brand

Noul SUV electric Skoda Elroq a fost suprins în teste

Noul SUV electric Skoda Elroq a fost suprins în teste

Dezvăluirea atât de așteptată a noului SUV electric Skoda Elroq a avut loc în sfârșit, permițându-ne să aruncăm o privire asupra acestui vehicul revoluționar. Poziționat ca alternativa electrică la modelul Karoq cu motor termic, Elroq reprezintă o etapă importantă în strategia companiei de a introduce patru noi vehicule electrice până în 2026. Această lansare urmează debutul SUV-ului electric Enyaq și precede producția versiunii de serie a conceptului Vision 7S, un break electric și un vehicul de dimensiuni mai mici, similar Kamiq.

Deși camuflajul greu ascunde multe dintre detaliile estetice, putem distinge câteva elemente distincte ale designului exterior al Elroq. Partea frontală este dominată de un cluster de faruri îngust care se întinde până la grilă, sugerând o siluetă aerodinamică. Un al doilea rând de lumini, probabil pentru iluminarea de zi, se întinde sub grilă și se conectează cu niște intrări de aer care direcționează fluxul de aer în jurul caroseriei.

Privită din lateral, Elroq pare să adopte o abordare mai convențională, cu oglinzi laterale tradiționale și mânere de ușă neintegrate. Cu toate acestea, jantele de dimensiuni generoase amintesc de cele de 21 inch folosite pe Enyaq, conferind un aspect robust și sportiv. În spate, un spoiler proeminent și grupuri optice similare cu cele de pe Enyaq completează look- ingul caracteristic al Elroq.

Deși nu avem încă imagini clare ale interiorului, se pare că Skoda Elroq va continua să ofere un interior spațios și confortabil, caracteristic mărcii. Se așteaptă ca SUV-ul electric să ofere locuri pentru cinci pasageri, cu suficient spațiu pentru picioare și cap în ambele rânduri de scaune.

Un aspect interesant este integrarea ecranului tactil central, care va fi cel mai probabil de dimensiuni generoase și va oferi acces la sistemul de infotainment și la funcțiile de conectivitate ale vehiculului. Skoda este cunoscută pentru utilizarea unor materiale de calitate în interiorul mașinilor sale, iar Elroq nu va face excepție. Se așteaptă să vedem combinații de materiale premium, precum piele și lemn, pentru a crea un interior elegant și rafinat.

Un alt aspect important al interiorului va fi tehnologia avansată. Se așteaptă ca Elroq să fie echipat cu o gamă largă de caracteristici inteligente, inclusiv asistență pentru conducerea semi-autonomă, sisteme de siguranță avansate și conectivitate completă cu smartphone-urile. De asemenea, se estimează că va fi disponibil și un sistem de încărcare wireless pentru telefoanele mobile.

Detaliile privind performanța și autonomia Skoda Elroq nu au fost încă dezvăluite oficial, însă se așteaptă ca SUV-ul electric să fie echipat cu un sistem de propulsie puternic și eficient. Deși nu se știe cu certitudine, este posibil ca Elroq să împartă aceeași platformă modulară electrică (MEB) cu modelul Enyaq, ceea ce ar însemna că va beneficia de o gamă de opțiuni de baterii și motoare.

Cu această platformă, se așteaptă ca Elroq să ofere o autonomie semnificativă, de peste 400 km, în funcție de varianta aleasă. De asemenea, se estimează că va fi capabil să atingă o viteză maximă de peste 160 km/h și să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 8 secunde.

Skoda Elroq urmează să intre în producție în 2026 și se estimează că va fi disponibil pe piață în aceeași perioadă. Cu toate acestea, prețul exact nu a fost încă dezvăluit.

Cu lansarea lui Elroq, Skoda se alătură altor producători auto care își extind oferta de vehicule electrice. Cu o combinație de design elegant, tehnologie avansată și performanță electrică, Elroq promite să fie un SUV electric competitiv pe piață.