distractiv de condus, este distractiv de utilizat în oraș datorită simplității sale. Ami are o autonomie de aproximativ 70 km și poate fi încărcat complet în aproximativ 3 ore la o priză standard de 220V. Capacitatea sa de stocare de 14 litri îi permite să transporte mici cumpărături sau bagaje. Designul său compact și agil îl face ideal pentru parcarea ușoară și manevrarea prin traficul urban aglomerat.

8. Fiat 500

Fiat 500 2023 este un vehicul electric compact și modern, perfect pentru deplasările urbane. Cu o autonomie electrică de până la 320 de kilometri conform standardului WLTP, Fiat 500e este o alegere excelentă pentru cei care călătoresc în oraș. Bateria Li-Ion integrată, cu o capacitate de 42 kWh, asigură o autonomie reală de aproximativ 250 de kilometri în condiții obișnuite de utilizare. Viteza maximă atinsă de acest model este de 150 de kilometri pe oră. Cu un volum de portbagaj de 185 de litri, acesta oferă suficient spațiu de depozitare pentru nevoile zilnice. Fiat 500 2023 are un design atrăgător și un interior confortabil, cu multiple dotări și opțiuni personalizate. Prețurile pentru acest model încep de la 7.695 de euro, ceea ce îl face accesibil pentru mulți conducători auto. Cu o combinație perfectă între performanță și eficiență, Fiat 500 2023 oferă o experiență plăcută și prietenoasă pentru utilizatorii săi.

7. Dacia Sandero

Dacia Sandero este o mașină compactă produsă de compania auto românească Dacia, cunoscută pentru raportul excelent calitate-preț. Aceasta oferă un design simplu și elegant, cu o cabină spațioasă și confortabilă pentru pasageri. Dacia Sandero este disponibilă în mai multe variante de motorizare, care oferă un echilibru excelent între performanță și economie. Modelul poate fi achiziționat la un preț accesibil, începând de la 10.000 de euro.

Cu un consum de carburant redus, Dacia Sandero este potrivită pentru cei care călătoresc frecvent sau care au nevoie de o mașină economică. Capacitatea sa de rezervor de 50 de litri permite o autonomie de până la 800 de kilometri într-o singură umplere, ceea ce înseamnă că poți parcurge distanțe lungi fără a te opri frecvent la stații de benzină.

Dacia Sandero este o alegere populară în România și în Europa, datorită calității și fiabilității sale. Cu un design modern și tehnologie avansată, acest model este o opțiune excelentă pentru cei care caută o mașină practică și accesibilă.

6. Toyota Aygo X

Toyota Aygo X este un hatchback produs de Toyota începând din martie 2022, comercializat în principal pe piața europeană. Este un automobil crossover de oraș din segmentul A și este construit la fabrica Toyota Motor Manufacturing Czech Republic. Aceasta înlocuiește modelul anterior de hatchback Aygo. Aygo X este conceput ca fiind un vehicul de clasă superioară și face parte din clasa A-segment. Ediția specială Aygo X Air Edition este disponibilă în Marea Britanie cu mai multe opțiuni și un plafon retractabil. Aygo X este construit pe o versiune scurtată a platformei GA-B și păstrează motorul de 1,0 litri din modelele anterioare. A obținut o evaluare de 4 stele de la Euro NCAP. Aygo X nu dispune de tehnologie hibridă, în schimb folosește un motor tradițional de benzină cu trei cilindri și 1,0 litri, fără turbosuflare. Este echipat cu o cutie de viteze manuală cu 5 trepte și are un consum mediu de combustibil de aproximativ 4,5 litri la 100 de kilometri parcurși în ciclul combinat

5. Skoda Fabia

Skoda Fabia este un automobil compact produs de Skoda Auto, o subsidiară a grupului Volkswagen, începând cu anul 1999. Acesta este disponibil în variante hatchback și combi și este unul dintre cele mai populare modele ale mărcii în Europa. Skoda Fabia este cunoscută pentru fiabilitatea sa și costurile reduse de întreținere. Prețul de pornire pentru un Skoda Fabia nou este în jur de 15.000 de euro. Motorizările disponibile includ variante pe benzină și motorină, cu capacități cuprinse între 1.0 și 1.6 litri. Consumul mediu de carburant al unui Skoda Fabia este de aproximativ 5 litri la 100 de kilometri în ciclul combinat. Modelul este disponibil cu o cutie de viteze manuală sau automată. Skoda Fabia oferă un spațiu generos pentru pasageri și un portbagaj cu o capacitate de aproximativ 300 de litri. Designul său modern și dotările tehnologice fac din Skoda Fabia o alegere populară în segmentul său de piață.

