brand

Cele mai bune mașini electrice în 2022 în funcție de autonomia bateriei

Cele mai bune mașini electrice în 2022 în funcție de autonomia bateriei

Mașinile electrice au din ce în ce mai multă priză și la șoferii din România. Versatile, perfecte pentru oraș și cu un consum mult mai economic decât motoarele clasice pe benzină și motorină, aceste tipuri de autoturisme câștigă o cotă tot mai mare printre preferințele celor care doresc să-și achiziționeze o nouă mașină.

Rezultatele referitoare la vânzările din 2021 nu au fost încă date publicității dar este clar că piața auto se transformă la nivelul întregii Europe. Spre exemplu, până la finalul lunii noiembrie, în Europa de Vest, Norvegia, Elveția, Islanda și Marea Britanie au fost comercializate peste un milion de mașini electrice. Comparativ cu 2020, cota de piață a acestui tip de autoturisme s-a dublat în 2021.

România urmează și ea trendul din restul Europei. Datorită subvențiilor acordate de statul român dar și a ofertei producătorilor, datele arată o creștere a cotei de piață a electricelor înmatriculate în România, de la 2% la peste 5%.

În anul 2020 în România au fost înmatriculate 2.846 de mașini electrice, iar în 2021 au fost înmatriculate 6.338 de unități.

Mai jos ai o listă cu cele mai bune mașini electrice pe care poți să le cumperi în 2022 din punct de vedere autonomie a bateriei.

Tesla Model 3 – autonomie 592 km

Nu mai e noutate că brandul Tesla este sinonim cu mașini electrice. Cu un design minimalist la interior dar și destul de spațioasă, Tesla te va încânta nu numai cu autonomia de 592 km (care îți va permite să faci lejer drumuri destul de lungi și în afara orașului) dar și cu tehnologia pe care o are încorporată.

BMW i4 – autonomie 576 k

Nu puteau lipsi din listă cei de la BMW. Extrem de interesant și ușor de condus, extrem de rapid și construit bine, acest model îți va îndeplini toate așteptările.

Skoda Enyaq – autonomie 540 km

Deși nu impresionează prin look ca restul modelelor prezentate, Enyaq este o mașină perfectă pentru întreaga familie. Este extrem de spațioasă și nici prețul de achiziție nu este atât de ridicat: aprox 44.000 costă un astfel de model de 180 CP.

KIA EV6 – autonomie 527 km

Ușor de condus și extrem de stabilă pe drum, KIA EV6 te va surprinde nu numai cu autonomia bateriei, ci și cu gadgeturile pe care le are încorporate și cu designul stilat atât la interior cât și la exterior.

Audi Q4 e-tron – autonomie 510 km

Cel mai bun SUV mic electric pe care îl poți cumpăra, E-tron nu te va dezamăgi. Producătorul își păstrează calitatea ce l-a consacrat și pentru acest model. Extrem de confortabil, cu un sistem de infotainment bine pus la punct și construit la standarde înalte de calitate, cu siguranță la volanul acestei mașini vei atrage multe priviri dar te vei simți și în siguranță.

Hyundai Ioniq 5 – autonomie 482 km

Cu un design extrem de stilat și care atrage însă și cu un interior spațios și confortabil, Hyundai Ioniq 5 ar putea fi o variantă extrem de bună pentru următoarea ta mașină electrică.

Porsche Taycan – autonomie 458 km

Pentru cei îndrăgostiți de mașinile sportive a fost creat varianta electrică de Porsche Taycan. Practic, sportiv și cu performanțe deosebite te va cuceri de la prima accelerație. Prețul este unul însă destul de mare: un model nou, din 2021, cu 5.000 km la bord găsit pe cautimasina.ro costă 147.441 euro.