brand

Producția primului BMW iX2 confirmat oficial că va începe la sfârșitul anului 2023

Producția primului BMW iX2 confirmat oficial că va începe la sfârșitul anului 2023

În timpul Conferinței anuale BMW Group 2023, care a avut loc la jumătatea lunii martie, marca de lux a anunțat planurile de a lansa un iX2 ca nou membru al portofoliului EV în creștere. Vorbind cu revista germană de entuziaști Bimmer Today, șeful fabricii din Regensburg a dezvăluit că producția de serie va începe până la sfârșitul anului. Crossoverul electric va fi asamblat alături de iX1, cu formă convențională, la uzina situată în estul Bavariei.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, BMW va investi peste 350 de milioane de euro și va angaja aproximativ 500 de noi muncitori. Începând cu anul 2024, producătorul auto estimează că cel puțin o treime din toate vehiculele produse la Regensburg vor fi EV-uri, celelalte două treimi reprezentând X1-uri și X2-uri cu motorizare convențională. Primul este, de asemenea, disponibil cu o varietate de sisteme de propulsie hibride plug-in.

BMW rămâne rezervat cu privire la noul X2, dar știm că va adopta un design complet diferit. A dispărut aspectul de hatchback supraînălțat, deoarece fotografiile spion au arătat prototipuri care trimit o vibrație de mini-X6, urmând formula coupe-SUV făcută populară de marca din Munchen. Pe lângă faptul că va avea o formă nouă, dar totuși familiară, este posibil ca X2 (nume de cod U10) să fie mult mai mare decât predecesorul său.

Versiunile X2 pe benzină/diesel și iX2 electric vor arăta practic la fel, deoarece abia în 2025 BMW va începe să lanseze vehiculele electrice pe o platformă dedicată, prin lansarea modelului Neue Klasse. În ciuda asaltului electric, va exista în continuare un model de top cu motorizare ICE, cu marca M Performance. Venit probabil în 2024, X2 M35i va avea peste 300 de cai putere de la un motor turbo pe benzină de 2,0 litri.

Modelul iX2 ar trebui să reflecte iX1 în ceea ce privește specificațiile tehnice, astfel că versiunea inițială ar trebui să fie un xDrive30e cu 313 CP și un cuplu de 494 Nm de la o pereche de motoare electrice. Există șanse ca BMW să lucreze la versiuni mai mici ale iX1 și iX2 cu o configurație cu un singur motor și tracțiune față.