brand

Test drive Skoda Karoq 2023 Sportline - Un SUV pentru întreaga familie

Test drive Skoda Karoq 2023 Sportline - Un SUV pentru întreaga familie

Skoda Karoq este un SUV de top pentru familie, oferind opțiuni inteligente de locuri, un portbagaj mare și suficient spațiu în interior pentru pasageri. Este, de asemenea, o plăcere să-l conduci, datorită confortului său și vizibilității excelente - și are un interior bine făcut. Cu toate acestea, Skoda nu intenționează să producă un Karoq hibrid, deci dacă dorești un SUV pentru familie hibrid, îți recomandăm să arunci o privire la Kia Sportage.

Într-o piață de SUV-uri în continuă creștere și diversificare, Skoda Karoq se distinge ca un exemplu de valoroasă combinație între funcționalitate, confort și eficiență. Acest SUV de dimensiuni medii, alimentat cu benzină sau motorină, reușește să se plaseze într-o poziție de top între concurenții săi.

Tendința SUV-urilor continuă să domine piața auto și nu este de mirare că această categorie se extinde constant, cu o serie de SUV-uri electrice apărând pe scenă pe măsură ce tehnologia bateriilor se îmbunătățește.

Skoda Karoq, cel puțin pentru moment, face parte din categoria SUV-urilor alimentate convențional. Cu un motor pe benzină de 1.5 litri, acest model este o adevărată "casă pe roți". Karoq se situează între Skoda Kamiq, mai mic, și Skoda Kodiaq, mai mare, și se adresează în mod direct pieței Kia Sportage și Nissan Qashqai.

Karoq a fost prezent pe piață încă din 2018, când a înlocuit popularul Skoda Yeti. În primăvara anului 2022, un facelift de jumătate de viață a adus unele modificări la design, împreună cu îmbunătățiri la interior și motoare.

Cu dimensiuni generoase pentru un autovehicul de familie de dimensiuni medii, Karoq se impune prin prezența sa. Interiorul este spațios și bine organizat, un aspect extrem de apreciat. În ceea ce privește designul, Karoq nu se încadrează în tendințele actuale, oferind în schimb un aspect convențional, care ar putea să reziste mai bine trecerii timpului.

Test drive Skoda Karoq 2023 Sportline - Un SUV pentru întreaga familie

Versiunea Sportline este cea mai bine vândută varianta de Karoq, nivelul de echipare standard fiind unul dintre cele mai atractive aspecte ale acestui model.

Confortul este cuvântul de ordine atunci când vorbim despre interiorul lui Karoq. În cadrul testelor noastre, mai mulți membri ai familiei — unii cu înălțime de peste 1,80 m — au comentat cât de spațios este autovehiculul, atât în ceea ce privește înălțimea capului (atat în față, cât și în spate), cât și spațiul pentru picioare.

Motorul pe benzină de 1.5 litri oferă o putere similară cu cea a motorului de 1.6 litri al modelului Kia Sportage și ușor sub cea a motorului de 1.3 litri al modelului Nissan Qashqai, făcând din Karoq o alegere medie.

Skoda Karoq se conduce bine, cu suficientă putere pentru a te descurca în oraș fără probleme.

Ce ne-a placut

  • Plăcut de condus
  • Interior cu aspect inteligent și robust
  • Excelent spațiu și flexibilitatea locurilor

Ce nu ne-a placut

  • Nu există opțiuni hibride
  • Seat Ateca este mai distractiv de condus

Skoda Karoq își găsește locul printre SUV-urile de dimensiuni medii care sunt plăcute la vedere, spațioase și eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.

Dacă sunteți interesați de alte SUV-uri similare cu Skoda Karoq, puteți lua în considerare modele precum Citroën C5 Aircross, Ford Kuga, Honda CR-V, Hyundai Tucson, Jeep Compass, Kia Sportage, Mazda CX-5, MG HS, Mitsubishi Eclipse Cross, Nissan Qashqai, Peugeot 3008, Renault Kadjar, SEAT Ateca, SsangYong Korando, Subaru XV, Suzuki S-Cross, Toyota C-HR, Vauxhall Grandland X sau Volkswagen Tiguan.