brand

Test drive Kia Niro EV 2023 - Un SUV Electric ce redefinește stilul și performanța

Test drive Kia Niro EV 2023 - Un SUV Electric ce redefinește stilul și performanța

Cu toate că modelul de marcă Kia EV6 este cel care atrage de obicei toate reflectoarele (în special varianta sa GT îmbunătățită), producătorul auto oferă un alt crossover complet electric. Kia Niro EV 2023, acum în a doua sa generație, beneficiază de un nou stil îndrăzneț atât în interior, cât și în exterior, iar în timp ce propulsia electrică este aproape identică cu cea a generației anterioare, rămâne încă destul de competitivă în raport cu oferta actuală de EV-uri de nivel de intrare.

Noul Kia Niro EV 2023 se remarcă printr-un design îndrăzneț, ce iese în evidență pe piața SUV-urilor electrice. Unul dintre elementele de design care vor atrage cu siguranță atenția este "Aero Blade" de pe plafonul portierei din spate. Această particularitate amintește de designul primului model Audi R8 și adăugă un plus de stil mașinii. Aero Blade nu este doar un element de stil, ci și unul funcțional, îmbunătățind aerodinamica autovehiculului. În cazul în care acest element de contrast nu este pe placul dumneavoastră, Kia oferă posibilitatea de a avea Aero Blade vopsit în aceeași culoare cu restul mașinii.

La interior, Niro EV 2023 impresionează prin spațiul generos și prin calitatea materialelor utilizate. Scaunele din față încălzite sunt standard pentru toate modelele, iar pachetul Preserve include o pompă de căldură și scaune încălzite în spate pentru a îmbunătăți eficiența în timpul vremii reci. În plus, scaunele sunt acoperite cu piele bio-poliuretan perforată făcută din frunze de eucalipt, iar tapițeria de pe plafon este realizată din hârtie de ziar reciclată.

În plus, Niro EV 2023 oferă o mare varietate de tehnologii și funcționalități. Toate modelele vin echipate standard cu un ecran digital de 10,3 inch pentru instrumentele de bord și un altul identic pentru sistemul de infotainment. Sistemul hi-fi Bluetooth și sistemul de infotainment sunt fabuloase și ușor de utilizat. În același timp, sistemul de încălzire și cel de climatizare folosesc același set de butoane fizice, cu un alt buton care schimbă funcționalitatea. Acest sistem economisește spațiu și este ușor de învățat.

Kia Niro EV 2023 este alimentat de un motor electric unic care acționează roțile din față și are patru moduri de condus selectabile de către șofer: Eco, Normal, Sport și Zăpadă. Modul Normal, care este modul implicit, oferă un compromis între autonomie și reactivitate, în timp ce modul Sport este cel în care veți găsi cea mai dinamică experiență de condus.

Niro EV 2023 are o autonomie estimată de EPA de 407 km, cu o creștere de 22 km comparativ cu modelul Niro EV 2022.

Bateria lichidă răcită de 64,8 kWh de polimer de litiu-ion se alimentează prin încărcare la priză și frânare regenerativă. Sistemul de încărcare regenerativă convertește energia cinetică în energie electrică atunci când se aplică frânele sau se coastă, și o stochează în baterie. Acest proces poate fi vizualizat pe panoul de instrumente, unde puteți urmări fluxul de energie în și din baterie și motor.

Niro EV vine standard cu Drive Wise, o listă extinsă de caracteristici de asistență avansată pentru șofer. Acestea includ airbaguri frontale, laterale montate pe scaun, pentru genunchiul șoferului și pe toată lungimea perdelelor laterale, frânare de urgență automată și avertizare la coliziune, control al stabilității, control adaptiv al vitezei de croazieră, monitorizare a punctului orb, senzori de parcare față și spate, gestionare a stabilității vehiculului, control al tracțiunii, asistență la pornirea în rampă, sistem de monitorizare a presiunii în anvelope, asistență la parcare la distanță, imobilizator de motor, avertizare la părăsirea benzii și detecție a traficului transversal din spate.

Kia Niro EV 2023 oferă o opțiune de a nu mai cumpăra niciodată benzină, cu o autonomie de 400+ kilometri între încărcări, și face acest lucru pentru un preț de intrare sub 40.724 de euro (folosind Rabla Plus).

Practic și accesibil. Dinamic și confortabil. Silențios și lin. Kia este complet dedicată electrificării vehiculelor și suntem bucuroși că este. Am examinat și am fost impresionați de toate vehiculele Kia hibride, hibride plug-in și electrice. Kia Niro EV 2023 este cel mai ieftin vehicul electric al lor.

Indiferent dacă vă place sau nu noul design al Niro EV, va depinde în mare măsură de ceea ce credeți despre "aero blades" de pe pilonii C. Caracteristica de design cea mai polarizantă a Kia este reminiscentă a unui Audi R8 de prima generație, fiind la fel de atrăgătoare aici ca acolo. Aero blades servește și o funcție, cu aerul intrând sub marginea frontală și curgând pe spate pentru a îmbunătăți stabilitatea în linie dreaptă și rezistența generală la vânt. Dar ele arată pur și simplu cool în ochii mei, mai ales când sunt combinate cu semnătura nouă DRL a farurilor și cu stopurile verticale. Dacă nu vă pasă de contrast, lamele pot fi comandate în culoarea caroseriei.

Pentru a concluziona, Kia Niro EV 2023 este un SUV electric care redefinește stilul și performanța, oferind o opțiune excelentă pentru cei care caută un vehicul electric la preț accesibil, cu un design atractiv și o autonomie impresionantă si daca te-am facut curios, poți programa un test drive la cei de la Kia Romania.