brand

GM face publice schițele de design ale Cadillac Escalade IQ

GM face publice schițele de design ale Cadillac Escalade IQ

General Motors se află în plină ofensivă a vehiculelor electrice, având în pregătire mai multe modele. Printre acestea se numără și recent lansatul juggernaut, Cadillac Escalade IQ, alternativa electrică la popularul Escalade V8 cu motor pe benzină. După ce a dezvăluit SUV-ul în cadrul unui eveniment organizat la New York la începutul acestei săptămâni, GM Design a împărtășit acum pe Instagram schițele de pre-producție ale EV-ului.

Desenele ne ajută să facem diferența între viziunea GM asupra designului lui Escalade IQ și ceea ce a rezultat în cele din urmă. De exemplu, partea frontală pare similară cu versiunea prezentată săptămâna aceasta - farurile verticale cu LED-uri, grila iluminată și priza de aer inferioară par în special fidele schițelor. Linia umerilor pare, de asemenea, similară prin modul în care se întinde de la partea superioară a farurilor până la luminile spate.

Deși, silueta s-a schimbat în realitate. Schițele de pre-producție înfățișează o parte posterioară pătrățoasă, la fel ca omologii pe benzină ai Escalade IQ. Dar pe modelul de serie, stâlpul D este înclinat în față, parbrizul spate este brusc înclinat, iar designul montanților spate divizați pare distinct.

GM face publice schițele de design ale Cadillac Escalade IQ

O schiță a părții din spate prezenta faruri spate în formă de L, în timp ce o alta avea unități verticale simple care se întindeau de la acoperiș până la bara de protecție. Și, în cele din urmă, desenele prezentau și o bară de protecție spate sportivă cu difuzoare în două părți. Modelul de serie are un singur difuzor fals sculptat într-o bară de protecție cu aspect convențional.

Lăsând la o parte diferențele, Escalade IQ arată impunător, iar designul său pare a fi o odă atât pentru predecesorii săi, cât și pentru viitorul său verde. Acesta împarte platforma scalabilă Ultium a GM cu frații săi precum Cadillac Celestiq, Chevrolet Equinox EV, Silverado EV și GMC Hummer EV, printre altele.

SUV-ul șic va primi o baterie cu o capacitate de peste 200 de kilowați-oră, cu o autonomie estimată de GM la 725 de kilometri. Acesta va fi fabricat la uzina de asamblare Factory Zero a GM din Detroit-Hamtramck.

Cadillac nu a publicat încă prețul de vânzare exact, dar a precizat că prețul de pornire va fi de aproximativ 130.000 de dolari. Acest preț este semnificativ mai mare decât cel al modelului Escalade V8, care începe de la 80.795 de dolari. Producția va începe în vara anului viitor, iar livrările către clienți sunt așteptate să înceapă până la sfârșitul anului 2024.