brand

Mercedes și Audi vor să atragă clineții cu jocuri de lumini și sisteme audio premium

Mercedes și Audi vor să atragă clineții cu jocuri de lumini și sisteme audio premium

Tehnologia farurilor digitale Mercedes EQS permite proiectarea de marcaje ghidate sau simboluri de avertizare pe drum. Apare o săgeată pentru a alerta șoferul atunci când mașina se apropie prea mult de traficul din sens opus.

Producătorii de automobile se întrec în a-și îmbunătăți opțiunile de iluminare și sunet pentru a crește nivelul de personalizare în vehiculele lor și pentru a face interioarele lor mai imersive, sperând că noile tehnologii vor atrage noi clienți.

În ultimii ani, producătorii de automobile au început să investească mai mult în îmbunătățirea capabilităților audio și vizuale ale vehiculelor lor. Un exemplu în acest sens este Mercedes-Benz, care utilizează faruri digitale de înaltă definiție pentru a transmite informații critice șoferului. De exemplu, dacă mașina este în pericol de a părăsi banda ei și de a intra în traficul din sens opus, un simbol de păstrare a benzii este proiectat pe drum.

Audi, pe de altă parte, a prezentat anul trecut o mașină demonstrativă în care farurile ar putea fi folosite ca un proiector pentru un joc video. La partea din spate se găsesc lumini cu diode electroluminescente organice (OLED), care adaugă în continuare LED-uri, permițând designerilor să ofere secvențe sau modele unice atunci când șoferul se apropie de vehicul sau îl încuie.

Progresul în ceea ce privește iluminarea cabinei se face la un ritm mult mai lent, unde accentul a fost mai mult pe utilizarea LED-urilor pentru a crea o stare de spirit prin creșterea numărului de puncte de iluminare și jocul cu iluminarea indirectă.

Un exemplu în acest sens este utilizarea de senzori care permit mașinii să anticipeze nevoile utilizatorului. De exemplu, șoferii pot direcționa o sursă de lumină pentru a ilumina o parte a cabinei și pot activa acea lumină fără a fi nevoie să apese un buton.

Tehnologia OTA joacă un rol major în această zonă, permițând producătorilor de automobile să pună la dispoziția clienților noi efecte de lumină sau modele de lumină pe care aceștia le pot cumpăra.

În ceea ce privește sistemul audio al mașinii, mai mulți producători de automobile au început în ultimii ani să colaboreze pentru a oferi o experiență audio de top. Aceste parteneriate - BMW cu Harman Kardon, Audi cu Bang & Olufsen, Mercedes cu Dolby Atmos - nu numai că oferă producătorilor de automobile acces la expertiză audio, dar le permit și să se conecteze la nume de brand pe care consumatorii le cunosc deja din dispozitivele lor personale și de acasă.

În concluzie, producătorii de automobile încep să audă muzica - și să vadă lumina - când vine vorba de a satisface așteptările crescânde ale clienților pentru capabilități audio și vizuale. Ei se întrec în a-și îmbunătăți opțiunile de iluminare și sunet pentru a crește nivelul de personalizare în vehiculele lor și pentru a face interioarele lor mai imersive, sperând că noile tehnologii vor atrage noi clienți.