brand

Noul Polestar 5: Porsche Taycan are un nou rival

Noul Polestar 5: Porsche Taycan are un nou rival

Polestar, subsidiara Volvo, a dezvăluit oficial aspectul exterior al noului său model, Polestar 5, la evenimentul Polestar Day din Los Angeles. Proiectat pentru a concura cu modelele de lux precum Tesla Model S și Porsche Taycan, noul model de top al liniei Polestar este un GT cu patru uși, care promite să revoluționeze segmentul vehiculelor electrice de lux.

Designul noului Polestar 5 este o evoluție evidentă a lui Polestar Precept Concept. La față, farurile emblematice, denumite 'Ciocanul lui Thor', sunt împărțite în două elemente. Șanțurile scobite și caroseria subțire de la mașina concept rămân neschimbate. La spate, o bară luminată continuă traversează tot capătul mașinii, întorcându-se în colțuri pentru a se alătura barei de protecție. Un tavan de sticlă pe toată lungimea adaugă mai multă lumină în cabină.

Polestar 5 va fi echipat cu un nou sistem de propulsie electrică bazat pe două motoare electrice care combină pentru a produce 874bhp și 900Nm de cuplu. Va folosi o arhitectură de 800V și este, de asemenea, pe cale de a obține o nouă tehnologie de baterie dezvoltată de Polestar în parteneriat cu StoreDot.

Acest sistem promite să adauge 160 de kilometri de autonomie în doar cinci minute cu ajutorul unui design avansat de baterie 'pouch' care include anode de silicon ce aduc avantaje semnificative de performanță. Dacă se dovedește a fi un succes într-un prototip Polestar 5 care urmează să fie prezentat în 2024, ar putea fi adăugat la mașină ca un update la câțiva ani de la lansarea modelului.

Interiorul Polestar 5 dezvăluit în Los Angeles a fost mascat, dar am văzut versiuni prototip ale cabinei și acestea urmăresc în mare temele văzute în Polestar 3 și 4 cu un ecran tactil central mare și utilizarea extinsă a materialelor durabile.

Polestar 5 reprezintă vârful de lance al gamei de vehicule electrice de lux a mărcii Polestar. Cu un design exterior impresionant, performanțe de top și tehnologie avansată, acesta este menit să ofere o concurență serioasă modelelor de lux existente precum Tesla Model S și Porsche Taycan. Cu toate acestea, va trebui să așteptăm până în 2025 pentru a vedea dacă promisiunile făcute de Polestar se vor concretiza.