brand

Skoda pregatește un SUV mic electric

Skoda pregatește un SUV mic electric

Suntem pe cale să vedem cum Skoda își va extinde rapid linia complet electrică până la șase modele până în 2026, iar cel mai important ar putea fi acest nou SUV de mici dimensiuni. Nu există încă prea multe detalii concrete despre noua mașină, dar Skoda a confirmat că ar trebui să ne așteptăm la un preț de aproximativ 22.000 de lire sterline la lansarea sa în 2025.

Știm, de asemenea, că mașina se va baza pe platforma MEB Entry a companiei-mamă VW, la rândul ei împărțită cu versiunea de producție a conceptului ID.2all dezvăluit recent. Acest concept va constitui baza pentru un Volkswagen ID.2X inspirat de SUV-uri, care va reprezenta o concurență strânsă pentru oferta Skoda.

Micul SUV complet electric al Skoda va avea o lungime de aproximativ 4,1 metri, ceea ce îl va plasa chiar sub actualul Kamiq ca dimensiuni, deși va oferi un spațiu de încărcare comparabil cu cel al modelului Scala, mai mare. Ne așteptăm ca acest EV să utilizeze aceleași propulsoare ca și ID.2. Aceasta înseamnă un motor electric montat în față care produce 233 CP, plus o gamă de baterii cu capacități diferite (38 kWh și 56 kWh) pentru o autonomie de până la 450 de kilometri.

Acesta va fi produs în Spania alături de Cupra UrbanRebel - o altă mașină complet electrică care utilizează arhitectura MEB Entry de la VW.

Imaginea noastră exclusivă arată cum ar putea arăta micul SUV al Skoda atunci când va ajunge pe șosea. Folosind ca bază "sculpturile" oficiale. Putem vedea multă inspirație de la alte modele electrice viitoare ale firmei, cum ar fi Elroq, în forma grilei și proporțiile robuste.

Skoda nu va avea rivali doar din cadrul grupului VW, ci și de la modele precum Jeep Avenger EV și MINI Aceman. Acest nou model se va situa în cele din urmă deasupra unui SUV electric Skoda și mai accesibil, pe care marca intenționează acum să îl lanseze în jurul anului 2027 și sub Skoda Elroq, care va fi lansat în 2024.