brand

Porsche Taycan Art Car sărbătorește cea de-a 75-a aniversare a mărcii la Shanghai

Porsche Taycan Art Car sărbătorește cea de-a 75-a aniversare a mărcii la Shanghai

Porsche a creat mai multe mașini de artă Taycan de când modelul a intrat în producție în 2019. Cel mai recent exemplar a fost expus în cadrul evenimentului 2023 Photofairs Shanghai, o celebrare a fotografiei și a operelor de artă digitală. Porsche l-a expus alături de o expoziție care a marcat cea de-a 75-a aniversare a mărcii.

Expoziția Dream in Color a cuprins patru secțiuni - Origin, Inspiration, Passion și Vision - care au prezentat istoria și ethosul veșnic al mărcii. Constructorul auto a colaborat cu artiști precum Chris Labrooy și Yang Yongliang pentru a crea unele dintre exponate. Aceasta este a cincea oară când Porsche China a încheiat un parteneriat cu platforma.

Cele patru secțiuni au prezentat diverse părți din istoria companiei și artă legată de marca iconică. Secțiunea Origin a prezentat momente memorabile de la nașterea mărcii până în prezent. De asemenea, a inclus imagini de arhivă rare.

Secțiunea Inspirație a prezentat lucrări originale ale artistului vizual chinez Yongliang. Lucrările lui Labrooy se aflau în secțiunea Vision. Aici, artistul a estompat limitele dintre realitate și fantezie cu perspectiva sa imaginativă și avangardistă.

"Întrucât anul acesta sărbătorim cea de-a 75-a aniversare a Porsche, am organizat o expoziție tematică pentru a privi înapoi la această călătorie de neuitat a viselor și sperăm să evocăm pasiunea viselor în fiecare visător, inspirându-i să își exploreze neobosit visele", a declarat Michael Kirsch, președinte și CEO al Porsche China.

Ediția limitată și multicoloră Taycan expusă a fost varianta Turbo S fierbinte. Acest model dispune de o configurație cu două motoare cu tracțiune integrală care creează 750 de cai putere. Cu launch control, poate ajunge de la zero la 100 de kilometri pe oră în doar 2,6 secunde, ceea ce conferă modelului cu patru uși capacități de supercar. Există variante mai puțin puternice și mai ieftine disponibile de la companie, dacă un sedan de 750 de cai putere nu este ceașca ta de ceai electric.

Porsche a prezentat pentru prima dată vehiculul său electric Taycan la Salonul Auto de la Frankfurt 2019. Peisajul EV s-a schimbat destul de mult de atunci, cu noi concurenți care se înghesuie în acest spațiu. Este unul dintre motivele pentru care compania pregătește o reproiectare a modelului, care va actualiza elementele vizuale exterioare, pe care fotografii noștri spioni le-au văzut deja în teste în public.