4. Kia Picanto

Kia Picanto este o mașină compactă produsă de Kia Motors, o companie auto din Coreea de Sud. Este disponibilă într-o versiune cu cinci uși și este cunoscută pentru dimensiunile sale compacte și manevrabilitatea excelentă în mediul urban. Prețul de pornire pentru un Kia Picanto nou este de aproximativ 10.000 de euro. Această mașină este propulsată de un motor pe benzină de 1.0 litri, care oferă un echilibru bun între performanță și economie. Consumul mediu de combustibil al unui Kia Picanto este de aproximativ 4-5 litri la 100 de kilometri în ciclul combinat. Cu un interior spațios și confortabil, Kia Picanto oferă un mediu plăcut pentru pasageri. De asemenea, dispune de o capacitate de portbagaj de aproximativ 200 de litri, suficientă pentru nevoile zilnice. Cu designul său modern și dotările tehnologice, Kia Picanto este o alegere populară în segmentul său de piață.

3. Volkswagen Polo

Volkswagen Polo este o mașină supermini produsă de Volkswagen începând din 1975. Aceasta a trecut prin șase generații, fiecare generație având stiluri de caroserie diferite și platforme comune cu alte modele din Grupul Volkswagen. Polo a fost vândut în Europa și în alte piețe din întreaga lume. Diversele stiluri de caroserie includ variante hatchback, sedan și combi. Polo a fost, de asemenea, redenumit și vândut sub diferite nume în anumite regiuni. De exemplu, Volkswagen Polo Playa din Africa de Sud a fost un SEAT Ibiza redenumit. Polo a fost vândut în Japonia începând din 1982 prin intermediul unui parteneriat cu dealerul Yanase. Polo a împărțit platforme cu alte modele din Grupul Volkswagen, cum ar fi SEAT Ibiza și Škoda Fabia. În general, Polo a fost un model popular și versatil pentru Volkswagen. Prețurile pentru modelele Volkswagen Polo încep de la aproximativ 15.000 de euro, iar consumul mediu de combustibil este de aproximativ 5-7 litri la 100 de kilometri parcurși, în funcție de motorizare și condițiile de conducere.

2. Hyundai i10

Hyundai i10 este un automobil compact produs de constructorul sud-coreean Hyundai. Acesta a fost introdus pentru prima dată în anul 2007 și a trecut prin mai multe generații, beneficiind de îmbunătățiri continue. Modelul i10 oferă o gamă variată de motoare, inclusiv opțiuni pe benzină, motorină și electric. A fost recunoscut pentru performanțele sale și a câștigat numeroase premii în întreaga lume. De exemplu, în India a fost numit "Mașina Anului 2008", iar în Malaysia a câștigat mai multe premii. În ceea ce privește performanța și eficiența în consumul de combustibil, Hyundai i10 oferă o experiență excelentă în mediul urban, cu un consum mediu de aproximativ 5 litri la 100 de kilometri. Interiorul său oferă caracteristici remarcabile și confort, inclusiv aer condiționat, sistem audio de înaltă calitate și conectivitate Bluetooth. Prețul pentru un Hyundai i10 nou începe de la aproximativ 10.000 de euro, în funcție de echipamentul și opțiunile alese, ceea ce îl face o alegere populară pentru cei care caută o mașină practică și fiabilă în mediul urban.

1. Volkswagen up!

Volkswagen Up! este un automobil de oraș produs de grupul Volkswagen începând cu anul 2011. Face parte din seria New Small Family, care include modelele SEAT Mii și Škoda Citigo. Modelul de producție are configurație motor frontal și tracțiune față. Este propulsat de un motor pe benzină cu trei cilindri și capacitate de 1,0 litri. Gama Up! include diverse modele, precum Up GTI și E-up electric. Mașina a fost numită "Mașina Anului în Lume" în 2012.

Cele mai bune prime mașini pentru șoferii începători

  1. Volkswagen up!
  2. Hyundai i10
  3. Volkswagen Polo
  4. Kia Picanto
  5. Skoda Fabia
  6. Toyota Aygo X
  7. Dacia Sandero
  8. Fiat 500
  9. Citroen Ami
  10. Fiat Panda