brand

Top 10 mașini electrice cu cea mai mare autonomie în 2024

Top 10 mașini electrice cu cea mai mare autonomie în 2024

În ultimul deceniu, mașinile electrice au evoluat la un ritm extraordinar. Dacă ne amintim, Nissan Leaf din 2011 putea parcurge doar 175 de kilometri înainte de a i se termina bateria. Astăzi, cele mai performante modele de mașini electrice pot traversa țări întregi fără să rămână fără energie.

În general, majoritatea oamenilor nu au nevoie de o mașină cu o autonomie de 600 sau 500 de kilometri dacă au un traseu scurt sau pot încărca mașina acasă ori de câte ori este nevoie. Totuși, frica legată de autonomie poate fi un factor determinant pentru unii potențiali cumpărători de mașini electrice. O autonomie mare înseamnă că șoferii pot face călătorii lungi fără a fi nevoiți să se oprească, iar pentru alții, înseamnă doar că nu trebuie să-și amintească să-și încarce mașina atât de des.

O autonomie mare poate fi, de asemenea, un avantaj al celor mai noi modele de EV-uri cu o baterie mare, dar sfatul nostru pentru cumpărători este să se gândească cu atenție la câtă autonomie au nevoie, în loc să opteze pur și simplu pentru cea mai mare autonomie pe care și-o pot permite. În general, o autonomie mare înseamnă o baterie mare care crește greutatea mașinii și prețul. Dacă puteți trăi confortabil cu un model mai ieftin, cu o autonomie mai scurtă, puteți economisi bani și puteți câștiga chiar și o eficiență mai mare datorită greutății mai mici.

Top 10 mașini electrice cu autonomie mare în 2024

1. Tesla Model S - 634 kilometri

Tesla Model S este un sedan electric de lux care a revoluționat piața automobilelor electrice odată cu lansarea sa în 2012. Modelul S este cunoscut pentru designul său futurist, performanțele impresionante, tehnologiile de ultimă oră și autonomia sa mare.

Exteriorul lui Model S este caracterizat de liniile curate și fluide, farurile cu LED și jantele mari. Silueta sedanului este elegantă și aerodinamică, iar capota sculptată și grila frontală minimalistă îi conferă o prezență impunătoare pe șosea.

Model S este disponibil în mai multe versiuni, cu autonomie estimată de până la 634 km. Versiunea Long Range Dual Motor are o baterie de 103 kWh și oferă o autonomie estimată de 602 km. Versiunea Plaid are trei motoare electrice de 1020 CP și o baterie de 100 kWh, oferind o performanță excepțională și o autonomie estimată de 590 km.

2. BMW iX - 630 kilometri

BMW iX este un SUV electric de lux care îmbină designul futurist, performanțele puternice și tehnologiile de ultimă oră. Modelul se remarcă prin silueta sa robustă și aerodinamică, farurile cu LED distinctive și grila frontală minimalistă.

Interiorul lui iX este la fel de luxos și tehnologic ca exteriorul. Scaunele îmbrăcate în piele și materialele premium creează o atmosferă exclusivistă. Planșa de bord minimalistă este dominată de un ecran panoramic curbat de 12.3 inch, care servește drept centru de control pentru sistemele de infotainment și asistență la condus. Sistemul de infotainment este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, iar sistemul audio Bowers & Wilkins oferă o experiență audio de neegalat.

iX este disponibil în două versiuni: xDrive40 și xDrive50. Versiunea xDrive40 este echipată cu un motor electric de 326 CP și o baterie de 71.0 kWh, oferind o autonomie estimată de 425 de km. Versiunea xDrive50 are un motor electric de 523 CP și o baterie de 105.2 kWh, oferind o performanță excepțională și o autonomie estimată de 630 de km. Ambele versiuni dispun de tracțiune integrală pentru performanțe dinamice.

3. BMW i4 - 590 de kilometri

BMW i4 este un sedan electric premium care îmbină designul elegant cu performanțele sportive. Modelul se remarcă prin silueta sa scăzută și aerodinamică, farurile cu LED și jantele mari.

