brand

Primul monovolum modern de la Skoda: cum ar putea arăta acesta

Primul monovolum modern de la Skoda: cum ar putea arăta acesta

Marca cehă se poziționează ca un producător de mașini practice de familie, dar din gama sa lipsește încă cea mai universală variantă de caroserie - un monovolum așa că cei de la kolesa.ru au decis să își imagineze cum ar putea arăta.

Concernul Volkswagen produce o mare varietate de modele diferite, printre care se numără și monovolumele - de exemplu, Volkswagen Multivan și Viloran. În plus, un astfel de model poate apărea chiar și în gama Audi, iar noi am realizat randări ale unei astfel de mașini. Skoda nu are încă niciun minivan în gama sa, deși au existat modele universale, inclusiv Roomster cu un design neobișnuit, care a fost produs într-o singură generație din 2006 până în 2015. Dar a fost o mașină foarte compactă, lungimea sa a fost de numai 4205 mm. Am decis să descriem un minivan cu drepturi depline, realizat în conformitate cu toate legile genului.

În condiții moderne pentru un astfel de model de nișă cu greu s-ar dezvolta o platformă originală, ar fi împrumutat de la unul dintre modelele concernului. Un candidat bun pentru acest rol este monovolumul Volkswagen Viloran, care a avut premiera în primăvara anului 2020. Acesta este destinat exclusiv pieței chineze, iar versiunea Skoda ar putea foarte bine să fie orientată pe alte țări. Partea frontală este realizată în stilul actual al mărcii: o grilă unghiulară mare, faruri întinse orizontal, bara de protecție cu inserții de contrast în formă de L. În partea din spate există lumini în stilul Kodiaq-ului restilizat, precum și mulaje cromate între ele. În ceea ce privește părțile laterale, principalul interes aici este reprezentat de ușile spate glisante largi.

Monovolumul Volkswagen este construit pe platforma MQB cu suspensie spate independentă. Are dimensiuni impresionante: lungimea este de 5346 mm, lățimea - 1976 mm, înălțimea - 1781 mm, ampatamentul - 3180 mm. Pentru comparație, lungimea crossoverului emblematic Kodiaq este egală cu 4700 mm, iar ampatamentul său - 2791 mm. Astfel, monovolumul are un volum interior și portbagaj semnificativ mai mare. Gama de motoare ar putea fi împrumutată de la Voliran, care este echipată cu benzină "turbo-patru" 2.0 TSI seria EA888, care dezvoltă 186 și 220 CP. Motoarele sunt echipate cu o cutie de viteze robotizată DSG cu 7 trepte, doar cu tracțiune față.