brand

Noi randări cu Dacia Duster 2024

Noi randări cu Dacia Duster 2024

Era la sfârșitul lunii martie când viitoarea Dacia Duster a fost zărită pentru prima dată, iar la scurt timp după aceea, artiștii de la Motor1.com au publicat câteva randări ale SUV-ului românesc. Recent, aceștia au realizat o vizualizare actualizată a vehiculului, pe care o puteți vedea în galeria de mai jos. Față de primele randări, sunt de remarcat câteva schimbări substanțiale.

Designul acestui Duster este derivat din conceptul Bigster, încorporând un limbaj de design similar. Randările noastre exclusive dezvăluie arcade mai musculoase, jante mai mari și o parte frontală mai vizibilă în comparație cu imaginile anterioare. Mânerele ușilor din spate sunt ascunse în coloana C, în timp ce grila din față pare să aibă unele elemente iluminate - cu toate acestea, nu s-a confirmat încă dacă este vorba de o caracteristică de design.

În ceea ce privește Bigster, acesta urmează să fie lansat în versiune de serie, devenind astfel primul model de segment C al Dacia. Cu o lungime de 4,6 metri (181 inch), va fi mai mare decât noul Duster. Această creștere a dimensiunilor ar trebui să însemne că habitaclul lui Bigster va fi mai spațios și mai practic decât cel al modelului anterior, cu un accent deosebit pe îmbunătățirea zonei banchetei din spate, care era oarecum înghesuită și simplă la Duster.

Datorită arhitecturii CMF-B, viitorul Duster va avea mai mult spațiu pentru pasageri și un portbagaj mai mare. În plus, se așteaptă să fie prezentate motoare electrificate, iar motorul hibrid de 1,3 litri ar putea fi opțiunea de bază. Având în vedere că Dacia renunță treptat la motorul diesel de 1,5 litri, este posibil ca acesta să nu fie inclus în gama noului Duster.

Fotografiile spion pe care le-am publicat luna trecută au dezvăluit SUV-ul cu caroseria și corpurile de iluminat actuale, ceea ce ne face să credem că lansarea sa oficială nu ar trebui să fie departe. Speculăm că prezentarea va avea loc la sfârșitul anului 2023, iar disponibilitatea pe piață va avea loc probabil în primele luni ale anului 2024.