Interiorul lui i4 este la fel de elegant și tehnologic ca exteriorul. Scaunele îmbrăcate în piele oferă un confort excepțional, iar planșa de bord minimalistă este dominată de un ecran central de 12.3 inch. Sistemul de infotainment de pe acest ecran permite controlul funcțiilor vehiculului, accesul la navigație, divertisment și servicii de conectivitate. Sistemul de infotainment este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, iar sistemul audio Harman Kardon oferă o experiență audio de neegalat.

i4 este disponibil în două versiuni: eDrive40 și M50. Versiunea eDrive40 este echipată cu un motor electric de 340 CP și o baterie de 83.9 kWh, oferind o autonomie estimată de 590 de km. Versiunea M50 are două motoare electrice de 544 CP și o baterie de 84 kWh, oferind o performanță excepțională și o autonomie estimată de 510 de km. Ambele versiuni dispun de tracțiune spate pentru o experiență de condus dinamică.

4. Mercedes EQE - 580 de kilometri

Mercedes EQE este un sedan electric de lux care îmbină designul elegant, performanțele eficiente și tehnologiile de ultimă oră. Modelul se remarcă prin silueta sa aerodinamică, farurile cu LED distinctive și grila frontală minimalistă.

Interiorul lui EQE este la fel de elegant și tehnologic ca exteriorul. Scaunele îmbrăcate în piele, tapițeria din piele perforată și panourile din piele perforată creează o atmosferă premium. Planșa de bord minimalistă este dominată de un ecran panoramic curbat de 12.3 inch și un ecran central de 12.8 inch, care servește drept centru de control pentru sistemele de infotainment și asistență la condus. Sistemul de infotainment este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, iar sistemul audio Burmester oferă o experiență audio de neegalat.

EQE este disponibil în două versiuni: EQE 350+ și EQE 500 4MATIC. Versiunea EQE 350+ este echipată cu un motor electric de 333 CP și o baterie de 90 kWh, oferind o autonomie estimată de 580 de km. Versiunea EQE 500 4MATIC are două motoare electrice de 408 CP și o baterie de 100 kWh, oferind o performanță excepțională și o autonomie estimată de 561 de km. Ambele versiuni dispun de tracțiune integrală pentru performanțe dinamice.

5. Mercedes EQS - 563 kilometri

Mercedes EQS este un sedan electric de lux care îmbină eleganta cu tehnologia de ultimă oră. Designul său aerodinamic și elegant îi conferă o prezență impunătoare pe șosea, în timp ce interiorul spațios și luxos oferă o experiență de condus de ultimă generație.

Principala atracție a lui EQS este sistemul MBUX Hyperscreen, un afișaj panoramic curbat care îmbină trei ecrane digitale într-o singură bucată de sticlă. Acest sistem permite o interfață de utilizator personalizată și acces ușor la o varietate de funcții, inclusiv navigație, divertisment și asistență la condus.

EQS este disponibil în două versiuni, EQS 450+ și EQS 580 4MATIC. Ambele modele au o baterie de 108,4 kWh care oferă o autonomie estimată de 563 de kilometri. EQS 580 4MATIC oferă și tracțiune integrală pentru performanțe mai sportive.

6. Fisker Ocean - 563 kilometri

Fisker Ocean este un SUV electric cu design futurist și performanțe excepționale. Creat de Henrik Fisker, cunoscut designer automobilistic, Ocean se remarcă printr-un stil dinamic și elegant,

Exteriorul lui Ocean îmbină liniile curate și fluide cu elemente sculpturale, creând o siluetă armonioasă și atrăgătoare. Farurile LED alungite și stopurile LED triunghiulare accentuează aspectul futurist al SUV-ului, în timp ce capota sculptată și grila frontală minimalistă îi conferă o prezență impunătoare pe șosea.

Fisker Ocean este disponibil în două versiuni: Ocean One și Ocean Extreme. Versiunea Ocean One este echipată cu un motor electric de 275 CP și o baterie de 80 kWh, oferind o autonomie estimată de 402 kilometri. Versiunea Ocean Extreme are un motor electric de 550 CP și o baterie de 108 kWh, oferind o autonomie estimată de 563 kilometri.

7. Tesla Model 3 - 547 kilometri

Tesla Model 3 Highland este o versiune îmbunătățită a Tesla Model 3, disponibilă din 2024. Automobilul electric se distinge printr-un design modern, performant și o autonomie sporită.

