brand

Tesla va oferi posibilitatea de încărcare rapidă pentru orice vehicul electric la stațiile sale

Tesla va oferi posibilitatea de încărcare rapidă pentru orice vehicul electric la stațiile sale

Cu ajutorul stațiilor Supercharger Tesla, mașinile electrice pot fi încărcate rapid.

De ceva vreme, Tesla a vorbit despre dorința lor de a deschide stațiile Supercharger și pentru alte vehicule electrice, efectuând eforturi susținute pentru a implementa această opțiune. În toamna anului 2021, au făcut primul pas în această direcție, prin lansarea unui program pilot in Olanda, unde zece stații Supercharger au putut fi utilizate de către soferii altor mașini electrice decât Tesla.

O schimbare importantă se apropie în Statele Unite, prin lansarea opțiunii de încărcare rapidă a vehiculelor electrice non-Tesla. Primul exemplu de acest tip a fost observat recent in New York, conform sursei InsideEVs. Acest lucru indică că lucrurile se mișcă în direcția dorită.

Recentele postări pe rețelele de socializare raportează că stația Supercharger din Verona, New York, a fost dotată cu un adaptor CCS Combo 1 incorporat cunoscut sub numele de "Magic Dock". Acesta permite o incărcare rapidă a mașinilor electrice non-Tesla care, în caz contrar, nu ar fi fost compatibile cu standardul de incărcare folosit de Tesla.

Tesla a plasat un cod QR la acesta stație Supercharger care duce către o pagină specială furnizând informații destinate conducătorilor auto ce nu au un vehicul Tesla. Potrivit acestui site, persoanele trebuie să descarce aplicația Tesla, să își creeze un cont și să se conecteze. Ulterior, vor putea folosi opțiunea „Charge Your Non-Tesla”.

Conducătorii de Tesla nu vor simți nicio schimbare când se vor folosi de stațiile Supercharger. Pentru cei ce conduc mașini electrice diferite, "Magic Dock" va conecta automat adaptorul special, astfel încât încărcarea să poată fi realizată.