brand

CEO-ul Mercedes spune că tăierea legăturilor cu China este imposibilă

CEO-ul Mercedes spune că tăierea legăturilor cu China este imposibilă

Tăierea legăturilor economice cu China este nerealistă, a declarat directorul general al Mercedes-Benz, Ola Kallenius, pentru un ziar german, iar încercarea de a face acest lucru ar pune în pericol cea mai mare parte a industriei țării.

Europa încearcă să își reducă dependența față de China, deoarece perturbările cauzate de pandemie și criza din Ucraina au evidențiat pericolele de a se baza pe furnizorii dominanți și fragilitatea lanțurilor de aprovizionare.

Kallenius a declarat că decuplarea de China, a doua cea mai mare economie a lumii, este "de neconceput pentru aproape toată industria germană".

"Principalii jucători din economia globală, Europa, SUA și China, sunt atât de strâns interconectați încât decuplarea de China nu are sens", a declarat acesta, citat de tabloidul Bild am SonntagProducătorii auto germani depind de piața auto chineză, cea mai mare din lume, iar Mercedes numără printre cei doi acționari principali ai săi Beijing Automotive Group din Chinași președintele Geely, Li Shufu.

China a reprezentat 18% din venituri și 37% din vânzările de mașini la Mercedes în 2022, iar Kallenius a prezis că vor urma și mai multe.

"Cifrele noastre de vânzări în China sunt în creștere și sunt destul de optimist că vom crește și în acest an. În timpul anilor de coroană, chinezii mai bogați, în special, au făcut economii extraordinare", a spus Kallenius. "Această putere de cumpărare ar trebui să ne avantajeze".