brand

Volkswagen Tiguan PHEV 2024 a fost surprins la teste în camuflaj aproape inexistent

Volkswagen Tiguan PHEV 2024 a fost surprins la teste în camuflaj aproape inexistent

A treia generație Volkswagen Tiguan este pe drum. Aceste fotografii spion surprind pentru prima dată varianta hibridă plug-in a SUV-ului, atât cu volan pe stânga, cât și cu volan pe dreapta.

Tiguan PHEV nu arată prea diferit de celelalte variante ale noului model. Ușa care acoperă portul de încărcare se află pe aripa față din partea șoferului. Nasul prezintă o bordură lată cu elemente cromate în formă de consolă pe marginile exterioare. VW maschează grila superioară cu decalcomanii. Farurile au în interior lămpi de tip cutie.

VW va oferi noul Tiguan cu faruri opționale cu matrice HD. Fiecare dintre ele are 19.200 de micro-LED-uri care pot fi controlate individual.

În profil, noul Tiguan are un aspect cizelat. Un pliu ascuțit se desfășoară de-a lungul liniei umerilor, iar un element cromat se află în zona inferioară a ușilor. În partea de sus se află șine de acoperiș minuscule. Acesta se deplasează pe roți cu cinci perechi de spițe.

VW aplică destul de multă discreție în partea din spate. Decalcomanii acoperă luminile spate. De asemenea, echipa de dezvoltare pune țevi de eșapament false pe partea inferioară a bordului.

La interior, cea de-a treia generație Tiguan este dotată standard cu un ecran de infotainment de 12,9 inci și un ecran mai mare, de 15 inci, pentru versiunile de nivel superior. Șoferul se uită la un instrumentar de bord digital de 10,25 inch.

Noul Tiguan va fi disponibil cu două motorizări PHEV. Unul dintre ele are 201 cai putere, iar celălalt dezvoltă 268 CP. Autonomia electrică ar urma să fie de până la 75 de mile. De asemenea, ar urma să existe și modele alimentate cu benzină și diesel.

Viitoarea generație Tiguan merge pe platforma MQB Evo. În comparație cu cel actual, modelul de generație viitoare este cu 1,25 inci mai lung și cu 0,2 inci mai înalt. Ampatamentul rămâne la 105,5 inci. Volumul de încărcare crește cu 32 litri. Ulterior, ar urma să sosească o variantă Tiguan Allspace cu șapte locuri, cu o caroserie mai lungă.

VW raportează că noul Tiguan se numără printre ultimele vehicule ale mărcii care vor folosi motoare cu combustie, alături de Passat și T-Roc. Constructorul auto intenționează să ofere doar vehicule electrice în Europa începând cu 2033.

Așteptați ca a treia generație Tiguan să fie pusă în vânzare în Europa în primul trimestru al anului 2024.