brand

Top 10 cele mai bune mașini second-hand pentru șoferii începători 2023

Top 10 cele mai bune mașini second-hand pentru șoferii începători 2023

Obținerea permisului de conducere poate fi o experiență stresantă. Pentru a minimiza stresul după, cele mai bune mașini pentru șoferii începători sunt cele ușor de condus și parcat, ieftine la asigurare și accesibile la achiziție și întreținere.

Mașinile la mâna a doua sunt o alegere înțeleaptă pentru începători, nu doar pentru că reprezintă unele dintre cele mai mari chilipiruri, dar probabil că veți fi puțin mai puțin supărat dacă suferă câteva loviturici pe parcurs. După ce ați trecut examenul, vă puteți răsplăti cu o mașină nou-nouță. Astfel, veți avea deja mai multă încredere pe drum, reducând probabilitatea unor incidente nedorite.

Top 10 cele mai bune mașini second hand pentru șoferii începători

Iată o listă cu cele mai bune 10 mașini la mâna a doua pentru șoferii începători. Acestea sunt suficient de mici pentru a fi manevrabile și ușor de condus, pot fi găsite la prețuri rezonabile și, poate cel mai important, se situează în grupe de asigurare mai mici. De asemenea, acestea au motoare mici și eficiente pe benzină, diesel sau hibride, deci, deși s-ar putea să nu fie cele mai rapide mașini, compensează prin costurile de funcționare scăzute. Majoritatea modelelor pe benzină de pe această listă vor gestiona cu ușurință 4.5 - 6 l/100km. Există și o opțiune complet electrică pentru șoferii începători care doresc să-și reducă amprenta de carbon și costurile de funcționare.

1. Volkswagen up!/Skoda Citigo/SEAT Mii

În ceea ce privește Volkswagen up!, este un microcar produs de producătorul german Volkswagen începând din anul 2011. Acesta face parte din clasa de automobile city car și a fost lansat ca succesor al modelului Lupo. Acesta este disponibil în versiuni cu 3 sau 5 uși și cu o varietate de opțiuni de motorizare, inclusiv un motor cu combustie internă de 1.0 litri și un motor electric. De asemenea, Volkswagen up! a fost actualizat în 2016 cu o nouă gamă de motoare și o serie de caracteristici noi. În plus, acesta a primit o versiune sport numită up! GTI, care vine cu un motor turbo de 1.0 litri și o putere de 115 CP.

În ceea ce privește designul, Volkswagen up! este recunoscut pentru forma sa compactă și pentru designul său modern și elegant. Acesta a câștigat mai multe premii pentru designul său, inclusiv premiul Red Dot Design în 2012 și premiul Car of the Year în Danemarca în 2013. În general, Volkswagen up! este o alegere populară pentru cei care caută un automobil practic și eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, în special în mediul urban.

2. Ford Fiesta (Mk6)

Indiferent dacă ați condus timp de zile, săptămâni sau ani, Ford Fiesta s-a dovedit a fi un vehicul excelent pentru generații - atât de mult încât adesea a ocupat primul loc în topul vânzărilor de mașini din Europa înainte de a fi eliminat în 2023. Este distractiv de condus, practic pentru dimensiunile sale, fiabil și cu un preț rezonabil. Alegerea noastră aici este Fiesta Mk6 care a fost produsă între 2008-2017, deoarece aceste mașini se află în prezent în punctul dulce al prețurilor scăzute și caracteristicilor moderne. Există, de asemenea, o varietate mare de niveluri de echipare și o gamă de motoare pe benzină și diesel disponibile la nivel național.

3. Skoda Fabia (Mk3)

Skoda Fabia este un alt supermini care oferă rafinament, practicitate și fiabilitate - datorită substructurilor sale dovedite care sunt împărțite cu Volkswagen Polo. Motivul pentru care Fabia face această listă peste VW, totuși, este că tinde să se vândă la un preț mai mic, ceea ce o face o valoare excelentă. Există trei motoare pe benzină și una pe diesel de unde puteți alege, iar dacă nu sunteți prea pretențioși în ceea ce privește puterea, motorul pe benzină nepropulsat de 1,0 mpi se află în grupul de asigurare unu cu o serie de niveluri de echipare.

