brand

Noul interior futurist al Porsche Panamera 2024 debordează de stil și calitate

Noul interior futurist al Porsche Panamera 2024 debordează de stil și calitate

Noul model de Porsche Panamera de a treia generație își dezvăluie interiorul, oferind o privire asupra unui design mai curat și mai futurist pentru modelul de top al mărcii. De asemenea, noul Panamera are atât rivali tradiționali cu motoare cu combustie, cât și o creștere a numărului de concurenți complet electrici cu care trebuie să concureze.

În momentul de față, ne putem concentra pe interiorul somptuos al noului Panamera, începând cu tehnologia.

Așezat direct în fața șoferului se află un nou ecran curbat de 12,6 inch care combină o afișare opțională pe parbriz. Afișajul șoferului este foarte configurabil și poate suporta de la setarea tradițională cu cinci cadran până la un ecran complet de navigație, plus tot ce se află între acestea.

Acesta este completat de un ecran central tipic de 12,3 inch și un afișaj opțional pentru pasager în secțiunea principală a bordului, care este acum finisat în negru lucios pe întreaga sa față. Ambele rulează o interfață de utilizator identică bazată pe sistemul găsit în Cayenne și funcționează extrem de bine, cu structuri de meniu clare și procesare rapidă.

Pentru a elibera spațiu pe consola centrală a Panamera, selectorul de conducere este acum montat pe bordul superior, așa cum este în Taycan și noul Cayenne, cu o combinație de comenzi sensibile la atingere și fizice pentru un mic panou de control al încălzirii și ventilației acum plasat unde folosea să locuiască pârghia de schimbare a vitezelor.

Porsche a fost foarte ingenios cu folosirea luminii ambientale și a materialelor premium pentru a păstra senzația ultra-premium a mașinii anterioare care stă cu siguranță pe un plan superior față de rivalii de la Audi sau Mercedes.

Am fost invitați la o previzualizare timpurie a mașinii și putem confirma că spațiul este ușor dezamăgitor, având în vedere amprenta mașinii. Dar echilibrul Porsche între somptuozitate și design contemporan este de neegalat. În spate, înălțimea capului este destul de restrânsă, mai ales atunci când este echipat cu acoperișul de sticlă cu două straturi. Atunci când este specificat în opțiunea cu patru locuri, Porsche va monta și un ecran tactil în spate pentru a oferi pasagerilor din spate acces la lucruri precum iluminarea ambientală și ventilația.

Pentru prima dată, Porsche va oferi o opțiune de interior fără piele, combinând țesătura Race-Tex a Porsche și inserțiile cu modelul său 'Pepita'. Acesta se alătură finisajelor tradiționale de piele în designuri atât solide, cât și bicolor, cu alte opțiuni de finisare, inclusiv lemn cu finisaj mat și fibră de carbon disponibilă.

Va trebui să așteptăm încă o pereche de săptămâni pentru a vedea Panamera în întregime, unde ne așteptăm să debuteze o serie de trenuri de rulare actualizate și un nou sistem inteligent de suspensie activă care a fost deja previzualizat.

Porsche Panamera este o mașină care îmbină stilul, tehnologia și performanța într-un pachet elegant. Cu un interior luxos, plin de tehnologie de ultimă oră și o gamă de motorizări puternice, acesta este un concurent serios în segmentul său.