brand

Test drive Kia Proceed GT 2023

Test drive Kia Proceed GT 2023

Kia Proceed GT 2023 este un model spectaculos al constructorului coreean, care atrage atenția prin designul său unic, performanțele impresionante și dotările de top. În acest articol, vom explora testul drive al Kia Proceed GT 2023 și caracteristicile sale remarcabile, care îl diferențiază de concurență.

Designul exterior al Kia Proceed GT 2023 este de-a dreptul impresionant, cu o formă de shooting brake care arată foarte bine. Versiunea GT Line oferă un aspect sportiv, cu elemente de design inspirate de la modelul Stinger și o grilă mai îngustă, colorată cu roșu. Logo-ul GT este atașat într-un colț al grilei, iar jantele de 18 inchi sunt oferite standard pentru versiunea GT.

Profilul mașinii este deosebit de atractiv, cu hayonul imens și plafonul inclinat, care accentuează aspectul sportiv și dinamic al modelului. În comparație cu Kia Ceed SW (break), ProCeed GT 2023 este mai lungă cu 5 mm și mai joasă cu 43 mm, iar ampatamentul de peste 2.650 mm asigură un spațiu interior generos și un portbagaj de 594 de litri.

Interiorul lui Proceed GT 2023 se caracterizează prin materiale de calitate și finisaje bine executate. Scaunele sport de pe versiunea GT sunt distincte față de cele oferite pe GT Line, având un suport lateral îmbunătățit și fiind acoperite cu o combinație de piele și alcantara. Volanul teșit în partea inferioară poartă emblema GT pe ornamentul de aluminiu.

Centrul zonei cadranelor dispune de un display de 4,2 inchi pentru diverse informații sau setări, iar în vârful planșei de bord se află ecranul tactil de 8 inchi al sistemului de infotainment. Sistemul de operare este intuitiv și suportă Apple CarPlay și Android Auto.

ProCeed GT 2023 este echipat cu un motor supraalimentat de 1.6 litri pe benzină, capabil să producă 204 CP. Transmisia cu dublu ambreiaj și 7 trepte facilitează accesul la puterea dezvoltată de motor, mai ales în modul Sport, când treptele se schimbă mai târziu și urcă mai sus în turații. Motorul este vioi și obține performanțe dinamice bune: accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 7,5 secunde și atinge o viteză maximă de 225 km/h.

Kia Proceed GT 2023 oferă o ținută de drum sportivă, datorită centrului de greutate poziționat jos și a trenului de rulare ferm și exact în viraje. Modelul se simte în siguranță la volan pe viraje, iar butonul Sport de pe consolă acționează asupra răspunsului motorului și a direcției, oferind o experiență de condus plăcută și sportivă.

Kia Proceed GT 2023 vine echipat cu o serie de sisteme de siguranță și dotări de confort impresionante. Standard, se oferă asistentul de menținere a benzii de rulare (LKA), sistemul de asistență pentru faza lungă, monitorizarea presiunii în anvelope și asistentul de evitare a coliziunilor frontale. Modelul de test avea și pilot automat adaptiv, sistem de monitorizare a unghiului mort și asistent de păstrare a liniei de rulare.

Kia ProCeed GT 2023 are un preț de achiziție mult sub oferta concurenței, în special datorită discountului Rabla inclus. Prețul mașinii de test pornește de la 32.970 euro TVA inclus, fiind un preț corect pentru un model cu nivelul de echipare GT Line. Valoarea de revânzare a acestui model este de așteptat să fie mai mare decât cea a modelelor concurente precum Golf, 308, Megane sau Astra, datorită designului său atrăgător și rar întâlnit.

Kia Proceed GT 2023 este un model remarcabil, care impresionează prin designul său unic, performanțele impresionante și dotările de top. Este o mașină de familie cu un aspect sportiv și o alternativă excelentă la break-urile tradiționale. Testul drive al Kia Proceed GT 2023 confirmă că acest model este o opțiune excelentă pentru cei care caută o mașină practică, cu un design atractiv și performanțe solide.