brand

Următoarea mașină Tesla a fost prezentată în timpul întâlnirii acționarilor, Musk spune că este deja în construcție

Următoarea mașină Tesla a fost prezentată în timpul întâlnirii acționarilor, Musk spune că este deja în construcție

Tesla a prezentat o imagine teaser a viitoarei sale mașini în timpul reuniunii acționarilor de aseară din Texas, iar Elon Musk, CEO-ul companiei, a declarat că marca de vehicule electrice lucrează la lansarea a două noi produse.

Cu toate acestea, judecând după modul în care Musk a formulat totul, este greu să ne facem o idee despre ceea ce producătorul auto cu sediul în Fremont are de fapt pregătit pentru viitorul apropiat. Dar putem face câteva presupuneri bazate pe ceea ce știm deja.

El nu a intrat în detalii despre niciunul dintre cele două vehicule, dar dacă ar fi să ghicim, am spune că Musk se referă la viitoarea Tesla Model 3 împrospătată cunoscută sub numele de "Project Highland" și la Cybertruck, având în vedere că a vorbit despre pick-up-ul complet electric chiar înainte de a prezenta imaginea viitorului model al companiei (puteți urmări totul în videoclipul încorporat mai sus).

Cybertruck se află deja în ultimele etape de dezvoltare, cu un design finalizat, iar prototipurile ies deja de pe linia de producție într-un ritm lent, lansarea comercială fiind planificată pentru sfârșitul acestui an.

În ceea ce privește Model 3 actualizat, știm deja că acesta se află în dezvoltare de aproape un an și că producătorul auto a efectuat mai multe modificări la fabrica sa Gigafactory din Texas, probabil pentru a se adapta la producția noului EV, care se pare că va utiliza în general mai puține piese în comparație cu varianta actuală.

În ceea ce privește utilizarea tehnicilor de fabricație la care a făcut referire Elon Musk, este cunoscut faptul că Tesla va folosi nu una, ci două Giga-Pressuri masive pentru a turna componente metalice de mari dimensiuni pentru viitorul Cybertruck și poate că acest proces va fi aplicat și la noul Model 3 "Highland", în încercarea de a face asamblarea cât mai rentabilă și mai simplă.

O altă posibilitate este ca Musk să se fi referit la așa-numitul robotaxi care ar trebui să intre în producție cândva în 2024. În urmă cu o lună, după evenimentul Cyber Rodeo de la Giga Texas, CEO-ul companiei a declarat că Tesla lucrează la "un robotaxi dedicat, foarte optimizat pentru autonomie, ceea ce înseamnă că nu ar avea volan sau pedale".

Atunci, Musk a împărtășit că costul unei viitoare curse cu robotaxi va fi mai mic decât un bilet subvenționat de autobuz public sau de metrou.