4. Toyota Aygo/Citroen C1/Peugeot 108

Toyota Aygo este un automobil compact produs de către Toyota începând cu anul 2005. Modelul Aygo este cunoscut pentru designul său inovator și dinamic, care îi conferă un aspect distinct și atrăgător pe șosea. Cu o lungime compactă și un interior spațios, acesta este ideal pentru deplasările urbane și pentru parcarea în spații strâmte.

Aygo este echipat cu un motor eficient, care oferă o experiență plăcută de condus și un consum redus de combustibil. Versiunea sa cea mai recentă este propulsată de un motor pe benzină de 1.0 litri, care oferă putere suficientă pentru a face față traficului urban și are un consum mediu de combustibil de aproximativ 4 litri la 100 de kilometri.

Toyota Aygo este, de asemenea, echipat cu caracteristici de siguranță avansate, precum sistemul de asistență la frânare de urgență și sistemul de control al stabilității vehiculului. Aceste caracteristici asigură o experiență de condus sigură și încredere pe drumurile aglomerate.

5. Kia Picanto (Mk3)

Kia Picanto Mk3 se află pe piață din 2017, iar exemplele folosite încep să scadă în preț. Acest lucru înseamnă că nu va trebui să căutați prea mult pentru a găsi o ofertă tentantă de finanțare pe acest autoturism. Nivelurile de echipare de bază ale Picanto sunt unele dintre cele mai ușor de înțeles. Dacă excludeți edițiile speciale, aveți pur și simplu de ales între nivelurile 1, 2 sau 3 - cu cât numărul este mai mare, cu atât este mai mare specificația.

6. Renault ZOE (Mk1)

Cu Europa pregătită să interzică mașinile pe benzină și diesel în 2035, mulți automobiliști încep să facă trecerea la mașinile electrice. Dacă doriți să luați un avans, un Renault ZOE folosit ar putea fi EV-ul ideal. ZOEs mai vechi pot fi acum găsite pe piața de mâna a doua pentru mai puțin de 5.000 de lire sterline.

7. Opel Corsa (Mk4)

O alegere fermă a școlilor de conducere din întreaga țară, Mk4 Opel Corsa oferă un nivel similar de calitate și practicitate ca și Ford Fiesta Mk6. Nu este la fel de ascuțit ca Ford, dar este încă plăcut de condus. Echipamentul standard este destul de generos, iar cu nivelul de echipare 'Life' fiind surprinzător de rar, șansele sunt că veți găsi un Corsa mai bine echipat care este bine în bugetul dvs.

8. Ford Focus (Mk3)

Deși majoritatea șoferilor începători tind să opteze pentru modele mai mici, precum mașinile de oraș sau superminiurile, Ford Focus este o alegere sensibilă pentru cei care au nevoie de un pic mai mult spațiu. Mk3 Focus este disponibil ca hatchback sau break, ambele fiind prietenoase cu familia.

9. Toyota Yaris Hybrid (Mk3)

Toyota Yaris Hybrid este o mașină compactă și ecologică, dezvoltată de producătorul japonez Toyota. Această versiune hibridă a popularului Yaris oferă o combinație perfectă între performanță și eficiență energetică. Propulsată de un motor pe benzină și un motor electric, mașina oferă o experiență de conducere lină și silențioasă.

Datorită dimensiunilor sale compacte, Toyota Yaris Hybrid este ideală pentru deplasările în oraș. Manevrabilitatea excelentă și raza de bracaj redusă fac ca parcurgerea traficului urban să fie ușoară și comodă.

10. Fiat Panda (Mk3)

Deși Fiat 500 pe benzină este un favorit ferm cu mulți șoferi noi, Panda este o alegere și mai bună pentru începători. Ambele mașini împart aceleași substructuri, dar un Panda Mk3 folosit și curat poate fi găsit cu ușurință pentru mai puțin de 5.000 de euro, ceea ce îl face un chilipir.

Așadar, acestea sunt cele mai bune 10 mașini pentru șoferii începători în 2023. Acestea sunt mașini excelente pentru a vă începe călătoria de conducere și a vă ajuta să vă familiarizați cu drumurile înainte de a face pasul către o mașină mai mare sau mai puternică.