Interiorul lui Model 3 Highland este modern, spațios și confortabil. Scaunele îmbrăcate în piele sintetică oferă un confort excepțional, iar planșa de bord minimalistă este dominată de un ecran central de 15 inci. Sistemul de infotainment de pe acest ecran permite controlul funcțiilor vehiculului, accesul la navigație, divertisment și servicii de conectivitate.

Model 3 Highland este disponibil în mai multe versiuni, cu autonomie estimată de până la 547 km. Versiunea Dual Motor Long Range are o baterie de 77 kWh și oferă o autonomie estimată de 519 km. Versiunea Performance are un motor electric de 450 CP și o baterie de 75 kWh, oferind o performanță excepțională și o autonomie estimată de 580 km.

8. BMW i7 - 540 kilometri

BMW i7 este un sedan electric de lux care îmbină eleganța cu performanțele de top. Modelul se remarcă prin designul său futurist, interiorul opulent și tehnologiile de ultimă oră.

Interiorul lui i7 este la fel de luxos și tehnologic ca exteriorul. Scaunele îmbrăcate în piele, tapițeria din piele perforată și panourile din piele perforată creează o atmosferă premium. Planșa de bord minimalistă este dominată de un ecran panoramic curbat de 14.9 inch, care servește drept centru de control pentru sistemele de infotainment și asistență la condus. Sistemul de infotainment este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, iar sistemul audio Bowers & Wilkins oferă o experiență audio de neegalat.

i7 este disponibil în două versiuni: i7 xDrive60 și i7 M70 xDrive. Versiunea i7 xDrive60 este echipată cu un motor electric de 536 CP și o baterie de 101.7 kWh, oferind o autonomie estimată de 540 de km. Versiunea i7 M70 xDrive are un motor electric de 600 CP și o baterie de 105.2 kWh, oferind o autonomie estimată de 520 de km. Ambele versiuni dispun de tracțiune integrală pentru performanțe dinamice.

9. Kia EV6 - 528 de kilometri

Kia EV6 este un SUV electric sportiv care îmbină designul futurist, performanțele dinamice și tehnologiile de ultimă generație. Modelul se remarcă prin silueta sa elegantă și aerodinamică, farurile LED distinctive și grila frontală minimalistă.

Interiorul lui EV6 este la fel de futurist și tehnologic ca exteriorul. Scaunele îmbrăcate în piele și tapițeria din materiale premium creează o atmosferă exclusivistă. Planșa de bord minimalistă este dominată de un ecran panoramic curbat de 12.3 inch, care servește drept centru de control pentru sistemele de infotainment și asistență la condus. Sistemul de infotainment este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, iar sistemul audio Meridian oferă o experiență audio imersivă.

EV6 este disponibil în mai multe versiuni, cu autonomie estimată de până la 528 km. Versiunea RWD are un motor electric de 229 CP și o baterie de 58 kWh, oferind o autonomie estimată de 394 km. Versiunea GT-Line are un motor electric de 325 CP și o baterie de 77.4 kWh, oferind o autonomie estimată de 499 km. Versiunea GT are două motoare electrice de 585 CP și o baterie de 77.4 kWh, oferind o performanță excepțională și o autonomie estimată de 528 km. Toate versiunile dispun de tracțiune spate sau integrală, pentru performanțe dinamice.

10. Polestar 2 - 515 kilometri

Polestar 2 este un sedan electric de înaltă performanță care se remarcă printr-un design elegant, un interior spațios și tehnologii inovatoare.

Exteriorul lui Polestar 2 este caracterizat de liniile curate și fluide, accentele minimaliste și farurile LED distinctive. Silueta elegantă a sedanului este completată de jantele mari și jantele din aliaj ușor.

Polestar 2 este disponibil în două versiuni: Long Range Single Motor și Long Range Dual Motor. Versiunea Single Motor este echipată cu un motor electric de 231 CP și o baterie de 78 kWh, oferind o autonomie estimată de 515 de kilometri. Versiunea Dual Motor are doi motoare electrice de 408 CP și o baterie de 78 kWh, oferind o autonomie estimată de 444 kilometri. Ambele versiuni dispun de propulsie integrală pentru performanțe dinamice.