brand

Volvo renunță la diesel după 45 de ani de relație

Volvo renunță la diesel după 45 de ani de relație

Volkswagen a dezvăluit recent versiunea specială a hatchback-ului său complet electric ID.3. Denumită ID.3 Harlequin Edition, această mașină unică a fost lansată în ziua de 1 aprilie, ca o surpriză inedită de 1 aprilie. Dar nu te lăsa păcălit! Chiar dacă această versiune nu va fi disponibilă publicului larg, este o demonstrație a creativității și a tehnologiei inovatoare pe care Volkswagen o aduce pe piață.

Pentru a înțelege de unde vine inspirația pentru ID.3 Harlequin Edition, trebuie să aruncăm o privire în trecut. În anii '90, Volkswagen a lansat o versiune specială a modelului Polo, cunoscută sub numele de "Harlequin". Această mașină a câștigat rapid popularitate datorită designului său unic, care combina panouri de diferite culori - verde, galben, roșu și albastru. Aceste panouri colorate au fost aplicate în mod aleatoriu, fără ca proprietarii să știe exact combinația de culori pe care o vor avea până în momentul în care au ridicat mașina de la dealer. Această abordare a creat o doză de surpriză și diversitate în trafic.

ID.3 Harlequin Edition preia această idee inovatoare și o aduce în era automobilelor electrice. La fel ca Polo Harlequin, ID.3 utilizează o combinație de panouri colorate în verde, galben, roșu și albastru. Cu toate acestea, Volkswagen a adăugat un element suplimentar de inovație: vopseaua electroluminescentă. Aceasta este aceeași tehnologie aplicată și pe conceptul ID.7, dezvăluit de Volkswagen la începutul anului 2023.

Vopseaua electroluminescentă permite panourilor ID.3 Harlequin să se lumineze individual în timpul redării muzicii din mașină. Astfel, panourile vor pulsa și lumina în sincronizare cu ritmurile muzicii, oferind o experiență vizuală și auditivă unică. Această funcționalitate este posibilă datorită integrării noului sistem ChatGPT în gama de modele Volkswagen. ChatGPT este o tehnologie de inteligență artificială care permite interacțiunea în timp real cu mașina și includerea unor funcții adiționale de divertisment și iluminare.

Deși ID.3 Harlequin Edition este o versiune specială și nu va fi disponibilă publicului larg, Volkswagen a făcut un gest amuzant prin anunțul lansării. Compania spune că "versiunea în ediție limitată ID.3 Harlequin este disponibilă începând cu 1 aprilie" și că "designurile pot fi vizualizate pe configuratorul online al Volkswagen folosind codul JEST 1". Deși nu putem comanda această versiune unică, este o declarație de stil și inovație din partea Volkswagen.

Întrucât ID.3 Harlequin Edition este o versiune specială, este normal să ne întrebăm dacă ar trebui să devină disponibilă în producție. Așadar, suntem curioși să aflăm părerea ta! Ce crezi despre această reinterpretare modernă a legendarului Polo Harlequin? Ai vrea să vezi ID.3 Harlequin Edition în producție? Spune-ne în secțiunea de comentarii!

ID.3 Harlequin Edition este o demonstrație a ingeniozității și inovației pe care Volkswagen le aduce pe piață. Această versiune specială reinterpretează cu succes designul legendar al modelului Polo Harlequin și aduce o notă de divertisment și tehnologie în industria automobilelor electrice. Cu vopseaua electroluminescentă și integrarea sistemului ChatGPT, ID.3 Harlequin Edition oferă o experiență unică de conducere. Deși nu este disponibilă în producție, această versiune specială ne arată că viitorul automobilelor electrice este plin de inovații și surprize plăcute.