brand

Porsche Taycan primește indicații speciale pentru mașini electrice prin Apple CarPlay în SUA

Porsche Taycan primește indicații speciale pentru mașini electrice prin Apple CarPlay în SUA

Posesorii de Porsche Taycan se pot bucura acum de o experiență de rutare mai raționalizată pentru călătoriile cu vehicule electrice. Porsche a adoptat Apple Maps EV Routing pentru a le permite șoferilor de Taycan să își planifice călătoriile folosind Apple Maps în cadrul Apple CarPlay.

În trecut, proprietarii de Porsche Taycan trebuiau să iasă din Apple CarPlay pentru a planifica un traseu de condus care să includă și opriri de încărcare. Acum, cu Apple Maps EV Routing, proprietarii vor avea acces la locațiile stațiilor de încărcare, la timpii estimați de încărcare și la detalii privind consumul de energie în timp ce folosesc Apple CarPlay, lucru care nu este disponibil nici măcar pe unele vehicule electrice concurente.

Pe măsură ce sistemul de planificare a traseului Apple lucrează pentru a găsi și sugera stații de încărcare, acesta ia în considerare și starea de încărcare a lui Taycan. Acest lucru înseamnă că va sugera o stație de încărcare care se află în raza de acțiune a mașinii, astfel încât să nu trebuie să vă faceți griji cu privire la o potențială anxietate legată de autonomie sau să vă încărcați mai devreme decât este necesar.

Taycan este deja dotat standard cu Porsche Charging Planner încorporat. Acesta optimizează călătoriile pe șosea ținând cont de viteza medie de deplasare și de condițiile de trafic, precum și de starea de încărcare a VE, pentru a se asigura că opririle pentru încărcare sunt cele mai raționale. Cu toate acestea, având în vedere că multe persoane utilizează Apple CarPlay, existența unei alte modalități de accesare a acestor informații de rutare sporește factorul de confort. Steffen Haug, directorul general al Porsche Digital, împărtășește:

"Ne-am ascultat clienții, iar aceștia apreciază flexibilitatea. Această integrare cu un produs cu care sunt deja familiarizați le oferă mai multe opțiuni și mai multă încredere în modul în care își folosesc Taycan, atât în activitățile de zi cu zi, cât și în călătoriile mai lungi."

La fel ca și Porsche Charging Planner, Apple Maps EV Routing utilizează informații despre trafic în timp real în timp ce lucrează pentru a determina cele mai bune opriri de încărcare. De asemenea, ia în considerare și altitudinea, precum și alte variabile care pot avea un impact asupra autonomiei de rulare, pentru a se asigura că estimarea autonomiei Taycan este cât se poate de exactă.

În cazul în care șoferul decide să sară peste stația recomandată și apoi se trezește cu o stare de încărcare scăzută, tehnologia oferă automat o rută directă către cea mai apropiată stație de încărcare compatibilă.