brand

Top 10 cele mai bune SUV-uri mici 4x4 pe care să le cumpărați în 2024

Top 10 cele mai bune SUV-uri mici 4x4 pe care să le cumpărați în 2024

În ultimii ani, SUV-urile de dimensiuni reduse au devenit din ce în ce mai populare în rândul șoferilor din întreaga lume. Aceste vehicule versatile oferă o combinație excelentă de practicabilitate, confort și capacitate off-road, fiind ideale pentru cei care caută o mașină capabilă să se descurce atât în oraș, cât și în afara lui.

Atunci când vine vorba de alegerea SUV-ului de dimensiune mică perfect, există o serie de factori pe care trebuie să îi luați în considerare, inclusiv dimensiunea, capacitatea de încărcare, performanțele motorului, dotările și, desigur, prețul.

Automobilele 4x4 mici reprezintă o alegere perfectă pentru cei care sunt în căutarea unui vehicul care combină stilul robust, practicitatea și abilitățile off-road într-un pachet compact. Acestea vin într-o varietate de stiluri, prețuri și tipuri de combustibil, oferind o gamă largă de opțiuni pentru potențialii cumpărători. În acest articol, vom analiza cele mai bune 10 modele de 4x4 mici disponibile în prezent pe piață.

Cele mai bune 10 SUV-uri mici 4x4 în 2024

1. Skoda Karoq

Skoda Karoq este unul dintre cei mai buni performer în mai multe domenii. A câștigat titlul de "Mașina Second Hand a Anului" în 2022 și este considerată a fi cea mai bună 4x4 mică de pe piață. Karoq oferă o mulțime de spațiu pentru utilizare de familie, confort și tehnologie la bord. În 2022, a primit un facelift de mijloc de viață pentru a rămâne competitiv pe piața SUV-urilor de mărime medie, împreună cu alte actualizări pentru modelul 2023. Modificările au inclus un design exterior reîmprospătat, un nou tablou de bord complet digital și o simplificare a opțiunilor de echipare.

2. BMW X1

BMW X1 este unul dintre cele mai bine vândute modele ale mărcii din 2009, iar modelul actual continuă să fie foarte atractiv. Cel mai recent X1 este mai mare decât predecesorul său, dar BMW susține că este acum una dintre cele mai eficiente mașini din clasa sa. În stilul caracteristic BMW, X1 este și distractiv de condus - în special atunci când selectați modul de condus "Sport". Unul dintre cele mai mari update-uri este cu tehnologia la bord. Pășiți înăuntru și veți găsi unul dintre cele mai bune sisteme de infotainment cu ecran tactil de pe piață - este rapid, arată grozav și este ușor de utilizat.

3. SEAT Ateca

SEAT Ateca a fost primul SUV al mărcii și a devenit rapid un hit imens la lansarea sa în 2016. Poate că acum este unul dintre membrii mai în vârstă ai liniei de produse a mărcii spaniole, dar continuă să fie unul dintre cele mai bune. Interiorul curat, minimalist poate părea un pic monoton, dar este toate ergonomic dispus cu o calitate de construcție decentă tipică grupului VW. Sistemul de infotainment Full Link de 9,2 inch - echipat pe toate modelele cu excepția celor de bază SE - include Apple CarPlay și Android Auto ca standard și este suficient de simplu de utilizat, deși grafica nu este la fel de ascuțită ca a unui Peugeot 3008.

4. Range Rover Evoque

Deși arată destul de similar cu originalul, a doua generație Range Rover Evoque a beneficiat de unele modificări destul de mari sub caroserie. Nu numai că are cea mai recentă tehnologie de infotainment a companiei, dar poate fi și echipat cu un sistem de propulsie mild-hybrid sau plug-in hybrid. Desigur, stilul interior și exterior al Evoque este încă un mare avantaj - poate oferi look-ul și feeling-ul caracteristic Range Rover, dar într-un pachet mic și relativ accesibil.

5. Dacia Duster

Dacia Duster nu este doar una dintre cele mai ieftine mașini de pe această listă, este și una dintre cele mai ieftine mașini pe care le puteți cumpăra. Duster-ul în sine este un off-roader capabil care poate face față 4x4-urilor de multe ori mai scumpe, datorită unei gărzi la sol de 201mm și a unei adâncimi de vădit de 350mm.

6. Mercedes EQA

EQA este SUV-ul electric de bază al Mercedes, dar asta nu înseamnă că nu este de lux. Bazat pe Mercedes GLA, EQA arată distinctiv datorită grilei sale cu aspect neted și luminilor din spate pe toată lățimea, dar magia se întâmplă sub mașină.

7. Alfa Romeo Tonale PHEV

La câțiva ani după introducerea primului său SUV, Stelvio, Tonale de la Alfa Romeo este prima sa intrare în capătul mai mic al pieței SUV. Nu este deloc o încercare rea pentru prima dată. Există o mulțime de fler de design tipic și exclusivitatea relativă a insignei Alfa ajută Tonale să se evidențieze în mulțime.

8. Volvo XC40

Într-un segment atât de disputat, SUV-ul premium mic al Volvo se mândrește cu o combinație de o plimbare confortabilă și un interior elegant. Acestea fac din XC40 o mașină minunată de petrecut timp în ea, chiar dacă nu este cea mai distractivă de condus.

9. Jeep Renegade

Aspectul retro pătrat al Renegade este un semn al lungului arbore genealogic al mărcii cu tracțiune integrală. Dar dacă doriți un Renegade 4x4 capabil să vă duceți off-road, va trebui să alegeți una dintre versiunile mai scumpe 4xe.

10. Peugeot 3008 Hybrid

Deși Peugeot 3008 Hybrid se află la capătul superior al ceea ce ați putea numi un 4x4 mic, nu este mult mai mare decât BMW X1. Sistemul hibrid plug-in al lui 3008 folosește două motoare electrice - fiecare acționând un ax.

Cumpărătorii de automobile se bucură de o gamă largă de opțiuni atunci când vine vorba de alegerea unui 4x4 mic. Însă, dacă aveți nevoie de abilități off-road, anumite modele de 4x4 sunt mai bine pregătite pentru a conduce în afara drumului decât altele, cu o înălțime de gardă suplimentară, protecție a caroseriei și caracteristici tehnologice pentru a vă ajuta să vă ghidați în afara traseului bătut.