brand

Volvo renunță la diesel după 45 de ani de relație

Volvo renunță la diesel după 45 de ani de relație

Xiaomi, gigantul chinez de electronice, cunoscut pentru producția de smartphone-uri, își extinde activitatea și pe piața automobilelor electrice. Noul lor model, Xiaomi SU7, promite să ofere performanțe comparabile cu cele ale celebrului Porsche Taycan, dar la jumătate din preț. Cu o autonomie de peste 804 de kilometri și o accelerație de la 0 la 100 km/h în sub trei secunde, SU7 demonstrează ambiția Xiaomi de a concura cu cei mai importanți jucători din industria auto electrică.

Toate cele trei versiuni ale Xiaomi SU7 sunt echipate cu baterii diferite și oferă performanțe remarcabile. Modelul de bază are o baterie de 73,6 kWh și o autonomie de 698 de kilometri, cu o viteză maximă de 210 km/h și o accelerație de la 0 la 100 km/h în 5,3 secunde. Versiunea "Pro" dispune de o baterie de 94,3 kWh și o autonomie de 830 de kilometri, cu o accelerație similară, dar cu aceeași viteză maximă. Varianta "Max" are o baterie de 101 kWh, oferind o putere combinată de 664 CP și un cuplu de 838 Nm pentru o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 2,78 secunde. Cu toate acestea, autonomia scade la 798 de kilometri din cauza greutății suplimentare a unui motor electric suplimentar.

Designul Xiaomi SU7 este unul distinctiv și atrăgător, cu elemente preluate din alte mașini electrice de top. Partea frontală a mașinii aduce în minte supercarurile McLaren, în timp ce linia acoperișului și formele ușor evidențiate ale roților posterioare amintesc de Porsche Taycan. Partea din spate, cu o bandă luminoasă pe toată lățimea mașinii, este asemănătoare cu BYD Seal. SU7 este disponibil cu trei dimensiuni de jante: 19, 20 și 21 de inch.

La interior, Xiaomi SU7 impresionează cu un ecran central uriaș de 16,1 inch, cu rezoluție 3K și sistemul de infotainment HyperOS. Acesta permite afișarea simultană a mai multor widget-uri, inclusiv hărți, muzică și asistență pentru șofer. Interfața include și suport pentru Apple CarPlay, pentru o conectivitate mai facilă cu dispozitivele iPhone. Pe lângă ecranul central, SU7 dispune de un panou de instrumente digital de 7,1 inch și de un head-up display.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale Xiaomi SU7 este spațiul interior generos. În timpul evenimentului de lansare, CEO-ul Xiaomi a evidențiat spațiul suplimentar din spatele mașinii în comparație cu modele precum Tesla Model S sau BMW Seria 5. Scaunele din față dispun de suport lateral activ, care se activează în timpul virajelor strânse. În plus, banchetele din spate au suporturi pentru tablete Xiaomi, care nu doar permit pasagerilor din spate să se bucure de divertisment, ci și să controleze sistemul de infotainment al mașinii sau să ajusteze poziția scaunelor. În plus, în consola centrală există o lanternă detașabilă și câteva cârlige pentru a prinde sacoșele cu mâncare. Xiaomi SU7 oferă un portbagaj de 517 litri, plus un spațiu suplimentar de 105 litri în compartimentul frontal.

Xiaomi SU7 este echipat cu tehnologii avansate de conducere autonomă, care includ un senzor LiDAR integrat în partea de sus a parbrizului. Acest senzor, similar cu cel folosit de Volvo XC90, Polestar 3 și Lotus Emira, este completat de camere și alte senzori care furnizează informații pentru tehnologia de conducere autonomă Xiaomi Pilot. Aceasta permite mașinii SU7 să ofere asistență în conducere și să mențină un nivel ridicat de siguranță pe șosele.

Xiaomi SU7 este o mașină electrică impresionantă, care aduce concurență serioasă modelelor Tesla și Porsche. Performanțele sale de top, autonomia extinsă și tehnologiile avansate îi conferă un avantaj semnificativ în industria auto electrică. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă Xiaomi SU7 va fi disponibil și pe piața britanică. Cu prețuri competitive și un design atrăgător, SU7 ar putea deveni o alegere populară pentru cei care își doresc o mașină electrică performantă la un preț accesibil.

Dacă sunteți interesat de mașinile electrice, vă recomandăm să citiți și cele mai recente recenzii și știri din lumea auto pe site-ul nostru. Vă vom ține la curent cu cele mai noi modele, tehnologii și tendințe din industrie.