brand

MG4: Un nou jucător pe piața electrică

MG4: Un nou jucător pe piața electrică

MG4, un model nou de la MG Motors, a intrat recent pe piața auto din România. Cu designul său sportiv, performanțele impresionante și prețul competitiv, această mașină electrică promite să schimbe jocul în segmentul C. Înainte de a ne aprofunda în caracteristicile sale, haideți să ne familiarizăm cu istoria și filosofia MG Motors.

Despre MG Motors

MG Motors este un producător de automobile britanic cu o istorie lungă și remarcabilă. Înființată în 1924, compania a traversat numeroase schimbări de-a lungul decadelor, inclusiv schimbarea proprietarului și reorientarea către producția de vehicule electrice. În prezent, MG Motors este deținută de grupul chinez SAIC Motor și se concentrează pe crearea de mașini electrice și hibride accesibile, fără a compromite calitatea și performanța.

Noul MG4: O privire de ansamblu

MG4 este un hatchback electric pur, care combină un design atractiv cu performanțe robuste și o autonomie impresionantă. Modelul vine în două versiuni disponibile pe piața din România: Explore și Excite, cu prețuri de la 31.400 de euro*. Ambele versiuni sunt echipate cu un motor electric puternic și vin standard cu o serie de dotări de ultimă generație.

Design

MG4 impresionează prin liniile sale sportive și moderne. Cu peste 200 de LED-uri care evidențiază designul său, acesta se remarcă imediat pe drum. Dimensiunile sale compacte îl fac ușor de manevrat în oraș, în timp ce detaliile de design cum ar fi jantele de aliaj de 17 inch și farurile LED îi conferă un aspect sofisticat.

Performanță

MG4 promite o experiență de condus plăcută și performanțe solide. Versiunea de bază, Explore, dispune de un motor electric de 170 CP și o autonomie de până la 350 km în ciclul WLTP**. Versiunea Excite, pe de altă parte, oferă un motor electric de 204 CP și o autonomie de până la 450 km**.

Echipamente

În ceea ce privește dotările, MG4 nu dezamăgește. Toate variantele vin cu un sistem de infotainment de 10,25 inch și un display pentru șofer de 7,0 inch. De asemenea, sunt echipate cu tehnologii precum Apple CarPlay și Android Auto. Alte dotări standard includ frânare de urgență activă, asistență la menținerea benzii, alertă pentru atenția șoferului și asistență inteligentă pentru faza lungă.

MG4 în România

MG4 Electric a intrat pe piața din România în segmentul C important cu o gamă de trei versiuni. Modelul de bază este MG4 Electric Explore cu o capacitate a bateriei de 51 kWh, o autonomie de până la 350 km în ciclul WLTP și un motor electric spate care furnizează 125 kW (170 CP). Prețul pentru această versiune în România este de 31.400 de euro, inclusiv TVA. Versiunile MG4 Electric Excite și MG4 Electric Exclusive au fiecare o baterie de 64 kWh și un motor electric de 150 kW (204 CP). Acest lucru permite versiunii Excite să ofere o autonomie de până la 450 km la un preț de 35.900 de euro, inclusiv TVA. Acestea sunt prețurile de listă, din care nu au fost deduse reducerile pentru programele Rabla și Rabla Plus. Prețul pentru modelul Exclusive va fi anunțat la o dată ulterioară.

Concluzie

MG4 este un vehicul electric promițător care se adresează celor care caută o mașină accesibilă, dar performantă și plină de stil. Cu prețul său competitiv și performanțele sale impresionante, este o opțiune atractivă pentru cei care doresc să treacă la mobilitate electrică. În plus, cu obiectivul său de a avea zece modele în portofoliul său de produse până în 2025, MG Motors pare să fie pe drumul cel bun pentru a deveni un jucător important pe piața vehiculelor electrice.