brand

SUV-urile Volkswagen sunt cele mai vândute din Europa

SUV-urile Volkswagen sunt cele mai vândute din Europa

Volkswagen a reușit să cucerească piața europeană a SUV-urilor, adjudecându-și toate cele trei segmente principale de volum în 2023: T-Roc, Tiguan și ID4. Acestea au fost numărul 1 în segmentele de crossover-uri mici, compacte și de dimensiuni medii. În plus, vânzările de vehicule electrice (EV) au atins un nou reper.

T-Roc, Tiguan și ID.4: Lideri segmentelor cross-over

T-Roc, Tiguan și ID4 au ocupat locul 1 în segmentele de crossover-uri mici, compacte și de dimensiuni medii.

Modelul T-Roc al Volkswagen a înregistrat o creștere a vânzărilor de 16 la sută, ajungând la 194.054 de unități, ceea ce i-a adus o victorie ușoară în fața Toyota Yaris Cross în segmentul SUV-urilor mici. Datele preliminare sunt oferite de Dataforce, un cunoscut cercetător de piață.

Totodată, Tiguan a avut o creștere a vânzărilor de 17 la sută, ajungând la 174.267 de unități, ceea ce l-a ajutat să devanseze Hyundai Tucson în segmentul SUV-urilor compacte.

Modelul complet electric ID4 a înregistrat o creștere a vânzărilor de 26 la sută, ajungând la 85.268 de unități, învingând astfel Kodiak de la marca soră Skoda într-o cursă strânsă pentru titlul de cel mai bine vândut SUV de dimensiuni medii/mari.

Vânzările de mașini electrice ating un nou record

Numărul de mașini electrice vândute a depășit pentru prima dată pragul de 2 milioane de unități. Cifra preliminară furnizată de Dataforce este de 2.017.603, în creștere cu 28 la sută față de 2022.

În schimb, știrile nu au fost la fel de bune pentru hibrizii plug-in. Conducerea a fost asigurată de Ford Kuga, dar vânzările de PHEV au atins un total de 993.413, în scădere cu 2,8 la sută comparativ cu anul 2022.

Tesla Model Y, lider în segmentul SUV-urilor premium de dimensiuni medii

Tesla Model Y a fost cel mai bine vândut SUV premium de dimensiuni medii în Europa.

Conform celor mai recente date, Tesla Model Y a fost cel mai bine vândut SUV premium de dimensiuni medii din Europa, înregistrând 254.822 de vânzări. Astfel, a depășit vânzările combinate ale locurilor 2, 3 și 4 din segment, ocupate de Mercedes-Benz GLC, Volvo XC60 și BMW X3.

Porsche Taycan, regele segmentului sedanurilor de lux

Porsche Taycan a fost cel mai bine vândut sedan de lux.

Alături de ID4, Model Y și Model 3, Porsche Taycan a fost a patra mașină electrică care a câștigat un titlu în segmentul său, devansând cu ușurință Mercedes S-Class în segmentul sedanurilor de lux.

Volkswagen își continuă ascensiunea în Europa, dominând segmentele de volum ale SUV-urilor. În același timp, vânzările de mașini electrice ating noi recorduri, subliniind trecerea treptată a industriei auto spre mobilitatea electrică. În acest context, așteptările sunt mari pentru anii viitori, când este posibil să vedem noi actori și tehnologii emergente în peisajul auto european.