brand

Noul BMW X3 debutează în 2024, cu motorizare PHEV confirmată

Noul BMW X3 debutează în 2024, cu motorizare PHEV confirmată

Actualul BMW X3 (generația G01) există din 2017. A primit un facelift în 2021 și variante M împrospătate în același an. Dar știam că era o chestiune de timp până când cel mai bine vândut SUV de la BMW va suferi o transformare mai semnificativă. Potrivit BMW, acest lucru se va întâmpla anul viitor.

Constructorul auto a anunțat într-un comunicat de presă că "următoarea generație BMW X3 va fi produsă în Africa de Sud ca un hibrid plug-in pentru export global" începând cu 2024. Uzina Rosslyn, care a construit 1,6 milioane de vehicule de la deschiderea sa în 1968, va primi o investiție semnificativă de 200 de milioane de euro pentru electrificare.

BMW nu a oferit detalii suplimentare cu privire la noul X3, dar am văzut prototipuri în teste încă de anul trecut. Fotografiile spion arată o formă similară, dar mai mare decât cea a actualului model (potențial asemănătoare cu randarea din imaginea de mai sus), cu dovezi ale unei fascii mai cizelate, un interior cu multe ecrane și versiuni M mai fierbinți. Există chiar și imagini cu câteva prototipuri care testează pe Nurburgring.

Noul model plug-in-hybrid va marca revenirea modelului PHEV după ce a fost abandonat în 2021. Versiunea precedentă oferea doar 18 mile de autonomie electrică, asociind un motor turbo de 2,0 litri cu patru cilindri cu un singur motor electric pentru o putere totală combinată de 288 de cai putere și un cuplu motor de 420 Nm. Toate indiciile sugerează că următorul X3 plug-in va fi mai puternic și va oferi o autonomie mai bună; actualul X5 PHEV, de exemplu, are o autonomie EV de 65 de kilometri.

Un BMW iX3 nou și îmbunătățit se va alătura, de asemenea, gamei X3, dar nu va folosi aceeași arhitectură CLAR care se găsește sub modelul actual. Noul iX3 va adopta arhitectura dedicată BMW Neue Klasse EV în locul oaselor ICE. Există chiar și zvonuri privind un BMW iX3M de înaltă performanță, cu patru motoare.

Mai multe detalii despre următorul BMW X3 vor fi publicate mai aproape de data de lansare. Noul SUV ar trebui să debuteze la începutul anului viitor, înainte de a fi pus în vânzare mai târziu, în 2024.