brand

Preț, motorizari si specificatii pentru Dacia Duster 2024

Preț, motorizari si specificatii pentru Dacia Duster 2024

Marca românească de autoturisme, Dacia, este pe cale să lanseze a treia generație a SUV-ului său popular, Duster. Cu un succes fenomenal înregistrat pentru generațiile anterioare, așteptările sunt mari pentru Dacia Duster 2024. Acest articol va explora tot ce trebuie să știți despre noul model, de la design și specificații tehnice, la prețuri și disponibilitate.

De la lansarea sa inițială în 2010, Dacia Duster a vândut peste 2,2 milioane de unități, devenind astfel cel mai bine vândut model din gama Dacia. Duster a fost întotdeauna apreciat pentru robustețea sa, performanța off-road și prețul accesibil, dar acum se pregătește să facă un pas în față cu a treia generație a SUV-ului.

Echipele de designeri coordonate de David Durand au căutat inspirație în conceptul Bigster pentru a dezvolta Dacia Duster 2024. Bigster, dezvăluit în ianuarie 2021, a introdus un nou limbaj de design pentru Dacia, cu un aspect robust și proporții generoase.

Dacia Duster 2024 se remarcă prin bara sa de protecție verticală de mari dimensiuni și capota proiectată pentru a sublinia aspectul robust al SUV-ului. Blocurile optice cu o semnătură luminoasă în formă de Y reprezintă noua identitate vizuală a mărcii, introdusă pe modelul actual Duster în vara anului 2022.

În interior, Dacia Duster 2024 va dispune de un tabel de bord digital și un touchscreen în zona centrală. În plus, designul interior a fost complet redesenat, cu scaune îmbunătățite și un schimbător modern.

Dacia Duster 2024 va folosi noua platformă CMF-B, deja utilizată pe modelele Jogger și Sandero. Această platformă, dezvoltată de Renault, permite Duster să beneficieze de o nouă punte spate multi-link, precum și de o nouă arhitectură electronică numită ”Sweet 400”.

Datorită platformei CMF-B, Dacia Duster 2024 va putea introduce sisteme de asistență la condus, care sunt obligatorii pentru a respecta norma GSR.2, care intră în vigoare la 1 iulie 2024.

Dacia Duster 2024 va veni cu o serie de noi motorizări, inclusiv cu versiuni hibride. În plus, Dacia a anunțat că renunță la motoarele diesel, concentrându-se pe soluții mai ecologice.

Dacia Duster 2024 va fi echipat cu un motor hibrid de 140 CP, similar cu cel de pe Jogger. Acesta va include un motor pe benzină de 1,6 litri, 94 cai putere, plus două motoare electrice.

Modelul de bază al Dacia Duster 2024 va fi echipat cu un motor pe GPL, cu unitatea 1.0 ECO-G de 100 CP. Acesta va fi însoțit de o cutie de viteze manuală și va avea tractiunea pe roțile din față.

Prețul Dacia Duster 2024 este de așteptat să fie mai mare decât al modelului actual, însă nu ar trebui să depășească pragul de 20.000 de euro pentru modelul de bază. Versiunea hibridă ar putea începe de la 26.000 de euro.

Dacia Duster 2024 va fi disponibil pentru achiziție începând din 2024, cu premiera mondială așteptată la sfârșitul acestui an. SUV-ul va fi fabricat la uzina Mioveni și va reprezenta o etapă importantă în evoluția gamei Dacia.

Cu designul său modern, motorizările noi și ecologice și tehnologiile avansate, Dacia Duster 2024 este pregătită să continue succesul generațiilor anterioare. Cu toate acestea, rămâne de văzut cum va fi primit noul model de către public și cum se va compara cu concurența. Oricum, cu Dacia Duster 2024, viitorul pare strălucitor pentru brandul românesc.