brand

Mini Aceman a fost surprins în camuflaj complet

Mini Aceman a fost surprins în camuflaj complet

Viitorul Mini Aceman trece la următoarea fază a dezvoltării sale cu teste pe vreme caldă în Europa. Fotografii noștri aflați la fața locului au surprins un prototip al vehiculului electric cu un nou tip de camuflaj care înlocuiește deghizarea anterioară galben peste negru. De asemenea, Aceman prezintă un nou design pentru jantele cu o dispunere cu cinci spițe duble.

La prima vedere, acesta ar putea arăta ca un Mini mare, posibil de mărimea lui Countryman. Deși acest lucru este parțial adevărat, se spune pe stradă că producătorul britanic va repoziționa noul Countryman ca un crossover ușor mai mare care va împărți platforma cu BMW X1. Acest lucru va lăsa mai mult spațiu între hatchback-ul Mini și Countryman, făcând din Aceman copilul mijlociu perfect în familie.

Și, în timp ce hatch-ul tradițional și Countryman sunt amândoi așteptați să fie vânduți cu propulsoare cu combustie și electrice, Aceman va fi un model pur electric. Potrivit unui raport recent, mașina va fi oferită în două variante. Aceman E va fi versiunea de bază, cu un singur motor electric montat în partea frontală, care se pare că produce 181 de cai putere (131 de kilowați). Acesta va fi echipat cu un pachet de baterii de 40 de kilowați-oră pentru o autonomie între încărcări de până la 300 de kilometri în ciclul WLTP.

În cazul în care doriți mai multă putere, se pare că Aceman SE va veni cu un motor de 215 CP (160 kW), precum și cu un pachet de baterii mai mare. Se așteaptă ca pachetul de 54 kWh să fie suficient pentru o autonomie certificată WLTP de până la 400 km. Dacă aceste cifre vă sună familiar, asta pentru că sunt foarte asemănătoare cu specificațiile lui Mini Cooper Electric. Ca o notă secundară, se crede că Mini va lansa Aceman ca o alternativă mai practică de tip crossover la hatch-ul tradițional.

Gama revizuită de modele a constructorului auto va începe să sosească în luna septembrie a acestui an. În timpul IAA de la München, Mini va prezenta hatchback-ul și Countryman, în timp ce Aceman este așteptat să urmeze în prima jumătate a anului viitor.