brand

Volkswagen a lansat modelul ID.3 facelift. Ce upgrade-uri s-au adus

Volkswagen a lansat modelul ID.3 facelift. Ce upgrade-uri s-au adus

Volkswagen a lansat un facelift pentru modelul său electric ID.3, care aduce cu sine modificări estetice minore la exterior și materiale mai noi la interior.

Aproximativ 2 ani și jumătate de la lansarea sa inițială, Volkswagen a prezentat actualizarea modelului electric ID.3. Această mașină electrică are acum un exterior împrospătat și un design interior mai rafinat, împreună cu o gamă extinsă de culori.

Exteriorul modelului electric a fost îmbunătățit, iar partea din față arată acum mai agresiv, datorită deschiderilor de răcire cu aer și suprafețelor mari vopsite. Bara de protecție de pe capotă a fost înlocuită, iar secțiunile laterale extind partea din față. Volkswagen a optimizat aerodinamica prin îmbunătățirea fluxului de aer in jurul roților din față. Partea din spate are blocuri optice cu o nouă semnătură luminoasă, iar farurile au fost și ele schimbate și seamănă acum cu cele de pe mașina ID.Buzz.

Volkswagen a luat în considerare reacțiile clienților și a introdus materiale de înaltă calitate pentru a îmbunătăți percepția calității. Microfibră Artvelours Eco este folosită pentru ornamentele fețelor de uși și pentru husele scaunelor, această tapițerie fiind compusă din 71% material reciclat.

Volkswagen afirmă că Artvelours Eco prezintă aceleași trăsături atât din punct de vedere vizual, cât și ca senzație și durabilitate, comparativ cu materialele convenționale noi. În plus, interiorul mașinii nu conține materiale de origine animală. Au fost preluate și implementate numeroase sugestii de la clienți pentru a-i îmbunătăți interiorul. Aceste schimbări includ suprafețe mai moi și mai prietenoase la atingere, în comparație cu modelul anterior, precum și decorații mai moi și mai mari pe interiorul ușilor.

În plus, noul ID.3 este echipat cu cea mai recentă generație de software. Acest lucru îmbunătățește performanța sistemului și îi permite primirea de actualizări over-the-air. Afișajul mic al șoferului, cu o diagonală de 5,3 inch, este controlat de pe volanul multifuncțional. Consola centrală găzduiește ecranul tactil standard de 12 inch al sistemului de infotainment. De asemenea, numeroasele dorințe ale clienților au fost luate în considerare în designul meniului. În special, aspectul s-a îmbunătățit, iar meniul de încărcare este acum poziționat la primul nivel al ecranului tactil.

Plug & Charge, inclus ca caracteristica standard, face ca incarcarea masinii sa fie mai usoara. Atunci cand cablul este conectat la o statie de incarcare, vehiculul se autentifica si incepe sa se incarce. Pentru a face ca destinatia sa poata fi atinsa cat mai repede, functia de planificare a rutei pentru vehiculele electrice calculeaza opririle de incarcare, folosind informatiile si prognozele actuale de trafic, precum si nivelul de incarcare a bateriei. Opririle de incarcare sunt evaluate dinamic in functie de capacitatea statiilor individuale, insemnand ca planificarea rutei sugereaza doua scurte operatiuni de incarcare mare, in loc de o singura oprire de incarcare cu putere scazuta. De asemenea, sistemul detecteaza statiile de incarcare care sunt ocupate si le ignora. Punctele de interes pot fi transferate in masina prin intermediul aplicatiei We Connect ID.