brand

Skoda break complet electrică va sosi în 2026

Skoda break complet electrică va sosi în 2026

Cel mai radical model din planul Skoda de a introduce patru vehicule electrice complet noi până în 2026 va lua forma unui nou break electric, care va oferi o mașină de familie mare, practică și fără clasă, cu o nouă abordare. Prezentat în avanpremieră printr-o sculptură oficială care prezintă un design elegant cu două cutii, noul model se va alătura celor trei viitoare SUV-uri electrice din gama Skoda și va sta alături de break-urile Octavia și Superb cu motoare cu combustie.

Noul break EV va fi construit pe o versiune prelungită a platformei MEB existente, mai degrabă decât pe noua arhitectură SSP a Grupului VW. Până în acest moment, toate modelele electrice ale Skoda au luat, în general, forma unui SUV, dar acest nou model va lua probabil exemplul modelului Volkswagen ID.7, prezentat recent, care va fi oferit și el sub formă de break.

Se spune că noul model va avea o lungime de aproximativ 4,7 metri, ceea ce îl plasează mai degrabă în linie cu actualul Octavia decât cu mai marele Superb în ceea ce privește amprenta la sol. Cu toate acestea, prin valorificarea proporțiilor sale orientate spre cabină, modelul are potențialul de a debloca mai mult spațiu interior decât ambii săi omologi cu motoare cu combustie.

Detaliile tehnice nu au fost încă definite, dar, având la bază platforma MEB, ar putea să împartă dimensiunile de bază ale bateriilor și dispunerea motoarelor cu noul ID.7. Aceasta include un nou pachet de baterii de 86 kWh care a fost introdus în noul său omolog VW, extinzând autonomia ID.7 până la 640 de kilometri. Se preconizează că vor fi oferite atât variante cu un singur motor, cât și variante cu două motoare, acestea din urmă adăugând tracțiune integrală la combinație.

După cum se arată în randarea noastră exclusivă, noul break va avea același nou limbaj de design "Modern Solid", care a fost deja prezentat în avanpremieră de conceptul Vision 7S.

Această estetică simplificată și modernizată va fi împărtășită și în interiorul habitaclului, încorporând potențial un nou afișaj central cu aspect portret, așa cum s-a văzut deja în conceptul 7S. La fel ca și în cazul celorlalte modele ale sale, Skoda va păstra majoritatea cadranelor și butoanelor fizice din interior, combinându-le cu o selecție de funcții surpriză și încântare incluse în general în toate modelele Skoda.