brand

Volkswagen Tiguan 2024 debutează cu opțiune PHEV care oferă o autonomie de până la 100 km

Volkswagen Tiguan 2024 debutează cu opțiune PHEV care oferă o autonomie de până la 100 km

Nu există un indiciu mai bun pentru a arăta cât de important este Tiguan pentru Volkswagen decât faptul că, în doar două generații, marca a vândut peste 7,5 milioane de mașini. Și tocmai de aceea, firma germană a reinventat formula pentru acest SUV Volkswagen Tiguan nou, din a treia generație, cu opțiuni noi de motorizare, tehnologie îmbunătățită, mai mult spațiu și utilitate și un design mai ascuțit.

Cheia acestui lucru și a impulsului de electrificare al VW sunt propulsoarele hibride plug-in îmbunătățite care oferă o autonomie electrică de până la 100 de kilometri (o creștere de până la 50 de kilometri în comparație cu predecesorul său) datorită unei baterii mai mari de 19,7 kWh.

Există două specificații eHybrid, ambele dispunând de aceeași baterie și de un motor electric de 113 CP, plus un motor turbo pe benzină de 1,5 litri și o cutie de viteze automată cu șase trepte; există posibilitatea de a alege între 201 CP/350 Nm sau 268 CP/400 Nm. Tiguan eHybrid acceptă încărcarea rapidă la o putere de până la 50 kW, astfel încât o reîncărcare de 10-80% va dura aproximativ 25 de minute.

VW va oferi, de asemenea, motoare mild-hybrid 1.5 eTSI cu 128 CP sau 148 CP. Datorită sistemului electric de 48 de volți, a unei baterii compacte și a unui demaror-generator cu curea, propulsoarele eTSI permit rularea în regim de coasting fără motor.

Dacă doriți tracțiune integrală, va trebui să optați pentru o unitate de 2,0 litri. Ambele motoare turbo pe benzină TSI dispun de tehnologia 4MOTION și produc fie 201, fie 261 CP, în timp ce unitatea 2.0 TDI de 190 CP are, de asemenea, tracțiune integrală. Modelul 2.0 TDI de 148 CP, mai puțin puternic, are doar tracțiune față, în timp ce toate Tiguan-urile primesc în standard o cutie de viteze automată.

Eficiența este îmbunătățită de aspectul mai elegant al noii mașini. În partea din față, o grilă cu ferestruică sub capotă ajută la fluidizarea fluxului de aer. Toate mașinile dispun opțional de cele mai recente lumini LED cu matrice IQ.Light HD de la VW.

Noul Tiguan este cu 30 mm mai lung decât predecesorul său, ceea ce a dus la mai mult spațiu la interior. Volumul portbagajului a crescut cu 37 de litri la modelele eTSI, TSI și TDI, ajungând la 652 de litri în total, în timp ce marca susține, de asemenea, că există mai mult spațiu pentru cap la interior.

Volkswagen Tiguan 2024 debutează cu opțiune PHEV care oferă o autonomie de până la 100 km

Cea mai mare actualizare vine sub forma celui mai recent sistem de infotainment MIB4 de la VW, cu un ecran de 12,9 sau 15 inci. Ambele unități dispun de iluminare din spate pentru cursorul de volum și comenzile de temperatură, în timp ce VW susține că interfața de utilizare este mai intuitivă.

Ca urmare, există o bară permanentă de control al climatizării vizibilă pe panou, în timp ce utilizatorii pot personaliza până la cinci butoane de comandă rapidă pe ecran în partea superioară a afișajului pentru a facilita comutarea între funcții. Toate automobilele dispun de un panou de bord digital de 10,25 inci cu patru vizualizări configurabile diferite.

Există, de asemenea, un nou selector rotativ pe consola centrală pentru a alege între diferite "Atmosfere" care ajustează iluminarea interioară, șasiul și reglarea grupului motopropulsor.

Patru niveluri de echipare vor fi disponibile de la lansare, gama cuprinzând mașina cu specificația de bază, modelele Life, Elegance și R-Line. Versiunea de bază este dotată standard cu sistem de climatizare, cameră video pentru marșarier, jante din aliaj de 17 inch și faruri cu LED. Life adaugă climatizare pe trei zone, cruise adaptiv, asistență la parcare, sistem de asistență la parcare, fază lungă automată, capabilitate Android Auto și Apple CarPlay pentru ecranul de 12,9 inci, scaune confortabile și jante din aliaj diferite.

Elegance este cel mai rafinat nivel de echipare, astfel că dispune de faruri LED Plus, geamuri acustice, hayon electric, Park Assist Pro (un sistem care înregistrează ultimii 50 de metri din timpul călătoriei și reface automat acești pași) și jante de 18 inch, în timp ce modelele R-Line dispun de jante mai mari de 19 inch, un kit de caroserie mai sportiv și scaune sport.